top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Bütünsel Detoks Mutlu Sonlar 3

Güncelleme tarihi: 31 Tem 2023

Bütünsel Detoks programımızın muhteşem geri bildirimleri devam ediyor.:)

S.E.


Merhaba Sema Hanım, gGene harika bir programdı, çok teşekkürler. Sizin çalışkanlığınızı ve sürekli yeni içerikler üretmenizi çok seviyorum ve sizi kocaman alkışlıyorum.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim sağlıklı bir şekilde detoks yapmayı öğrenmekti. Detoks hakkında negatif düşüncelerim vardı. Çünkü para kazanmak ve insanları kandırmak için sıklıkla kullanılan bir terim. Ama sizin fonksiyonel tıp üzerinden bize öğreteceğinizden emindim, o yüzden katıldım.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Düzgün bir şekilde vücudumu arındırmayı öğrendim. Bütünsel yaklaşımınız da çok güzeldi. Hayatımızda bir çok değisik yerden gelen toksinlerden kurtulmayı amaçlamak tam istediğim gibi bir deneyim oldu.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Daha hafifledim ve daha bilinçli seçimler yapıyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese. :)



 

A.Y.


Bir dönem stres kaynaklı karbonhidrat batağına düşmüş; delice hamur işi, tatlı yiyerek geçti zamanım. Sabahları müthiş ağrılarla uyanmamın tek sebebi yataktı elbette. Tüm gün yorgun geçen bedenimin sebebi de çalışma saatleri...

Şu iki hafta hem bedenimi, hem ruhumu dinlendirdi ve temizledi. Sabahları ağrısız ve öyle dinç kalkıyorum ki anlatamam. Gün boyu bitmeyen enerjim, gıda saldırganlığına dönüşen açlığım kalmadı hiç. Doymak için değil, beslenmek için yiyorum artık. Bedenime iyi gelen neler yiyebilirim peşindeyim. Çalışma saatlerim açısından yemek hazırlama rutinimi henüz kolaylaştırmadım ama onun da bir yolunu bulacağım artık.

Bedenimdeki hafiflik ve bu kısa sürede gözle görülür incelme, yanına 4.5 kg incelmiş olmam da bonus oldu.

Bilginize, emeğinize , samimiyetinize sağlık... İyi ki varsınız, iyi ki keşişmiş yollarımız...



 


H.G.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Kısa sürede verdiğim kilolarımın, bedenimde oluşturduğu toksinlerden kaynaklı hissettiğim ağrıların geçemesini umut ederek başladım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Ağrılarımın 2 haftada geçmesi bir mucize...


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel olarak hissettiğim ağrılarımdan kurtulmak bana psikolojik olarak da çok iyi geldi.

Aklımda artık ağrıyan yerlerim yok, bu çok güzel bir şey.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı bir yerden başlamak isteyip, ne yapacağını bilemeyen, sürdürülebilir

beslenme nasıl olmalı, bunu öğrenmek isteyen herkese tavsiye ederim.


Eklemek istedikleriniz…


Canım Sema Hanım ;

Her zaman söylüyorum ve söylemekten asla bıkmayacağım. Hayatıma kattıklarınız için

hakkınızı asla ödeyemem. Bunun asla maddi bir karşılığı olamaz. Bizlere doğruyu

göstermek, sürdürülebilir olmak için gösterdiğiniz çabaya hep minnettar kalacağım.

Şuan içimden ‘’Umarım Sema Hanım'ın emeklerinin karşılığını ömrüm boyunca öğretiği

yolda ilerleyerek verebilirim.’’ diye geçiyor ve bu konuda elimden geleni yapacağım.


İyi ki varsınız.



 

E.E.Ö.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Programa başlarken hedefim, bozulmuş olan beslenme şeklimi düzeltmek ve vücudumu toparlamaktı.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Beslenme düzenimi düzeltmekle birlikte, hali hazırda mevcut olan hipertansiyonum kalmadı diyebiliriz. Program süresince ilaç kullanmama bile gerek kalmadı. :)

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Tartıda 1,5 kg. göstermesine rağmen üstüme olmayan, zor kapanan pantolonumun beli baya bol oldu. :) Ayrıca sabahları dinlenmiş, uykumu almış ve mutlu uyandım.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Programı özellikle benim gibi tansiyon problemi yaşayanlara ve vücudunu kendine getirmek isteyen genç/ yaşlı herkese öneririm. Eklemek istedikleriniz…

Ben yoğurtsuz asla ıspanak yiyemeyen biriydim. Bana yoğurtsuz ıspanak yemeyi sevdirdiğiniz için teşekkür ederim.



 

Ş.Ç.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Uzun zamandır sağlıksız beslendiğimin farkındaydım ama bu durumu düzeltmek için

harekete geçmiyordum. Bedenim de kilo, yorgunluk, şişkinlik ve cilt bozuklukları gibi sinyaller vermeye başlayınca artık bir arınma yapmam gerekiyor demiştim. Çevremden duydugum bazı detoks programları vardı ancak sağlıklı olup olmadıklarına emin olamıyordum. Sema Hanımcığım, sizin duyurunuzu görünce çok sevindim ve programa katılmaya karar verdim. Daha önce katıldığım eğitimlerinizden de gördüğüm, şahit olduğum bilgi birikiminiz, güzel enerjiniz ve size duyduğum güvenle iyi ki bu kararı vermişim.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Programa başlarken aç kalma korkusu duymuştum. Ancak menüleri uygulamaya

başlayınca çok çeşitli ve lezzetli yiyecekler yedim ve aç kalmadım hatta fazlasıyla doydum. Evde her zaman tükettiğimiz yiyeceklerin, nasıl sağlıklı halde hazırlanabileceğini gördüm. Detoksun sadece beslenmeyle sınırlı olmadığı konusunda farkındalığım vardı ve hayatımızın diğer alanlarında aslında bize toksik yükler yaratan detayların paylaşılması bu programın en güzel taraflarından birisiydi bence.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Öncelikle enerjimin yükseldiğini farkettim. Sabahları uykudan yorgunlukla kalkmalarım

yerini daha dinlenmiş ve enerjik kalkmalara bıraktı. Vücudumun inceldiğini ve hafiflediğimi hissettim. Sağlıklı beslenmenin bedenime şifa olduğunu bilmek, bunun için emek harcamanın aslında kendime gösterdiğim bir özşefkat olduğunu hissetmek çok huzur vericiydi. Eşim de benimle beraber bu programı uyguladı kendi isteğiyle. Bu süreçte 3 kilo verdi ve program içerisinde bulunan her şeyi çok beğenerek mutlulukla yedi. Birbirimize destek olduk aslında ve bu kısmı da keyifliydi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı beslenmesi ve yaşantısı artık kontrolden çıkmış gibi hisseden,

yedikleri vicdan azabına dönüşmüş herkese tavsiye ederim. Kısa sürede arınmak

isteyen ve bunu sadece beslenmeyle değil, kullandığı kozmetik ürününden, insan

ilişkilerine kadar bütünsel bir çerçevede yapmak isteyen herkes katılmalı.



 

A.A.S.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Sağlıklı beslenmeyi sizin programlarınız ve paylaşımlarınız ile gayet iyi öğrenmiştim, fakat bir süredir buna uygun beslenemiyordum. Bu program ile birlikte hem bir arınma hem de kendime hatırlatma yapmak istedim. Program size nasıl yardımcı oldu?

Sağlıklı beslenme konusunda bilgim olsa bile, detoks nasıl olur pek bilmiyordum. Bu programda aslında detoksun ana temelinin, sağlıklı beslenme olduğunu anlamış oldum. Smoothie ile pek aram yoktu doğrusu, ama fonksiyonel tarifler ile onu deneyimlendim. Aslında standart bir menü ile beslenme yapmayı hiç sevmezdim fakat burada menü olması çok çok faydalı oldu bana. Öğünler arasında basit bir denge kurmam gerektiğini anladım ve en önemlisi standart menülerimde protein açısından çok eksik kaldığımı fark ettim. Protein kısmı uzun süre tokluk kısmına çok fayda sağlıyormuş anlamış oldum. Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir

Çok ciddi bir hafifleme oldu bedenimde. Sağlıklı beslensem bile, menüde sizin yaptığınız ayarlamalar ile çok rahat ettim. Yemek ile ilişkimi makul bir seviyeye çekmeme fayda sağladı, canım bir şey yemek istediğinde, "Gerçekten acıktım mı yoksa şu an duygusal bir ihtiyacım olduğu için mi yemek istiyorum?" diye sorguladım ve çoğunda aslında aç olmadığımı fark ettim.


 

C.F.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Sevgili Sema Hanım, öncelikle emeğiniz ve her daim daha fazlasını paylaşmaya yönelik heyecanınız ve enerjiniz için çok teşekkür ederim. Ben aslında sağlıklı beslendiğini düşünen biri olarak programa katıldım ve bilmediğim, aslında ne kadar kıymetli bilgi ve nüanslar olduğunun farkına vardım.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Özellikle bu beslenme programının dizaynı benim yapmadığım bir şeydi. Bunu yapabilmek ve akşam belli bir saatten sonra elimden geldiğince yememeye çalışmak bana çok iyi geldi. Sabahları genelde yorgun kalkan ben, bu yöntemle daha dinç kalkmaya başladım. Sonra son zoom toplantısında verdiğiniz bilgiler yine çok kıymetliydi. Esnetebilme hakkımız olduğunu bilmek ama önemli olanın hemen ertesi gün aksiyon almak olduğunu, bilmek bilgisi de bana çok iyi geldi


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Daha enerjik hissediyorum ve bu alanda bilgi sahibi olmak hem güvenimi artırdı hem de sağlığıma dikkat etmek konusunda, sizin menülere devam etmek konusunda beni çok motive etti.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Aileme ve tüm arkadaşlarıma kesinlikle sizden bahsediyorum.




 

N.G.E.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Programa başlarken hedefim kilo vermekti Sema Hanımcığım, ama 3. günden sonra hissettiğim hafiflik, geçirgen bağırsak sendromum olması nedeniyle hep hissettiğim şişkinliğin gittiğini görmek ve enerjimin artması harika bir hediye oldu.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Kış boyunca gelişen hep yeme isteğim neredeyse yok oldu. Ekmeksiz doyabilmek, sağlıklı tariflerle ailemi doyurmak da yine kazançlarımdan.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Kilo verdim, 3 kilo verdim 1 beden inceldim. Kendime yeniden güvenim geldi ama zayıflamaktan gelen güven değil, Glutensiz, rafine şekersiz ve süt ürünsüz mutlu olabileceğime dair güven.:)

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Herkese. Akşam canlı yayına katılamadım bir gün gecikmeli dinledim son zoom toplantısını, o vakitten beri kocama, tüp mide ameliyatı olup kilo veren ama kilo vermesi yavaşlayan ablama (nekahet dönemi bitikten sonra tabii), mesai arkadaşlarıma… Mutlu ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese. Otoimmün hastalıkları olanlara hastalıkları olanlara bilhassa. Kendisini seven herkese. Eklemek istedikleriniz…

İyi ki sizinle yollarımız kesişti yollar önce. Bazen dışarıda yiyecek bulamayınca yahut canım kocaman bir tabak glutenli makarna çektiğinde “Tamam bir kere düzeniniz bozulmuş olabilir, evinize dönün.” diyen sesiniz geliyor kulaklarıma. Uzun tatillere de çıksam hep evime dönüyorum Sema Hanımcığım.


 

S.S.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Hedefim, sağlıklı ve doğal beslenme alışkanlığıma, doğal rutinime (glutensiz, r.şekersiz ve süt ürünsüz besleniyorum normalde) yeniden dönmeme bir aracı olması, bir süredir delmiş olmama bir toparlayıcı olması ve de bu süreçte bedenimde oluşan yorgunluk ve toksinleri atmama yardımcı olmasıydı. Kilo verirsem de ekstra bonus olur diye düşünüyordum. :) Çünkü zaten yukarıda belirttiğim şekilde beslendiğim için bedenim buna alışkın ve herhangi ekstra bir düzenlemeyle kilo veremedim son birkaç yılda, -İstememe ve ihtiyaç duymama rağmen.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Program bana bazı nüansları öğretti, mesela filizlendirme yaptım ilk kez. Zaman zaman o şekilde satın alıp, kullandığım halde kendim hiç yapmamıştım. Çok keyif aldım bundan. :)) Gün içinde öğünlerimi düzenlerken; neyi, neyle nasıl kombine edeceğime dair bir genel fikrim oluştu ve pekişti. Yeni tarifler öğrendim, hepsini heyecanla ve keyifle yaptım, seve seve yedim. damak tadımız epey uyuyormuş Sema Hanım sizinle. =) Bir süreliğine ne yiyeceğimi düşünmeden, sağlıklı besleneceğim bir programa ihtiyacım vardı. Kafa yormadan içime sinen, tam tercih ettiğim şekilde bir içerikle, her detayı düşünülmüş ve sunulmuş bir şekilde tam zamanında karşılaştım. Tam ihtiyaç duyduğum şey buydu, hem evrensel denk gelişe hem bu buluşmaya şükran doluyum. Ayrıca eskiden severek yapıp içtiğim halde, çook uzun zamandır smoothie yapmıyordum kendime. yeniden buluşmak çok hoş oldu benim için.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Bir kere şu 1 > 0 mantığını hatırlamam, kendime yapmadıklarım için eksiler yazmak yerine, yaptıklarım için teşekkür edip şefkatli yaklaşmam açısından muazzam oldu. Bu programa ilk hafta %80-85, ikinci hafta %50 oranında uyabildim. Ama içinde kaldığım için, elimden geleni yaptığım için memnun hissediyorum. Beslenme & sağlık tutumlarımla ilgili mükemmeliyetçi yaklaşımımı büyük oranda kırdı bu süreç.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bedeniyle ilişkisini tazelemek isteyen herkese öneririm. :) Sürecime ilgi duyup merak eden bazı dostlarıma önerdim zaten memnuniyetle.

Eklemek istedikleriniz…

Kendimi mutlu ve hafif hissettim, hem yeniden özüme döndüğüm için hem de öğrenip hatırladığım yeni güzellikleri de hayatıma kattığım için.



 

A.S.C.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Zihnimdeki rahatsız edici detoks kavramına faklı bir bakış açısı ile yaklaşıp, güzel bir beslenme öğrenmekti. Ve bedenime 44 yaşına beni böyle muazzam taşıdığı için teşekkür etmekti.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Aklı selim, realist bir beslenme uzmanından ömürlük kullanabileceğim, hem bedenime hem ruhuma hitap eden beslenme modelini öğrendim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Fiziksel ve ruhsal olarak hafifledim. En son 14 yıl önce rahatlıkla taktığım ama artık dar olan tek taş yüzüğüm rahatça parmağıma geçti. Beş bebeğe evlik yapan karın bölgem düzleşti. Kıyafetler bollaştı. Davranışlarım bir rahatladı, sakinleşti ki sanki hergün masaja gitmişim. All is well, olsa da olur, olmasa da olur enerjisi geldi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Hayatında canına, bedenine, ruhuna iyilik yapmak isteyen herkese, piyasadaki bin çeşit detoks programına ve paylaşımlarına uyuz olan herkese, sağlıklı beslenmek istiyorum ama nereden başlasam, hafifçe, zevkli olsun diyen herkese…..


Eklemek istedikleriniz…


Lütfen daha çok böyle programlar yapın. Şahane bilgilerinizi daha çok yayalım; bütün evren sağlıkla beslensin, herkesin en iyi versiyonunu yaşamasına, deneyimlemesine katkımız olsun.



 

Y.D.


Tam eliminasyon programından sonra sapmalarım olduğu için katılmak istemiştim

Tekrar bir toparlanmaya,güç motivasyon olsun diye kendime hediye ettiğim bir programdı ve çok da güzel ilerledi. Yine aç kalmadan, hatta bu sefer yiyecekleri fazla bularak porsiyon azaltarak devam ettim. Sabahları ferah feza enerjimle uyanma anlarıma yeniden kavuştum. Bu ve tüm diğer beslenme programlarınızı nereden başlayacağını bilmeyen ama içinde de kendisi için temiz, güzel bir şey yapmanın o heyecanlı kıpırtısı olan herkese tavsiye ediyorum. Hiç zorlanmadan, nereye düştüm ben demeden çok tanıdık ve çok samimi bir rehber eşliğinde hayatın doğal akışında beslenmesini kolaylıkla değiştirmek, düzene sokmak isteyen herkes buyursun gelsin size derim.



 

Z.M.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Yemek yemeden korkmadan, yemeklerle aramdaki ilikiyi bozmadan sağlığımı korumama yardımcı bir beslenme düzeni oluşturmaktı.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Elimde haftalık bir menü listesi olması, alışverişimi ve yemeklerimi yapmam için gereken zamanı planlamamı sağladı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Porsiyonların, yemeğin içindeki kaliteli bileşenlerle doğru orantılı nasıl artırabildiğimi gördüm. Akşam yemeğinin hafif olmasının vücuduma etkilerini gördüm.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Ben arkadaş grubumdaki herkese çoktan önerdim bile.:) Programın işleyişi herkese uygun olduğundan, keşke herkes katılsa ve bu değişimi hissetse.



 

B.S.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Arınmak ve biraz da kilo vermek.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Ne yazık ki çok sağlıksız besleniyordum ve bu durumdan çok mutsuzdum. Ama bir türlü döngüyü kıramamıştım. Sayenizde çoğunu zevk alarak yediğim sağlıklı yemekler keşfettim .Üstelik Türk damak tadına çok uygundu yemekler, bu yüzden detoks adına kanmasın kimseler. Yediğim miktarlar çok çok azaldı eskisine göre. Saldırırcasına yeme ataklarım bitti. Canım hiç tatlı istememeye başladı ki öncesinde her akşam tatlı yiyordum. Ekmek arası yemek yiyenlerdendim, ekmek yemeyince midem bulanırdı yemeklerden. Ama ilk günden itibaren hiç eksikliğini hissetmedim. Sadece önceleri canım gözleme istemişti ama mercimekli ekmekle o da azaldı. Kısacası nasıl olduğunu anlamadan, alışkanlıklarım değişti ve bu beni düşündüğüm kadar zorlamadı. Yaaa içimden size sarılmak geldi yazdıkça, teşekkür ederim her şey için.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak bel çevrem 2 cm inceldi, 2 kilo verdim. Davranışsal olarak değişenler; sürekli bir şeyler yeme isteğim yok, öğünlerde salata yemezsem doymamış veya eksik hissediyorum, canım şekerli şeyler ve karbonhidrat istemiyor. Hatta sonrasında yediğim ilk yufka ekmeği ve peynir bana hiç zevk vermedi ki ben çok severdim. En çok da buna şaşırdım, ağzımda lezzet patlaması bekliyordum çünkü. Uyku kalitem arttı, artık aynı saat uyusam bile, sabah yataktan kalkınca daha dinlenmiş hissediyorum. Ve ben bunu beklemiyordum, yanında gelince çok mutlu oldum. İşe gitmek çok kolaylaştı.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Yediklerinin sağlıksız olduğunu düşünenler, bunu değiştirmek isteyip yapamayanlar başlamalı bence, çünkü programla lezzetli sağlıklı yemekler yedikçe nasıl yapacağınızı anlıyorsunuz ve sonrasında devam ettirmek çok çok kolaylaşıyor.



 

B.K.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


50’ye bir durak kala, iyi uyuyamadığım, baş ağrıları çektiğim, enerji düşüklüğü hissettiğim, iyi beslenmediğimi düşünmeye basladığım, her yemek sonrası tatlı istemeye basladığım bir dönemde, önüme gelen bu programin tam istediğim ‘reset’ olduğunu düşündüğüm için başladım bu programa.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Gerçekten istediğim gibi, 2 haftada birden tüm hoşuma gitmeyen alışkanlıklarım hiç de

zorlanmadan kayboldu. Daha cok su içmeye basladım. Harika tarifler öğrendim. İçki

içmeyi bıraktım. Çikolata yemeyi bıraktım. Demek ki olamayacak gibi görünen her şey

oluyormuş.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


İlk başta biraz kollarımda, ellerimde uyuşukluk oldu, sanki kamyon çarpmış gibi

hissettiğim zamanlardan sonra karın tarafında hissettiğim şişkinlik indi, baş ağrılarım azaldı. Özellikle sabahları olmazsa olmaz dediğim kahve ve yemek sonraları çikolata

alışkanlığımın her şeyden çok duygusal bir bağımlılık olduğunu anladım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Kendini hem fiziksel hem duygusal olarak iyi hissetmek isteyen, ancak nasıl yapacağını,

nereden baslayacağını bilemeyen herkese tavsiye ederim.


Eklemek istedikleriniz…


Sema Hanım ve Püren Hanım, çok güzel bir sunum ile harika bir program paylaştınız.

Hayranlık ve teşekkür dileklerimi paylaşmak istiyorum. Hem muhteşem bir profesyonellik hem samimi bir ortamda adeta daha sorular aklıma gelmeden cevaplanmış olarak karşıma geldi. İnanılmaz bir açıklık, netlik ve destek ile geçen, sayısız tarif ve öneri edindiğim, sadece 2 haftalık değil, sanki tüm senelik hatta tüm ömürlük bilgi almış gibi hissettiğim bir eğitim oldu.


Sağ olun, var olun!



 

İ.K.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hep temiz beslenmeye geçmek istiyordum ama nasıl geçeceğini bilmemek en büyük derdimdi. Neyi, nasıl yapacağımı bilmiyordum. Yolun çok başındayım biliyorum ama sonuçta bir şekilde başladım, sayenizde.:)

Program size nasıl yardımcı oldu?


Detoksun sadece yemekle değil, hayatın her alanında bir ihtiyaç olduğunu bu program sayesinde anladım. Aklınıza gelebilecek her şeyde uykudan, makyaja, stresten, kişisel temizliğe kadar aydınlanma yaşattınız, teşekkürler.:)

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak kiloda azalma oldu o net, bu benim amacım değildi ama fena da olmadı açıkçası.:) Bir de 2-3 günde bir büyük tuvaletimi yapan ben, artık her gün tuvalete girmeye başladım, bu benim için çok önemliydi; gerçekten arınmaya başladığımı hissediyorum.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Hepimiz bunca dert, sıkıntı içerisinde hayatta kalmaya çalışıyoruz ve bence bakmamız gereken tek şey bedenimiz, kendi sağlığımız. Kendine önem veren ve bir şeylerin ters gittiğini düşünen herkese tavsiye ederim. Detokstan korkmasınlar. Eklemek istedikleriniz…

Çok teşekkürlerimi iletiyorum, başka eğitimlerinizde görüşmek üzere, çok sevgiler.



 

G.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

3’lü eliminasyona katılmıştım ve çok şey öğrenmiştim. Ancak bayramda biraz abartılı

kaçamaklarım oldu ve bu da ödemle sonuçlandı. O motivasyona tekrar kavuşmak ve ödemden kurtulup, daha sağlıklı hissetmek istedim.


Program size nasıl yardımcı oldu?


Öncelikle program inanılmaz güzel ve çok rahat uygulanıyor. Aç kalmak yok, tamamen sağlıklı beslenerek ve keyifle ilerliyor. Yeni tarifler öğrendim, gıdalara daha farklı bir açıdan bakıyorum. Daha önce pek kullanmadığım zencefil, sumak ve zerdeçal gibi baharatları farklı şekillerde kullanmayı öğrendim ve yemekleri çok daha lezzetli hale getirdi. Ayrıca hızlı toparlanma için neler yapabileceğimi, smoothie’leri sevmeyi öğrendim, çünkü gerçekten lezzetlilerdi.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Yemekler, içerikleri ve besin değerleri konusunda çok daha hassasım. Bunda 3’lü

eliminasyondan gelen bilgiler de var tabi ki, asıl öğrendiklerimi o programa borçluyum. Ancak bu programla yaklaşık 1.5-2 kilo verdim ama en önemlisi de toplamda 16 cm inceldim. 2 haftada muhteşem bir sonuç aldığımızı düşünüyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Detoks adı altında saçma şeyler yapanlara çok öneririm. Asıl detoksun ne olduğunu öğrenip, aç kalmadan ve çok sağlıklı, normal, ulaşılabilir gıdalarla sürdürülebilir beslenmeyi öğrenebilirler. Özellikle ödem ve kaçamakları olanlar, hızlıca toparlanabilirler.


Eklemek istedikleriniz…


Sizi çok seviyorum, keşke herkes sizin programlarınıza katılabilse, hatta bence bildikleriniz Sağlık Bakanlığı tarafından kamu spotu olarak yayınlansın. Katılamayanların da yolları bir şekilde, instagramda falan sizinle kesişsin umuyorum. İyi ki varsınız, gücüm yettiğince her programınızda olacağıma emin olabilirsiniz.:) Görüşmek üzere.



 

D.A.


Program boyunca bilgi, donanım yaklaşım ve profesyonelliğinize hayran kaldığımı ayrıca belirtmek istedim. İyiki varsınız iyiki kesişti yollarımız. Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Sizin uzun süredir takip ediyordum, programın duyurusunu paylaştığınızda bu daha yakından tanımak için bir fırsat diye düşündüm. Bir inen, bir şişen bir yapım var. Hemen tatil sonrası rahatsız olduğum kilolarım beni sürükledi diyebilirim. Program size nasıl yardımcı oldu?


Temel beslenme paradigmalarım değişti diyebilirim. Daha küçük öğünlerle yemek pişirmeyi, salatayı, tohumları daha fazla hayatıma sokmayı, akşamları hafif yemem gerektiğini ve az yersem aç kalmayabileceğimi, azıcık aç kalıp dayandığımda geçebildiğini, detoksu destekleyen diğer unsurları öğrendim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Şişlik gibi duran yüz, kol ve sırt bölgemde incelme yaşadım. Beni oldukça rahatlattı. Regl dönemime denk geldiği için karın şişliğim çok azalmadı. Ayrıca sıcaklar ve çalışma temposu nedeniyle, sporu çok hayatıma sokamadım.Öğrettiğiniz devam düzenini yoga ve meditasyonla devam ettirmeye niyet ediyorum. Hücrelerimin doyduğunu ve bana teşekkür ettiğini her an hissettim. Güvenli ellerde olduğumu bilmek de ayrıca rahatlattı. Huzurlu ve sakin bir detoks süreci geçirdim.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Beslenme düzenini sağlıklı bir tabana oturtmak isteyen herkese, bu programı çoook çok öneririm. Oldukça lezzetli yemekler yiyerek bütünsel sağlığa kavuşmanın uygulanabilir olduğunu, bu program sonucunda öğrenmiş olacaklar. Bir insanın kendisine verebileceği en güzel hediyelerden.

Eklemek istedikleriniz…


Sema hanım, o kadar değerli bir iş yapıyorsunuz ki, bize kattıklarınız için ne kadar teşekkür etsem az. Her şeyi tek tek sebepleriyle açıklamanız, her gün gönderdiğiniz bilgilendirme dosyalarıyla desteklediğiniz bütünsel yaklaşımınız "Evet, bu kadın bu işi çözmüş." dedirtti. Mutlu ve sağlıklı beslenmek mümkünmüş. Bu o kadar kıymetli bir dokunuş ki hem bedensel hem ruhsal dönüşüm sağlayan, ne kadar gururlansanız az. Çok sevgiler...



 

E.Ş.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Hedefim periyodik olarak vücuduma yardim amaçlı yapabileceğim, bir detoks programı öğrenmek, en başta da işin mantığınıi anlamaktı.

Program size nasıl yardımcı oldu?


Ben henüz programı uygulamadım ama yayınları ve mailleri eş zamanlı takip ettim. Hem mailler hem de yayınlarda sizin samimiyetle anlattıklarınız tam da ihtiyacım olanı, işin mantiığını kavramamı sağladı. En onemlisi de hayat boyu sağlıklı beslenmeyi korkmadan yapabilmek için bana bir açılım sağladı.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Uygulama yapmadığım için fiziksel bir değişimden bahsedemeyeceğim ama zihinsel olarak cok rahatladım ve sağlıklı beslenmenin sürdürülebilirliğini imkansızmış gibi görmüyorum artık. Zaten 3 aydır glutensiz/asgari glutenle, süt ürünsüz ve asgari şekerle beslenmeye başlamıştım. Bu program daha yaratıcı seçeneklerim de olduğunu gösterdi.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı beslenmek isteyen ama korkuları ve ön yargıları olan, ya hep ya hiç diye düşünen herkese öneririm. Biliyorum bu bir detoks programı özelinde ama anlattıklarınız sağlıklı beslenmenin tamamını kapsıyor. Eklemek istedikleriniz…

Gerçekten tüm kalbimle teşekkür ederim, samimiyetiniz ve içtenliğiniz için...



 

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page