top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Farkındalıkla Mutlu Beslenme Programı

Güncelleme tarihi: 8 Tem 2021

Beslenme ancak mutlu olunarak yapılmalıdır. Sevmeyerek yapılan hiçbir beslenme şekli sürdürülebilir olamaz. Bu görüş ile çıktığım yolda Mutlu Beslenme programını hazırladım. Bu programı ustalık eserim olarak ilan ediyorum :) Şimdiye kadar aldığım tüm eğitimlerin tecrübe ile harmanlanması ile oluşmuş, beslenmenin her açıdan ele alındığı, 10 hafta, 2,5 ay sürecek programım hazırdır.

Bu programda neler var?


Bütünsel Beslenme, Fonksiyonel Tıp, Farkındalık Temelli Stres Azaltımı ve Farkındalık Temelli Beslenme ve Mindful Yoga konularının hepsinin en önemli kısımlarını aldım ve birleştirdim. Her aldığım eğitimde ‘’keşke içinde şu da olsa’’ diyerek derinleştiğim ve o açığı da tamamladığım, bence eksik kalan her şeyi eklediğim ve tam gönlüme göre bir iyileşme programı hazırladım.


Her hafta 1,5 saat süren oturumlardan oluşuyor. 10 oturumdur.

Zoom üzerinden yapılacak grup programıdır. Grup katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır. Kapalı grup olarak ilerleyecektir.

Program sadece oturumlardan oluşmaz. Tüm sürecin her gününde yapılacak egzersizler, deneyimlerden oluşur. Aslında 2.5 aylık baştan aşağı değişim programıdır.


Konularımız nedir?


Her haftanın oturum konusu aşağıdaki gibidir.


1. Hafta - Beslenmede dışsal bilgelik, FT sağlıklı beslenmeye giriş

2. Hafta - Mindfulness’a giriş, tat alma farkındalığı, otomatik pilotla seçimler

3. Hafta - Farkındalıkla Beslenme, düşünceleri gözlemleme ve farketmek

4. Hafta - Fiziksel Açlık ve beden farkındalığı, yoga

5. Hafta - Duyguları tanımlama, duygusal yemek ve tetikleyiciler

6. Hafta - Doyma farkındalığı, Sinir sistemi ve stresin beslenme üstünde etkileri, tetikleyiciler

7. Hafta - Anti Diyet beslenme yaklaşımı

8. Hafta - Mindful yoga ve özşefkat, Kilo ile olan ilişkimiz

9. Hafta - Aşermeler, fiziksel ve ruhsal nedenleri, tetikleyiciler

10. Hafta - Farkındalıkla seçim yapabilmek, kendinle irtibata geçebilmek

Sağlıklı beslenmeyi sürdürebilmek

Yeni bir başlangıç

Programa kimler katılabilir?

Programa beslenme düzeninden memnun olmayan, değişiklik yapmak isteyen ama yapamayan, devamlı diyet yap-bırak döngüsünden bıkmış, duygusal yeme, tıkınarak yeme, stresle ile yeme sorunu bulunan, yediklerinden vazgeçemeyen, defalarca diyet yapmış bırakmış kişiler, aslında modern dünyada beslenme ile ilişkisi değişmiş herkes katılabilir.

Uygulayacağımız beslenme herkese uygundur. IFM Fonksiyonel Tıp Ana Beslenme planıdır. Keskin bir diyet programındansa sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme programıdır.


Ayrıca diyetisyenler, psikolojik yeme, yeme bozukluğu çalışan psikologlar/psikiyatristler, sağlık koçları, beslenme üzerine çalışan doktorlar için de mesleki gelişim açısından uygundur.


En kısa anlatımı ile yemekle olan ilişkimizi baştan düzenlemek, bedenimizi fark etmek, pişmanlık duymadan, kendimizi suçlamadan, stresimizin, duygularımızın , düşüncelerimizin yemek ile bağlantısını, ne yediğimizi, neden yediğimizi deneyimleyeceğimiz bir programdır.


Bu program sonunda ne olur?

Beslenme ile ilişkiniz şekillenir.

Sürdürülebilir sağlıklı bir beslenme modeli öğrenmiş ve hayatınıza adapte etmiş olursunuz.

Artık hep bıktığınız diyet yap-bırak modundan çıkarsınız.

Yediğiniz yemeklerin tadına hakim olursunuz.

Bedeniniz ile yargılamadan, kızmadan iletişime geçersiniz.

Kendinize karşı daha nazik, daha sakin olursunuz.

Ne zaman acıktığınız, ne zaman doyduğunuz her zaman sizin kontrolünüzde olur.

İstemsizce, durmadan yemeyi bırakırsınız.

Bedeninizin doğal fiziksel açlık ve tokluk sinyallerini algılarsınız.

Yemeklerin gerçek tadının farkına varırsınız.

‘’Bu bana yeter’’ deme özgürlüğü sizin elinizde olur.

Farkında bir yaşam ve beslenmenin nasıl olduğunu tüm hayatınıza adapte edersiniz.

Beslenmenizi ve seçimlerinizi etkileyen unsurları keşfedip, onları daha kolay kontrol edebilirsiniz.

Besinleri seçerken seçimleri ihtiyaçlarınıza göre mi yoksa duygu ve düşüncelerinize göre mi yaptığınızı keşfedersiniz.


Program 22.Haziran.2021 Salı akşamı 19:00’da başlayacaktır. Her Salı Türkiye saati 19:00-20:30 arasında olacaktır. Son oturum 24 Ağustos 2021’de olacaktır. Sınırlı sayıda katılımlı grup programıdır.



Bu program sadece haftalık toplantılardan oluşan bir süreç değildir. 2,5 ayın her gününe yayılmış olan, devamlı uygulama gerektiren bir dizi egzersizler ve hayat değişikliklerinden oluşur. Bu programa katılanların 2,5 aylık bu süreçte, verilecek tüm egzersizleri ve uygulamaları yapılacağı kabul edilir. Bu program, birebir canlı katılımı tercih ettiğimiz bir programdır. Derslere canlı katılmanız büyük önem taşımaktadır. Ancak herhangi önemli sağlık sebebi vs. için canlı yayınların 48 saat içinde izleyebileceğiniz linki bulunmaktadır.


Tüm program, 10 tane 1.5 saatlik oturum, Fonksiyonel Tıp Ana Beslenme programı ve dökümanları, farkındalık egzersiz dökümanları ve meditasyon ses kayıtları, toplamda KDV dahil 2800 TL’dir.


Programa katılmak için kendinizi tanıtan bir yazıyı bana sema@semaozpekmezci.com adresime göndermenizi rica edeceğim. Kaydınızı ben onayladıktan sonra yaptırabilirsiniz.


Bu program ile hayatınızda değişiklik olacağına, artık tamamen yeni bir kişi olacağınıza inancım sonsuz. Çok kişiye faydası olması dileklerimle.


Not : Kişi sayısı kısıtlı olduğundan 15 Haziran’dan sonra iade veya iptal kabul edilmemektedir.


Yasal uyarı : Bu programın içeriği özel olarak Sema Özpekmezci tarafından oluşturulmuştur ve tescillidir. Program boyunca paylaşılan dökümanların, içeriğin, ses kayıtlarının ve paylaşılan/verilen her türlü bilginin başka bir yerde izinsiz kullanılması, kopyalanması yasaktır. Tespit edildiğinde gerekli makamlara başvurulacaktır.


6.564 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page