top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Pişmeyen Fındıklı Tart

O kadar güzel oldu ki sizlerle hemen paylaşmak istedim.


Tabanı

🌸1/2 sb fındık - şu anda kilosu en uygun kuruyemiş sanırım fındık ve çok yakıştı. İsterseniz bademle veya cevizle de olur.

🌸6 tane küçük yumuşak hurma ya da büyüklerden olacaksa 3 hurma.

🌸1 çay kaşığı hindistancevizi yağı. Olmasa da olur. Ben aromasını seviyorum.


Üstü

🌸1 yerli muz

🌸1 çay kaşığı kakao

🌸Süslemek için kuru hindistancevizi, buzluktan meyve ve fındık, burası tamamen isteğinize kalmış.


Fındık ve çekirdeği çıkmış hurmaları el rondosunda çektim. Yani güçlü bir şeye ihtiyaç yok. İçine hindistancevizi yağını kattım ve yoğurdum. 10 cm çapında (minicik) tart kabına kağıt koyup yaydım. Muzu ezdim ve kakao ile karıştırdım. Onu da üstüne koydum ve kalıptan çıkartıp tabağa aldım. Üstünü süsledim ve çok çok çoooook zevkle tadına baktım 😀 Hurmalarınız çok kuru ise belki biraz sıcak suda yumuşatılabilir. Hurma yerine kuru kayısı da olur. Fikir değiştirmeye/geliştirmeye açık. Aşağıdaki linkten yapım videolarına ulaşabilirsiniz:




Kakao sevmeyen tarçın kullanır. Muz istemeyen belki rendelenmiş elmayı karanfil ile pişirip onu koyabilir. Ooff bakın bu enfes olur bence. Yarın da öyle yapayım 🥰


Bu hali ile içinde 4 porsiyon meyve var. Meyve porsiyonuna dikkat ederek yememiz lazım. Rafine şekersiz diye hepsini tek seferde yememek, iki güne bölmek ya da biri ile bölüşmenizi öneririm.


Şimdiden afiyet olsun. :) Sema

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bulut Top Kek

bottom of page