top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Semizotu Çorbası

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2021

Çorba hayatımın temel yiyeceklerinden biri.

Şimdi, bildiğiniz gibi ben hiç çorba paylaşmıyorum çünkü görselliği pek iyi olmuyor. Şimdi bu çorba beğeniyi hak etti valla. Size bunu güzel göstermek için evir cevir fotoğraf çekerken sumak kavanozu cop diye içine düştü. Bütün çorba etrafa saçıldı ve ben bir saat yağları temizledim. 🙈 Daha çok kişiye bu güzellik ulaşsın diye uğraşırken başıma 1 saat temizlik işi açıldı.

Bir post buraya gelene kadar geçmişinde o kadar çok şey oluyor ki. :)

Süper basit ama çok lezzetli. Yayınlamayacaktım ama yerken o kadar hoşuma gitti ki, “bunu bitirmeden foto çekip paylaşmalıyım” dedim. Artık kaç kişiye ulaşırsa :)

Miktarlar göz kararı -1/2 demet semizotu, semizotu çorbalara harika bir kıvam veriyor. -1 bas parmak boğumu kadar taze zencefil -300 ml kemik suyu (1.5 sb) ve ayni miktarda normal su -3 yk yulaf ezmesi -Tuz, favori baharat karışımım (tarifi burada) dilediğiniz baharatlar olur. -Servis öncesi, üstüne zeytinyağı ve sumak Yulaf ezmesi hariç hepsini tencerede pişirdim. Baktım cıvık oldu, yulaf ezmesi ekledim. 2 dakikada öyle pişti ve hop blender. Gerçi ben önce blenderde karıştırıp (benim blender ısıtarak çorba yapıyor) sonra tencereye aldım ama bir şey fark etmez. İkisi de ayni kapıya çıkıyor. Sonra üstüne bol sumak ve bu şekilde 2 koca kâse içtim. Semizotum olsa su anda kalkıp yine yaparım. Semizotu-zencefil uyumu efsane ve yine mutlaka deneyin diyorum. Rengi sizi yanıltmasın 😬 tadı müthiş 😍


Herkese mutlu, sağlıklı ve şekersiz bir hafta dilerim.

Sevgilerimle,

Sema

522 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page