top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Fasulyeli Nohutlu Salata

Herkese merhaba,

Erken kalkmanın bu yönünü seviyorum. İşler, koşturmalar başlamadan bir suru is bitirebiliyorum. Bu da dün sabahın mahsulü.


Fasulyeleri bir şekle sokayım dedim çünkü alalı bayağı olmuştu. Yemek yapmaya vaktim yoktu. Bir de ben taze fasulyeyi çiğ veya sadece sotelenmiş çok severim. Ayıklarken bir kismini çiğ yerim hatta 😃


-Fasulyeleri ayıklayıp buharda pişirdim.

-Aynı anda da nohut haşlıyordum, stoklamak için. Ben 1 kilo nohuttu haşlayıp poşetlere koyup buzluğa atıyorum. Sonra çok kurtarıcı oluyor. Nohutlar da haşlanmıştı. Sıcacık, yeni haşlanmış nohutta bayilerim. Küçükken annem haşladığında üstüne tuz atıp hemen yerdim. Hepsini bitirmek isterdim. Her taze haşlanmış nohut olduğunda bir miktar çocukluğuma gidip geri geliyorum. Bir kâse ondan da ayırdım, buzluğa atmadım.

-Sonra öğlen yemeğinde iki ayrı tavada hem fasulyemi hem de nohutumu 2 dakika baharatlı zeytinyağında soteledim.

-Tavalara zeytinyağlarını koyup, içlerine fasulyeye “favori baharat karışımımdan”, nohutlara da yine kendim yaptığım “cajun baharatından” koydum.


Her ikisini de tavada söyle bir çevirip, sonra üst üste tabağa aldım. İnanın muhteşem bir lezzet oldu. Tatları birbirlerine çok yakıştı. . Fasulye her zaman bu şansı hak ediyor bence, denemenizi öneririm :)


Herkese sağlıklı, mutlu, şekersiz bir gün dilerim.

Sevgilerimle, Sema


621 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MBSR Programı

bottom of page