top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Eliminasyondayım Farkındayım Semineri Mutlu Sonlar 4

Güncelleme tarihi: 20 Ara 2021

Mutlu sonları sizinle paylaşmaya, aklınıza takılan bir yer varsa cevaplarını benden değil, Eliminasyondayım Farkındayım Semineri'ne katılanlardan bizzat duymanıza yardımcı olmak için karar vermiştim. Şimdi 4. sayfamızdayız. Deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Sizi şimdi katılımcılarımın deneyimlerini kendi anlatımlarıyla başbaşa bırakıyorum.

A.O.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Neyi doğru bilip yanlış yaptığımı, neyi yanlış bildiğimi fark etmekti.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Aslında kısmen bildiğim ama toparlayamadığım bilgileri fark etmek ve hayatıma katmak konusunda yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

En büyük farkındalık içimdeki sevilmek için tombul olması gerektiğine inanmış o sıska kız çocuğunu fark edip, O’na sıkıca sarılmak oldu. Artık kimse beni sevsin, beni kabul etsin diye gerçekte sevmediğim ve yemek istemediğim gıdaları ağzıma atmayacağım. Fiziksel

olarak da -4 kilo tabii.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bu kadar çok diyetisyen, sağlıklı

yaşam koçu, fermente ürün üreticisi, şucu bucu arasındaki savaşta yorgun düşmüş,

kafası karışmış herkese öneririm. Böylece sadece ve yalnızca duyacakları ‘kendi

bedenlerinin sesi’ olur.


Eklemek istedikleriniz…

Laktoz intoleransım yokmuş ama yine de sabahları peynir yemeden olabiliyormuş. Senelerce alerji hapları içtim ama meğerse yumurta bedenime iyi gelmiyormuş. Her sabah içtiğim bir fincan Türk kahvesi sadece idolüm anneannem ile aramda kalan tek sevgi bağıymış ve o çoktan ölmüş olsa bile hala ondan sevgi ve takdir görebilmek için içiyormuşum yoksa tadı gayet acıymış. Ve ben hep tombul olan anneannesinin herkese “bu kız ekmek yemez, tuz yemez, yağ yemez” diye şikayet ettiği gerçekte sıska olan kız.. Ne zaman yeterince sevilmediğimi hissetsem kendimi sevmediğim yemeklerle cezalandırmışım. Artık o sıska kıza ihanet etmek yok!!! Bir daha asla…


 

B.E.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Hedefim migrenimi tetikleyen besin grubunu bulmaktı.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Programda elimine ettiğimiz besin gruplarından şüphem süt ürünleriydi. Program süresince kahve eksikliğinin baş ağrısına yol açacağını düşünüyordum. Kahve yüzünden kesinlikle baş ağrısı çekmedim. Geri tanıtım döneminde süt ürünlerinin etkisi olduğunu

gördüm.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Bu süreçte 5 kilo verdim, pandemi sürecinde aldığım 7 kilonun 5’i gitti, yemek öncesi meditasyon yapmak yediğimden daha çok zevk almama yardım etti. Şekersizlik sayesinde, eskiden hep içtiğim, içinde 1 hurma olan smoothie artık çok tatlı geliyor. Ama en büyük değişim kesinlikle daha iyi uyumam oldu. Bana bir süre önce insomnia teşhisi konmuştu. Eliminasyon sırasında uykuya dalmam ve uykuda kalmam kolaylaştı.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Migren, insomnia, karında şişlik gibi sorunları olanlar başta olmak üzere, herkese tavsiye ederim.


Eklemek istedikleriniz…

Öncelikle size çok teşekkür ederim. Günlük emailler ve Zoom toplantıları motivasyon için tam ihtiyacım olan şeylerdi. Kendimi daha dinç hissediyorum. Enerjim yerine gelmiş gibi. Bulgur ve yoğurt olmadan yaşayamam sanıyordum, istersem gayet yaşayabilirim, bunu

gördüm. Günde 4 kahve ile ayakta duruyorum sanıyordum, ihtiyacım yokmuş.

Eliminasyon sonrasında bile 2 günde bir, bir kahve içiyorum. Eliminasyondaki kadar sıkı olmasa da, kendime daha dengeli bir beslenme sistemi kurdum. Tabi yazın Turkiye’ye gidince yine özlediğim şeyleri yiyeceğim, ama dönüşte verdiğiniz bilgiler sayesinde bir eliminasyon daha yapar, geri dengemi bulurum. :)


 

G.K.

Sema Hanım,


Size sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sayenizde 3 yıl önce kaybettiğim ve bir türlü geri kazanamadığım sağlıklı ve bilinçli beslenmeye geri dönebildim. O dönem yaşadığım bazı duygusal olaylar beni çok olumsuz etkilemişti, duygusal yemeğe eğilimli biriyim. Bu 4 hafta süre içinde, aldığım kiloları yavaşça vermeye başladığımı elbiselerimden hissediyorum. Daha tam eliminasyondan çıkamadım, tek eklediğim yumurta ve bu hafta sonu keçi peyniri oldu. Programla ilgili düşüncelerime gelince, kesinlikle herkese öneriyorum. Beni en çok etkileyen anlatım şekliniz oldu ve herşeyi bilimsel açıklamasını vermeniz, neyi neden yaptığını bilmek herşeyi daha anlamlı kılıyor. Ben kilo vermek için ve tekrardan sağlıklı beslenme alışkanlığımı geri kazanmak için bu programa başladım ve nihayetinde sayenizde buna ulaştım. Bunu söylemeden de geçemeyeceğim, sizi farklı kılan bir şey daha var, o da güzel yüreğiniz ve enerjiniz. O kadar içten ve candan anlatıyorsunuz ki vermek istediğiniz mesaj adrese ulaşıyor. Samimiyetiniz ve içtenliğiniz için çok teşekkür ederim.


İyi ki varsınız!

 

G.A.

Merhaba Sema Hanım, Öncelikle iyi ki sizinle bu yolculuğa başlamışım. Enerjiniz, içtenliğiniz, dürüstlüğünüz ve hayata bakış açınız beni bu diyette inanılmaz motive etti. Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Bana Temmuz ayında Sjögren Sendromu teşhisi kondu. Programa katılmamdaki en büyük neden buydu. Hedefim de bu hastalığa bütüncül yaklaşmak ve önemli adımları (Beslenme, stres yönetimi, nefes) öğrenebilmekti. Sayenizde (bunca yıldır da diyet yaparım ve hatta uzman sayılırım :))) sağlıklı ve dengeli beslenmek nasılmış yeni öğrendim, aydınlandım. Kendimi hafiflemiş ve iyi hissediyorum. Bu programı herkese öneririm çünkü beslenmeyle ilgili kafa karıştıran, moral bozan ve bezdiren o kadar çok yazı paylaşım vs. var ki; eminim birçok kişi bu yüzden cesaret edip başlayamıyordur :( Siz bu yolda ışık tuttunuz umarım daha birçok insan sizin bilginiz ve enerjinizden faydalanır. Tekrar her şey için teşekkür ederim. Size sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar dilerim. 2022 hepimize uğurlu, mutlu gelsin inşallah. Çok öpüyorum, sevgiler...


 

S.N.U.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa başlarken hedefim vücudumu resetlemekti. Bir süredir çok dikkatsiz

besleniyordum, kilo da almıştım. Sürekli canım tatlı istiyordu, zaten hipoglisemim var.

Kısır döngü içine girmiştim. Pizzalar, şaraplar, makarnalar, tatlılar, işlenmiş etler, haftalık

beslenme rutinimin içindeydi. 32 yaşındayım, uzun süre oturduktan sonra kalktığımda

babaannem gibi kalkıyordum :) ah dizlerim ah bacaklarım diye. Görünüşte kilolu gözüken biri değilim ama kendimi çok sağlıksız hissediyordum. Eklem ağrılarıma, reflüme, kötü sindirime ve gaza ne sebep oluyor bulmak istedim. Bir de irademi test etmek istedim. Tatlısız, kahvesiz, alkolsüz, glutensiz mutlu olabilir miyim merak ediyordum.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sema Hanım’ı zaten uzun süredir takip ediyordum ve tariflerini arada sırada yapıyordum. Ama bu program sayesinde her şey bir disipline oturdu. Sema Hanım’dan her sabah gelen mailler ve tarifler yıllarca sürdürmek isteyeceğim bir beslenmenin temelini attı resmen. Benim gibi yemeği “keyif”le bağdaştırmış, gittiği her seyahatte önce pastanelere giden ve meşhur tatlıları tadan bir insan 21 gün -ve hatta henüz şekeri tanıtmadığım için nerdeyse 1 aydır- tatlı aramaz oldu. Canım daha çok tatlı bir şeyler ister sanıyordum ama hiç tahmin ettiğim sıklıkta olmadı. Olduğunda da sağlıklı tariflerden birini yaptım. Vücuduma daha önce çok hoyratça davrandığım için kendime biraz kızdım ama sonra “zararın neresinden dönersem kar” mottosunu edindim :))


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Şikayetlerime sebep olan her şeyi bir bir buldum, mimledim :) 1. Haftada karnımın sabah

ve akşam aynı düzlükte olduğunu farkettim. Önceden akşama doğru pantalonum

sıkmaya başlardı. 2. haftada bir anda aydınlanmış gibi sevindim; eklem ağrılarım sıfıra

inmişti. Kalktığımda babaannem gibi olmuyordum :) Bunu farkettiğimdeki sevinci

görmenizi isterdim. Hipoglisemi ataklarım asla olmadı ki ara öğün yapmamama rağmen.

Bir gün tam 6 saattir hiçbir şey yemediğimi farkettim, kendime inanamadım. Enerjim

düşük değildi ve yemeğe saldırmak istemiyordum. Ruh halimde inanılmaz bir değişiklik

oldu, özellikle trafikte (İstanbul trafiği!) pamuk gibi bir kadın oldum çıktım :) Her şeye karşı daha toleranslı hale geldim. İradem çok sınandı, pek çok sosyal etkinlikte bulundum ama kendi düzenimden hiç çıkmadım. Güzel etkiler görmeye daha 1.haftadan başladığım için bu etkileri bozmaya kıyamadım. Ki hala öyle devam ediyorum, şekerli bir şey tanıtmadım.


Reflüme ve mide yanmasına sebep olan şeyleri buldum. Eliminasyon için yasak

olmasalar da bana iyi gelmediklerini farkettim. Onları da hayatımdan çıkardım. Bu arada

kiloma da baktım, pandemi kilolarım gitmiş, tam 4 kilo vermişim. Kiloma bakmadan önce 2. haftada fermuarını bir gıdım bile yukarıya çıkaramadığım bir kotum vardı, bir akşam onu deneyeyim dedim; fermuar kapanması bir yana, o kotla rahatça oturur hale geldiğimi gördüm. Vücudum resmen balon gibi sönmüş.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Problem yaşasın yaşamasın herkese öneririm. Benim gibi hipoglisemi hastalarına

özellikle öneririm. Yemekle ilişkiniz değişecek; “mutlaka ara öğün yap” diyen doktorunuza gidip “ben ara öğün yapmadan bile atak yaşamadım” diyebileceksiniz!


Eklemek istedikleriniz….

Her şey için teşekkür ederim. Hayatıma bir çok yenilik kattınız, kendimi hiç bu kadar istikrarlı görmemiştim, kendimle gurur duymamı sağladınız :)


Sevgilerimle

 

Ş.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Haşimato tiroit hastasıyım, bir süredir şikayetlerim artmıştı. Nedenini bulamadığım mide bağırsak sorunları yaşamaya başlamıştım. Amacım beslenmemi düzelterek bu şikayetlerimi giderebilmekti. Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Öncelikle beslenmeye bakış açımı değiştirdi. Öğün saatlerinde aç olup olmadığımı ve ne kadar aç olduğumu sorgulamaya başladım. Tokluk sürem uzadığı için enerjim yükseldi. (Tabiki her sabah güne Sema Hanım'ın motive edici mailleriyle başlamak da enerjimi yükseltiyordu.) Çarpıntı sorunum kalmadı. Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir? Vücudumu dinlemeye başladım. Gerçekten aç olduğum için mi yemek istiyorum, yiyeceğim şey sağlıklı mı gibi sorular sormaya başladım. Stresin vücuda etkisinin ne kadar önemli olduğunu idrak ettim ve nefes çalışmaları yapmaya başladım. Önceleri en büyük zevkim akşamları yemek sonrası çay kahve eşliğinde tatlı yemekken, artık akşam yemeklerini hafif yiyip sonrasında bir şey yememeye özen gösteriyorum.

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm. Herkesin kendine katabileceği şeyler olduğunu düşünüyorum. Sema Hanım pek çok konuda aydınlatıcı bilgiler vererek programı zenginleştiriyor. Özellikle temiz beslenmek isteyenler, beslenme bozuklukları olanlar, otoimmün rahatsızlığı olanlara tavsiye ederim. Eklemek istedikleriniz… Hayatımda kendim için yaptığım en önemli şeylerden biri bu programa katılmaktı bence. Çok ani bir kararla gece yarısı kaydımı yaptırmıştım. Pek çok konuda kendimi sorgulamamı sağladı. Benim için bir aydınlanma dönemiydi diyebilirim. Sema Hanım ile temiz bir başlangıç yaptık, sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirip çevremdekileri de bu konuda etkileyebilmeyi umuyorum.


 

N.E.C.

Sevgili Sema hanım, son iki seminerde canlı olarak katılamadım ama tabi kayıttan sara sara tekrar tekrar anlayana kadar dinledim ve şimdiye kadar okurum, çok biliyorum dediğim bir sürü konuda yanıldığımı görmek ve doğruları öğrenmek bu seminerlerin en harika tarafıydı.

Bu eğitimde bana neler kattınız neler, eklem ve kas ağrılarım, bir türlü bitmeyen gaz sorunlarım ve veremediğim kilolarım, halledemediğim OKS ve panik ataklarım adeta hafifledi.

Bu ilerleme benim için bir başlangıç, bundan sonra da yönetemediğim stresim ile ilgili bir eğitiminizde görüşmek ümidi ile.

Bu arada ekleyeyim, geri tanıttığım üç şey vardı, yumurta, kahve ve keçi peyniri şimdilik bunlarla kaldım. Kahve beni şoka soktu, doğum sancıları gibi gaz, mide bulantısı, baş ağrısı inanamadım ve sonuç kahve ile şimdilik vedalaştım. Istanbul çayı ile tanıştım gül bahçelerinde dolaşır gibiyim , sizi çok çok öpüyorum.

Teşekkür ederim , ağzınıza, elinize, emeğinizi, bilginize sağlık. Sevgi ve Sağlıkla kalın.

 

E.K.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Zaten bir süredir kendi bilgilerim doğrultusunda eliminasyon diyeti yapıyordum (sağlık sorunlarım sebebi ile) - yaptıklarımı doğru yapıp yapmadığımı teyit etmek adına programa katıldım.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Kesinlikle. Birçok şeyi doğru yaptığımı gördüm, kendime güven geldi. Neden şekersiz, glütensiz, seker ürünleri olmadan beslenmemize yönelik anlatma şekliniz bana bu yeni yeme alışkanlıklarını uzun vadeli devam ettirmek için büyük motivasyon oldu. Verdiğiniz yeni tarifler, çeşitlilik kattı mutfağıma. Güzel enerjinizi hissetmek de bonus oldu :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Bunu bir diyet olarak değil de hayat boyu sürdürülecek yeni yeme alışkanlıkları olarak görüyorum artık. Sizin bunu on yıldır yapıyor olmanız ve kendinizi bunaltmadan, zaman zaman %5-10’luk esnemelere izin vermemiz bana çok büyük ilham kaynağı oldu.


Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm.

Bu programı kesinlikle kendine değer veren, sağlıklı yasamayı hedefleyen herkese öneririm; keşke herkes sağlık sorunları baş göstermeden programa katılıp bilinçlense. Sağlık problemleri olanlar için kaçınılmaz zaten bu programa katılmak.


Eklemek istedikleriniz…

Sizi Instagram’da tanıdım, iyi ki tanımışım. Sadece Instagram sayfanızı takip etmek bile çok şey öğretiyor, pozitif enerjiniz, sağlık konusuna yaklaşımınız ilham verici, her gün instagrama bakma sebeplerimdensiniz. Şimdiye kadar uyguladığım tarifleriniz hiç şaşırtmadı, hele ki o kraker tarifleriniz :) Tariflerin basitçe uygulanabilir olması, az sayıda malzeme gerektirmesi hayatı kolaylaştırıyor. Bu güzel enerjiniz hep sizinle olsun, sağlıklı, mutlu, keyif dolu bir yaşam dilerim.

 

N.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa bedenime bir ‘reset atmak’ ve benimle birlikte aileme de sağlıklı

yaşamalarına cesaret vermek için başladım.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Her hafta yeni bir şeyler öğrenmek ve tam zamanında gelen tarifler ve öneriler ile

desteklenmek çok iyi oldu. Sema Hanım yaşayacağımız her ihtiyacı önden biliyor ve ona

göre yönlendirmeler yapıyordu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Artık gece uykularımda dinleniyorum ve sabah dinlenmiş ve uykum tamamen bitmiş

olarak uyanıyorum. Öğlen gelen uyuklama hali, gün içindeki yorgunluklar tamamen bitti.

Enerji doluyum. Önceden daha gerginmişim bunu da fark ettim. Hayatımda başka hiçbir

değişiklik yok ama ben çok daha mutluyum, yüzüm daha çok gülüyor. Ayrıca şişkinlikler

tamamen yok oldu. Kuru baklagiller şişkinlik yapmıyormuş, kötü beslenme yapıyormuş,

bunu çok net anladım! Hiç aç kalmamama rağmen kilo da verdim ama bunun için ayrıca

bir çaba göstermedim, kendiliğinden.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Nereden ve nasıl başlayacağını bilmeyenler için çok iyi bir başlangıç bence. Ben

yapamam, zaten sağlıklı beslenmek zor, ben öyle antin kuntin şeylerle uğraşamam diyen

herkes kendine bir şans vermeli. Eğer gün içinde yorgunluk yaşıyorsanız, uykunuzdan

dinlenmiş olarak uyanamıyorsanız, sürekli şişkinlik yaşıyorsanız, kesinlikle bunu

yapmalısınız!


Eklemek istedikleriniz…

Bu kadar kıymetli bilgileri yıllarca araştırıp, okuyup, öğrenip, en basit haliyle bize

aktarmak için emek emek hazırlanmanız çok kıymetli. Hiçbir bilgiyi saklamadığınız için

ayrıca teşekkür ederim. Toplum sağlığı Nobeli olsa mutlaka siz alırdınız! :)


 

P.İ.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bir otomimmün hastalığım yok ama genel enerji düşüklüğü ve depresif durumum vardı. Hem bir program çerçevesinde beslenmemi düzenlemek istedim.. Hem de- ola ki bir gıda intoleransım varsa- bunu öğrenmek istedim ve gözlemleyebilirim diye düşündüm. 


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Hayat enerjimde belirgin bir seviyede yükselme var, kendimi böyle hissettikçe tekrar eski beslenme düzenime dönmek istemiyorum ve özlemiyorum da!


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Başlama nedenim o olmasa da 6 kg verdim! Daha da önemlisi artık elim ve gözüm :) sağlıksız yiyeceklere gitmiyor. Pazar çantamdaki sebzeler mutluluk kaynağım :)


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Fizyolojik bir sıkıntısı olmasa bile eğer enerji düşüklüğü, depresif duygu durumu olanlara..Ya da sağlıksız yiyeceklere haddinden fazla meyli olanlara.


Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım’ın her sabah gönderdiği pozitif ve proaktif mailler motivasyonumu hep üst seviyede tuttu. Canlı yayınlarda da konular hakkındaki detaylı açıklamaları neyi neden yaptığımı bilmemi ve dolayısıyla direktif verildiği için değil, içten gelerek yapmamı sağladı. Bu sayede program biteli 3 hafta geçmesine rağmen hala aynı motivasyon ve disiplinle dengeli ve sağlıklı besleniyorum, hem de isteyerek!


Çok teşekkür ederim.

 

B.K.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Ben daha önce 2019 da Sema Hanım'ın eliminasyon programına katılmıştım ve her 6 ayda bir kendim eliminasyon yapmıştım. 5 aylık bebeğim var ve tek başıma eliminasyon yapacak gücü kendimde bulamıyordum. Sema Hanım kendini daha da geliştirmiş ve yenilemiş ve bir gün önce bile aldığı eğitimden bilgileri bizimle paylaştığı, güle oynaya bir eliminasyon daha geçirdim. Yepyeni bilgilerle tekrar eliminasyon hedefime kolaylıkla ulaştım. Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Çok iyi bir gözlem yapmış olan Sema hnm, bizi bizden iyi tanımışJ bir gün önce, bir sonraki gün bizim hissedebileceğimiz yada yaşayacağımız şeyleri bilerek her sabah attığı maillerle bizi destekledi. Program sonunda yine bir tüy misali hafif oldum. Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir? Duygusal bağımlılıkların, yediklerimizle bağlantılı bağımlılıklar olduğunu gördük ve bağımlılığınız varsa bedeniniz otomatik pilota bağlar. Biz kendimizi alt ettik ve özgürleştik. Otomatik pilottan çıktık :)

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm. Bu programı yiyeceklerden, duygulardan özgürleşmek isteyen herkese öneririm. Ayrıca, sürekli diyet yaparak kilo vermeye çalışıp sonra kiloları geri alarak tekrar tekrar kendine eziyet eden ve bundan mutsuz olanlara da öneririm. Eklemek istedikleriniz.. çok sevgiler, herşey için çok teşekkür ederim.


 

N.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Enerjimin artması, hem kendimi hem ailemi daha sağlıklı besleyebilmek ve biraz kilo vermek ;)

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Program hedeflerimden çok daha fazlasına ulaşmaya yardımcı oldu. Kendimi inanılmaz zinde ve enerjik hissediyorum. Uzun zamandır hedeflediğim ama bir türlü başlayamadığım spora başladım. 4 Kilo verdim. Cildim inanılmaz düzeldi ve benim için en şaşırtıcı olanı da regl sendromu, ağrısı, hepsi yok oldu. :)

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir? Daha zayıf, daha enerjik ve çok daha dengedeyim. Açlık krizlerim yok oldu. Çok mutluyum. :) Benim gibi bir tatlı/ çikolata bağımlısının hiç ama hiç özlem duymadan bu kadar kolayca bu sonuca ulaşması inanılmaz. :)

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm. Benim gibi şeker bağımlısı olup, bırakmak isteyip başaramayanlar mutlaka bu programı denesin. :)

Şişkinlik, kilo , cilt problemleri ve regl ağrıları/sendromları olanlara öneririm.

Eklemek istedikleriniz… Sema Hanım her zaman pozitif ve hep yanımızda olduğunu hissettiriyor. Sadece beslenme değil farkındalıkla ilgili de bir çok bilgi var bu programda. Ayrıca tarifler inanilmaz lezzetli. Hiç zorlanmadan keyifle geçen bu eliminasyon programı için tekrar teşekkürler.


 

A.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Haşimato tiroidi, hipoglisemi, migren ve FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) rahatsızlıklarım var. Hepsinin ortak noktasının inflamasyon olduğu; bu sorunu ortadan kaldırmaya sürdürebilir sağlıklı beslenmenin faydası olacağını düşündüm.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Eliminasyona başlamadan önce son zamanlarda gecede 4-5 defa uyanıp meyve suyu veya herhangi bir meyve yemek isterdim. Daha ilk haftada gece uyanmalarım yok oldu. Sürekli yakındığım eklem ağrılarım azaldı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Önceliğim olmasa bile 5 kg verdim; ama beni görenler sanki 15 kg verdiğimi söylediler :)

Hayatım boyunca kilo vermekte hiç zorlanmadım. Ama bu kez sanki sadece yağlar eridi.

Belim 10 cm inceldi. Kilo almamak için az yediğimden akşamları çok acıkırdım ve çok

yerdim. Şimdi aç olduğum zaman karnımı doyurup toksam da yemiyorum. Açlığımın ve

tokluğumun farkına varabiliyorum.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Benim gibi otoimmün hastalıkları olanlara, sağlıklı beslenmeyi öğrenip hayatında uygulamak isteyenlere ama nereden başlayacaklarını bilmeyenlere, sağlıklı kilo vermek isteyenlere.


Eklemek istedikleriniz…

Uzun zamandır kendim için yaptığım en iyi seçimdi. Herşey için

teşekkür ederim.


 

E.B.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Sağlıklı beslenme yolunda kulaktan dolma veya kendi çabalarımla yapmaya çalıştığımı, daha akademik ve profesyonel bir destekle ilerletmek. Beslenmenin sağlığımla ilgisini bilmekle birlikte, eklemlerdeki enflamasyon ağrılarını, gaz, sancı ve karın şişkinliklerimi gidermek ve dolayısıyla hayat kalitemi yükseltmek. Daha enerjik hisstemek.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

1.5 yıldır süt ve süt ürünlerini çok çok limitli tüketmeme, son 2 aydır glutensiz beslenmeye başlamış olmakla birlikte, eliminasyonun 1.haftasında özellikle psikolojik olarak çok zorlandım. Ancak vazgeçmeyip devam ettiğimde, hem psikolojik hem de fiziksel faydayı deneyimlediğimde, kendime inancım, sizin açıklayıcı ve pozitif yaklaşımınızla birleşince, hedeflerime ulaşmamda çok yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Çok daha yavaş yemek yemek, her şeyin tadını alıp keyfini çıkarmak, sindirimimin ve

dolayısıyla şişkinliğimin çok daha iyi duruma gelmiş olması. Eklemlerimdeki ağrıların

geçmesi, çok daha enerji dolu ve pozitif olmam. Özetle, yaşam kalitemdeki bariz iyileşme. Daha ne isteyebilirim ki :)


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Herkese öneririm. Bunu yapmak için problem yaşamak şart değil, sağlıklı beslenme

yolculuğuna çıkmayı en somut şekilde gösteren, deneyimleten ve sonrasında bunun bir

savunucusu hale gelmenin en kısa ve basit yolu. Tabi ki bunda, sizin basit, samimi, hayata dair anlatım ve paylaşımınız, ilettiğiniz tariflerin hızla ve kolaylıkla

hazırlanabilmesi ve çok lezzetli olması çok kritik bir faktör. Şimdiden tüm arkadaşlarıma,

iş yerimdekilere, aileme anlatıp, deneyimlediklerimi paylaşıp, hayatlarına dokunmaya ve

ikna etmeye çalışıyorum. Tariflerinizi paylaşıyorum, en azından bunlarla katkım olsun

diye. Her şey için çok teşekkürler.


Eklemek istedikleriniz…

Mutlaka bir yerlerde denk gelip tanışırız diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkürler.

Buzdağının görünen kısmıydı bu, arkasındaki deneyim, titiz planlama ve çalışma için

ayrıca size ve Deniz Hanım’a teşekkürlerimle. Sevgiler.


 

Z.Ö.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa Mark Hyman’ın “otoimmün hastalıkları olanların mutlaka eliminasyon diyeti yapmaları gerektiği” hakkındaki gazete yazısını okuduktan sonra başlamaya karar

verdim. Uzun zamandır cesaret edemiyordum ve Sema Hanım'ın programı açtığını

görünce hemen kayıt oldum. Hedefim ani şeker düşmelerinin önüne geçmek ve kendimi

daha dinç hissetmekti.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Haşimato hastalığım vardı ve 1,5 yıldır glutensiz beslenerek tüm değerlerim normale

dönmüştü. Fakat egzama, ani şeker düşmesi, bir türlü kilo verememek, halsizlik gibi

sorunlarım gluten yemememe rağmen devam ediyordu. En çok süt ürünleri ve yumurtayı bırakmak beni korkutuyordu. Sema Hanım'ın her gün motive edici mailleri en büyük desteğim oldu. Sürekli farklı tarifler vererek kendimize alternatif yiyecekler yapmamıza çok destek oldu. Günde üç öğün peynir yiyen biri olarak nasıl yaparım diye

düşünüyordum ama program bitmesine rağmen hala devam ediyorum. Farklı şekillerde

de doyuluyormuş onu öğrendim. Yiyecekler dışında farkındalıkla beslenerek artık

porsiyonlarım çok daha küçük ve tüm bunların dışında bir sürü ekstra bilgi öğrendim,

hepsini uygulamaya çalışıyorum!


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Öncelikle sabah kahvaltısı yapmayı bıraktım artık. Her sabah acıkmadan kahvaltı

ediyormuşum ve şekerim düşmesin diye de fazla fazla yiyerek kilo alıyormuşum. Bu

program sayesinde akşam yemeklerimi 5-6 gibi yiyorum ve ertesi gün de acıktığım

zaman yani 11-12 gibi kahvaltı yapıyorum. Günde 2 öğünle hem doyduğumu hem

şekerimin düşmediğini hem de kilo verdiğimi fark ettim, bana çok iyi geldi. Ve artık canım hiç tatlı çekmiyor :)


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Bu programı özellikle otoimmün rahatsızlığı olup da gluten, süt ürünleri ve yumurtadan

vazgeçemeyenlere, alternatif olmadığını düşünüp asla yapamam diyenlere öneririm.

Gerçekten mümkün olduğunu görüyorsunuz.


Her şey için çok teşekkürler!

 

N.Y.

Sizi uzun zamandir takip ediyorum ve programınızın iyi olduğunu biliyordum ve hissediyordum :) ama bir türlü kendimi toparlayıp katılamamıştım. Son 3 yıl benim için zordu.ok fazla stres ve kaygı ile son 1 yılda hayatımda ilk defa (hamilelikler dışında) 10 kilo aldım :( Kilo almanın dışında ilk defa kendimi bu kadar negatif ve enerjisiz hissettim :(


Eliminasyon programı bana çok iyi geldi. Her şeyden önce enerjim yerine geldi ve bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Onun dışında regl öncesi sendromların bu kadar azalacağına hatta yok olacağına inanamamıştım. Ama gerçekten yok oldular. Bu benim için mucize gibi bir şey ;)

Tabi verdigim kilolar da bunların yanında harika birer bonus oldular. :)

Ah bir de cildim o kadar güzel oldu ki. :) Bu kadar kısa sürede ve bu kadar az zorlanarak bunları yaşamak çok mutlu edici. :)


Halam ile birlikte sizden öğrendiklerimizi etrafımızdaki herkese yaymaya çalışıyoruz. Lezzetli tariflerinize ayrıca bayılıyoruz :) Kendisi de size ayrıca geri dönüş yapacak, o da çok güzel değişimler yaşadı ve çok memnun kaldı. ;)


 

N.N.

Öncelikle bana kattıklarınız için sonsuz teşekkürler; doğru bildiğim yanlışlarımı fark etmemi sağladınız hem de 3 haftalık kısa bir süre içerisinde. Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Geçen seneden beri süregelen bir şişme problemim vardı, şişme deyince 7 - 8 aylık hamile gibi karın şişmeleri. Ben 1.60 cm boyunda 55 - 58 kg aralığında gidip gelen 52 yaşında bir insanım. Hayatım boyunca çok dengeli beslendiğimi düşünürdüm, ama gelin görün ki yanılmışım. Geçen sene beni anormal rahatsız eden bu şişmelerim sebebiye kolonoskopi çektirdim, kötü huylu bir polip haricinde birşey çıkmadı, o da erken tanı olduğu için alındı ve bitti. Bu sene de aynı şişmeler devam edince doktorumun tavsiyesi üzerine eliminasyon diyeti yapmaya karar verdim ve bir arkadaşım sizi tavsiye etti; iyi ki de tavsiye etmiş. Programa başlama sebebim karın şişlerime bir çare bulmaktı ve de çareyi buldum, sayenizde.

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Elbette yardımcı oldu. Hem de üstüne bonus 2 kg verdim. Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir? Şişlerim programın 4. gününde indi, canım tatlı veya meyve çekmiyor, sabahları 1 dilim ekmek yerdim eskiden, şimdi hiç yemiyorum; hatta ve hatta canım bile çekmiyor bunları. Hafta sonu tatildeydik, hiç kaçamak yapmadım, sayenizde….

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm. Şişme problemi olanlara, beslenme alışkanlığını düzene sokmak isteyenlere, aslında herkese tavsiye ederim. Her bireyin uygulaması gereken bir program bence. Eklemek istedikleriniz… Sizi tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İyi ki bu vesile ile sizi tanımışım. Ömrümün sonuna kadar uygulamayı hedeflediğim bir programı öğrenmeme, özümsememe vesile oldunuz; hayat şeklimi değiştirdiniz, sağ olun. Binlerce kez teşekkürler…. İrtibatta kalmak dileğiyle…

 

E.E.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Yıllar önce gluten hassasiyeti ve rahatsız bağırsak teşhisi kondu. Karnım gün sonunda

yaşadıklarım ve yediklerimle 7-8 aylık bir hamile kadar şişiyordu. Hedefim karnımın

düz bir karın olması idi ve günün ortasında nerede olursam olayım uyumak

isterdim. Sabahları dinç kalkamazdım. Bunun değişmesini çok istiyordum.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

İlk haftadan itibaren kendimi çok hafif hissetmeye başladım. Sağlıklı beslenmeye bakış

açım değişti. Çok zor ve uygulanamaz diye bakıyordum bu tür programlara. Yapabildiğimi gördükçe moralim düzeldi. Karnım kesinlikle şişmiyor.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Moralim çok yüksek onu belirtmek isterim. Kendimi dinç ve hafif hissediyorum. Gün içinde yorulmadan, planladıklarımın hepsini yapabiliyorum. Bu moralimi daha da yükseltiyor. En büyük fiziksel değişimim karnım şişmiyor. Üstelik hiç hedeflemediğim halde 3 kilo vermişim. :)


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Diyet yapmaktan korkan, diyetin zor bir şey olduğunu düşünen ve bu yüzden sağlık problemleri yaşayan insanlara öneriririm. Buna diyet olarak hiç bakmadım. Onlara da bunu öneririm.


Eklemek istedikleriniz…


Bu duyguları bana yaşattığınız için çok tesekkür eder, sizi sıkı sıkı kucaklarım. Dün akşam veda ederken üzüldüm. Sanırım zaman zaman size yazarak rahatsız edeceğim. Vedalaşamadım. :(


Sizin ve ekibinizin emeklerine sağlık……


 

P.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa baslarken farklı hedeflerim vardı. Öncelikle uzun suredir kendi kendime ve sizin tariflerinizle oluşturmaya çalıştığım beslenme düzenini daha iyi anlamak, uygulamak. Diğer sebep bu şekilde beslenmenin otoimmun hastalıklarım ve kan değerlerim üzerindeki etkisini görmek, kullandığım ilaç/hormon dozlarını azaltmak.

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Daha ilk günden aslında etkisini görmeye başladım kullandığım ilaçlar açısından. İlerleyen süreçte ise kan şekerimdeki düzencilik benim için yeterliydi. 1 ay öncesinde yüksek olan TSH değerim ise, Eliminasyon’un 1. haftasından sonra yaptırdığım test sonucu ile daha normal hale geldiğini gördüm. Sema Hanım'ın detaylı açıklamalarıyla bundan sonraki süreçte nasıl devam edebileceğimi çok iyi kavradım.

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

En önemlisi başlangıçta çok zor olacağını düşündüğüm bir programın, doğru

yönlendirilmeyle aslında ne kadar da kolay ve rahat yapılabileceğini gördüm (Sema

Hanım sağ olsun) :) Fiziksel olarak incelme oldu, daha az şişlik hissetmeye başladım.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Sema Hanım'ın da hep söylediği gibi, herkese öneririm. Kulağa ne kadar zor gelirse

Gelsin, Sema Hanım'ın desteğiyle hem eğitici, öğretici hem zevkli hem de çok faydalı bir

program. Herhangi bir hastalığınız yoksa (ne mutlu size) vücudunuzu temizlemek için;

herhangi bir hastalığınız varsa da sadece 3 haftalık sağlıklı beslenme değil, sürdürülebilir

Bir beslenme şekli öğrenebileceğiniz, birçok faydalı bilgiyi de ekstradan alacağınız bu

programı yapmanızı tavsiye ederim. Eklemek istedikleriniz…

Program, beklediğimden çok daha fazlasını öğrendiğim, beklediğimden çok daha kolay ve keyifli geçti. Başlamayı düşünen/düşünmeyen herkese 2. kez düşünmeyip hemen bir

sonraki programa kayıt olmasını tavsiye ediyorum, asla pişman olmayacaksınız.

5 haftalık süreçte her zaman yanımızda olduğunuz, bildiğiniz şeyleri bizle paylaştığınız

için çok teşekkürler Sema Hanim. Günlük epostlarinizi şimdiden özledim :)


 

B.O.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Ben pasif bir autoimmune hastasıyım, o yüzden aslında hiç semptom göstermiyorum

değerlerimde de bir sorun yok. Ama aynı zamanda çok alerjik biriyim ve bitmek bitmeyen bir geniz akıntım var. Bu da hem alerjik astımımı hem de gırtlak daralması sebebi ile zorlaşan nefes alışverişimi etkiliyor. Okuduğum yayınların birinde geniz akıntısına glutenin sebep olduğunu gördüğümden beri acaba bu mu benim şifam diye düşünüp duruyordum ama bunu nasıl başarabileceğimi bilmiyordum. Sizi ise çok uzun süredir sosyal medyadan takip ediyorum, sahiciliğiniz, hep gülen yüzünüz, herşeyi abartmadan olduğu gibi yaşamanız ve yansıtmanız bana iyi geliyordu. Ayrıca ortalıkta dolanmış gibi yapan tiplerden değildiniz ve işin maddiyatına önem vermediğiniz sürekli bilgi paylaşımızından belliydi. Denersem bunu Sema hanım ile denemeliyim dedim ve öyle yola çıktım.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Neyi ne zaman ve nasıl yiyeceğimi öğrendim. Sizin tarifleriniz olmasa kesinlikle bunu

yapamazdım. Alışverişten başlayarak adım adım yönlendirmeniz eliminasyon sürecinde

hayatımı kolaylaştırdı. Diğer taraftan hergün gelen emailler müthiş bir motivasyon sebebi.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Maalesef henüz geniz akıntımda ve nefesimde çok büyük bir değişiklik olmadı ama zaten

siz bu tip durumlar için 3 haftanın yetmeyeceğini başından beri söylüyorsunuz, o yüzden

bir sonuç alabilmem için 3 ya da 6 ay bunu sürdürmem gerektiğini biliyorum. Bunu ancak yaşayarak görebilirim. Diğer taraftan vücudumda ödem gitti, akşamları kocaman olan karnım indi. Gazım kalmadı. Programa başlamadan önce gözüm şişiyordu! Sabahları nerdeyse kapanmış bir gözle kalkmak ve onun en az 2 gün inmemesi çok sinir bozucu bir şey. Artık o yok, daha ne olsun! Devamı için biraz daha sabır, azim ve pozitif duygular lazım bana.


Bu programı şöyle problemler yaşayanlara öneririm:

Alerjik reaksiyonları olanlara, inmeyen bitmeyen ödemleri olanlara, sürekli gaz şikayeti

olanlara, şeker krizine girenlere şiddetle öneririm.


Eklemek istedikleriniz…

Sizi tanıdığım için çok mutluyum! Umarım hayat size hep güzellikler ve kocaman

gülümsemeler getirsin. Tatlı köpeklerinizl ve eşinizle huzur içinde keyifle bir hayat sürün.

Bizim de hayatımızda olmaya ve bizlere dokunmaya devam edin.


Sevgiyle,sağlıkla kalın.



Bu güzel sözleri için katılımcılarıma çok teşekkür ediyorum.


Sevgilerimle,

Sema

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page