top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

3'lü Eliminasyon ile Tazelenme Mutlu Sonlar 5

Güncelleme tarihi: 16 Ağu 2023

3'lü Eliminasyon ile Tazelenme mutlu sonlar gelmeye devam ediyor. Vaktini ayırıp yazan her katılımcıma çok teşekkür ederim. Çok güzel işler başardık beraber. :) Sizleri bu güzel sonuçlarla baş başa bırakıyorum.

M.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Ben 21 günlük şeker diyetine başlamayı düşünüyordum. Tam o günlerde Instagram üzerinden eliminasyon programına katılanların yorumlarını okudum. Çok etkilendim ve madem şeker diyeti yapacağım, eliminasyon yapayım ve kendim için bilmediğim bir deneyimi nedenlerini bilerek yaşayayım diyerek programa kaydoldum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Evet kesinlikle oldu. Fazlasını kattı. Çok güzel bir programdı, doymanın değil beslenmenin önemli olduğunu anladım. Yiyeceklerin vücuduma etkisini öğrendim. Şeker diyetini kendim yapsam bal vs yerdim ve aslında günlük limitten çok daha fazla şeker tüketmiş olurdum. Ama şu an ne kadar ihtiyacım olduğunu öğrendim. Ve kesinlikle üçüncü gün ve sonrasında birkaç gün zorlanmam dışında keyifli geçen bir süreçti. Glutenin ve şekerin zararlarını internetten araştırmama rağmen tam olarak anlamıyordum. Bu programla bunları da öğrendim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Şu an tatildeyim ve normalde poğaça vs. alırdım. İki üç gün fazla karbonhidrat ve hamur işi ile beslenince de midemde ekşime olurdu. Dün tatilde olduğum için pizza aldım ama yanında salata aradım. Yani midem artık sebzelerle beslenmek istiyor. Bugün sabah kahvaltı için kendime salata aldım ve keyifle yedim. Pizza veya hamur işi yemek de keyifli ama onların asıl beslenme kaynağı olmadığını ve proteinler ile sebzelerin vücudumuza etkilerini bilmek çok güzel.


Program sürecinde sadece bir kere midem ekşidi, o da üç dört saate ilaç kullanmadan geçti. Daha önce midem ekşidiğinde genellikle ilaç kullanırdım. Ayrıca incelediğimi hissediyorum ve 3 kg verdim. Kesinlikle program ile sağlıklı beslenme bilincim oluştu.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese öneririm. Sağlıklı beslenmek hayatımızın bir parçası. Bazen yeni deneyimlere karşı temkinli yaklaşabiliyoruz ama en kötü ne olabilir? Kendim için bir yatırım yapmak istiyorum diyenlere, mide sorunu yaşayanlara, sağlıklı beslenmek isteyip başlayamayanlara öneririm. Belki de sağlıklı beslenmek ne, hangi yiyecekler vücudumuzda nasıl etkiler bırakıyor bunlar öğrenildiğinde; sağlıklı beslenmenin zor olmadığını, tatilde de mümkün ve keyifli olduğu öğrenilebilir. Eşim de çok fazla şeker tüketiyordu ve şekerin zararını kabullendi. Ekmeksiz sofraya oturmayan eşim tam olarak uygulamadı ama benden etkilenmesi ile sofrada üç dilim ekmeği yanına alıp yarım dilimi yiyip kalktığı oldu ve "ekmeksiz kahvaltı yapıyorum, canım da istemiyor, çok ilginç" diyerek şaşırdı.


Eklemek istedikleriniz…

Kesinlikle çok güzel bir programdı, kendim için bu hayatta yaptığım en önemli deneyimlerdendi. İlk başta kararsızdım'' para vereyim mi, gerek var mı'' diyerek ama çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. Çok güzeldi ve gerçek bir sağlıklı beslenme bilinci oluşturdunuz. Çok teşekkür ederim. :)


 

D.K.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Çalışmayan tiroidimden dolayı sistemimin durduğunu hissediyordum. Hiç bitmeyen bir yeme isteği ve özellikle tatlı isteğinin frenlenmesini istiyordum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Öncelikle nereden başlayacağımı bilemeyen ben, şahane şeyler başardım. Ekmeksiz, pidesiz yaşayamam diyordum. Şimdi ben yaptıysam herkes yapar diyorum. Ve bu süreçte ne glüten ne de şeker aldım. Tabii ki süt ürünleri de almadım. Yani sıkı sıkı uydum kurallara.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Haşimatom olduğu için büyük bir kilo kaybı veya incelme olmadı. Yaklaşık 2kg kaybettim. Asıl sorunum olan bel bölgesi yağlanması duruyor. Ama şimdilik çünkü ben hiçbir şeyi geri tanıtmayacağım ve bir süre daha glüten, şeker ve süt ürünleri olmadan beslenmeye devam edeceğim. Ben bu programın mental olarak insana çok iyi geldiğini söylemek istiyorum. Kişinin kendine hizmeti çok önemliymiş. Bunu fark ettim sizinle.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese. Kendinize verebileceğiniz en güzel hediye bu program. Tüm arkadaşlarıma bunu söylüyorum.

Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım programı yönetme şekliniz, gülen yüzünüz, şahane enerjiniz, her sabah beklediğim mailler, bugün acaba ne yazıyor, ne tarifler var merakı, canlı yayınlardaki güzel örneklemeleriniz için ve yoldaşlığınız için sonsuz teşekkürler ederim.

Sevgiler


 

A.S.Ö.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Rafine şekerden uzaklaşmak, reflü ve 365 gün süren alerjime derman bulmaktı.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sağlıklı yemek yemenin keyif verebildiğini öğrenerek, başka bir beslenme türünün var olduğunun ayrımına varmama yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Eliminasyon boyunca asla reflü olmadım, gaz problemim neredeyse tamamen ortadan

kalktı. En önemlisi regl dönemim ağrısız, ayakta, hafifcecik geçti. Buna ben bile

inanamadım. Bu arada bel ve basen bölgemde ciddi bir incelme oldu. Süreci yoga

yaparak destekledim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Rafine şekerden kopamayanlara, glütensiz şeylerle doyamayacağını düşünen herkese, sağlıklı yemek yemenin keyifsiz bir şey olduğunu düşünenlere, hiç değilse 4 hafta kadar tüm organlarına iyi davranmayı seçmek isteyenlere.


Eklemek istedikleriniz…

Sizi seviyorum, iyi ki varsınız. Benim için başka bir hayat mümkün artık.


 

H.C.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

3’lü Eliminasyon nedir, bunu öğrenmek istedim. Daha önce katıldığım farklı eğitimleriniz, takip ettiğim Instagram hesabınız, uyguladığım tarifleriniz, nefes egzersizleriniz beni bu programa gelmeye hazırladı. Troid ilacı kullanmak istemiyorum. Bu programa başlarken hedefim vücudumu toksinlerden temizlemek, beslenme davranışlarımı düzenlemek ve düzeltmek, bilgi almak, aileme de faydalı olmak, kalıcı olan yolu bulmak hedeflerim arasındaydı. Hepsini buldum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

En ihtiyaç duyduğum şey temiz bilgi, evrensel, derin, temiz, rafine edilmiş, güncel doğru bilgi. Alt bilgileriniz tamamsa gereksiz bilgileri bıçak gibi kesip atıyorsunuz, yerine yeni bilgilerinizi koyuyorsunuz. Siz toplumsal bir hizmet yapıyorsunuz Sema Hanım. Her birimizin hayatına yön veriyorsunuz, kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

Hayatımda ilk defa kendime bu kadar güzel, kaliteli, merakla yeme heyecanları ve zamanı ayırdım. Çünkü bu programın bütünü hakkında hiçbir bilgim yoktu. Parça parça bilgilerimi tamamladım. Hedefim öğrenmekti ben uygulanabilir olanı da arıyordum ve buldum. Sizi çok iyi anladım, tekrar edeyim bunun sebebi bir senedir bu şekilde beslenmek için çok emek verdim. Ama kaçamakların vücuduma neler yapacağını bilmiyordum, yorulunca nasıl devam edeceğimi ve hayat boyu beslenmenin yolunun nasıl olması gerektiğini bilmiyordum. Enerjiyi sağlamanın yolu sadece besinlerden geçmiyor. Hepimizin içinde bir küçük akü var, sizinle büyük aküye bağlandım. Bütünün bir parçası olmak sizin sayenizde, sizin verdiğiniz bilgilerle buluşmakla oldu. İçeriği çok dolu bir eğitim, tüm birikiminizi bizlere aktarmak için uğraştınız çok teşekkür ederim. Hedefim bu şekilde daha da iyisini başarana kadar yürümek, beslenmek, sağlıklı kalmak ve yaş almak. En önemlisi de sistemin, reklamların, yalanların, beslenme sektörünün diğer çalışanlarının, ürünlerin içinden sıyrılıp üstesinden gelebilmek. Koskocaman bir beslenme yalanı var bu ülkede. Bilinçli ve farkında beslenmenin ne olduğuna bir sene emek verdim ve sizinle kocaman dev bir adım attım yine çok teşekkür ederim. Ondan önce ise uzmanlar, yenilenler ve yeme bozuklukları, yeme davranışları ve psikolojik etkilerinden hiç bahsetmek istemiyorum. Tarihe aitler artık. Şimdi anda kalıyorum, çok mutluyum, sağlıklı beslenmek için çok fazla bilgiye sahibim, hayatıma altı ay daha yön verecek bilgiyi aldım. Sonra yine size geleceğime eminim. Bu sefer kampa gelirim sanırım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Sakinim ve huzurluyum, kaygım yok anlattığınız her şeyi severek kabul ettim. Troid tedavim doktor kontrolünde sürüyor, amaç her gün kullandığım 75 mcg ilacı sıfırlama, 12.5 mcg’a düştük bir senede, şu bir iki aydır uğraşıyoruz sıfırlayamadık. Vücudum halen kendi hormonlarını tam olarak üretemiyor. Mayıs ayında kapsamlı tahlillerle tekrar kontrol için çağırıldım. Aynı sebeple beş kilo fazlam var, sizin 3'lü eliminasyon tarihiniz de bu süre içinde eşzamanlı oldu ve katıldım ama kilo veremedim, incelemedim. Halsizlik var ben hissediyorum ve böyle beslenmeseydim kesin kilomu da hissederdim. Bu 21 günlük süre içeresinde hiç kaçamak yapmadım, çok rahat söylediklerinizi uyguladım. Troid değerlerim referans aralıklarının dışında olmasa kesinlikle uçardım eminim. Diyorum ya bu duruma rağmen çok mutlu vücudum, çok sağlıklı bir süre armağan ettiniz ben de karar verdim size iştirak ettim, iyi ki diyorum…


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programa ön hazırlığı, birikimi, niyeti, ön bilgisi, merakı olan herkesin katılmasını isterim. Sağlıklı herkesin kendisi için yapabileceği en güzel geleceğe yatırım bu eğitimlerden geçiyor. Sağlık problemi yaşayan herkesin de aynı şekilde kendilerine ve ailelerine sevdiklerine faydalı olabilmelerinin yolu rehberler eşliğinde bilgi edinmek. Sadece modern tıp hiç etkili ve yeterli değil. Fonksiyonel Tıp ve Bütünsel Beslenme olmazsa kendimizi, ruh sağlığımızı da korumamız imkansız. Çok teşekkür ederim Sema Hanım, bilgileriniz bu kadar cömert paylaştığınız için minnettarım. Sonuçta bu işin etik tarafını da gösteriyorsunuz. Bilgiyi toplumun yararına kullanıyorsunuz, çok teşekkür ederim.


 

B.A.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Yıllardır başlayıp bıraktığım diyetlerden sonra ve aslında ne yiyip ne yememem gerektiğini bilmeme rağmen hepsi başarısızlıkla sonuçlanırdı. Bu programla aslında yemek yemeyle ilişkimi düzelttim ve çorap söküğü gibi her şey mucizevi şekilde düzelmeye başladı. İlk defa yemediklerime değil yediklerime odaklandım, ilk defa asla doymam dediğim besinlerle hem doydum hem keyif aldım. Senelerdir ezbere direktiflerle o yasak, bu kilo aldırır söylemlerinden uzak, Sema H

anım işin gerçekten özünü, sebeplerini açıkladıkça mantığıma oturdu ve bu şekilde zaten sağlıklı beslenmekten keyif almamanız mümkün değil.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel değişim inanılmaz gibi geliyor olabilir ama üç hafta sonunda belim 10cm inceldi ve bu olurken hiçbir zorluk çekmedim, sadece sizinle tanışmadan önceki yıllarda 1cm incelmek için ezbere kalıplar içinde kıvrandığım günlere yandım diyebilirim. Bunun dışında tıpkı sigarayı bıraktığım dönemki gibi ağzımın tadı değişti ve yiyeceklerden daha derin tat almaya başladım. İlaveten, bu dönemde o kadar çok insandan ‘yüzüne bakım mı yaptırdın’ sorusunu duydum ki... Davranışsal olaraksa yemek yeme konusunda artık kendimi ‘rahat’ hissediyorum, ‘bunu yesem ne olur,tüh bunu neden yedim şimdi’ gibi streslerden arındım, o kadar özgür ve güçlüyüm ki ne yemem gerektiğini biliyorum, porsiyonlarımı biliyorum, aynı şekilde sağlıksız birşey yemenin de dünyanın sonu olmadığını içselleştirdim, beslenirken kendime iyi davrandığımı hissediyorum.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı duygusal yeme sorunu olanlara, gerçekten nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmek isteyenlere, şeker, gluten gibi belli besin gruplarına bağımlılığı olanlara, kilo vermek isteyenlere ve hatta küçük çocuğu olup ona sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak isteyenlere tavsiye ederim. Başlarken peynirsiz, ekmeksiz, nescafesiz nasıl geçireceğim günü derken bugüne bu kadar kolay gelebilmiş olmak muhteşem. Umarım hayatında beslenmeyle ilgili bir çıkış yolu arayan herkes sizi bulur…

Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım, sizi uzun zamandır Instagram'dan takip ediyordum kitaplarınızı alır ‘diyet’ dönemlerinde tariflerinizi uygulardım. Fakat bu program vasıtasıyla sizinle daha derinden tanışmak beni çok mutlu etti, yıllardır bizim de şahitlik yaptığımız, aldığınız eğitimlerle kendinizi müthiş geliştirmenizle hayatıma bu kadar anlamlı şekilde dokunduğunuz için size minnettarım. Yolunuz hep ışık dolu olsun.


 

S.N.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa baslarken hedefim son dört yılda ne yapsam veremediğim kilolarımdan biraz verebilmek, hipotiroidim olduğu ve ilaç kullanmayı reddettiğim için metabolizmama yardımcı bir etkisi olacak mi diye görmek istememdi.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program sadece hedeflerime ulaşmama yardımcı olmadı, üstüne yemeklerle çok pozitif bir ilişki kurmamı sağladı. Eliminasyon süresince 5kg vermişim, bunu gördüğüm de gözlerime inanamadım. 10cm belden, 10cm de kalçadan ve 4cm göğüs çevresinden inceldim. Hiç aç kalmadım, besinlerle “kendimi kötü hissediyorum, pastalara kafa atmak istiyorum” bakış açısından “vücudumu ne tür yiyecekler besler, bana enerji verir ve yerken de keyif alırım” bakış açısına geçmemi sağladı. Bence kilit nokta da bu oldu. O kadar rahat ilerledim ki eliminasyonda, program bittiğinde sadece keçi peyniri ve yoğurdu ekleyerek devam ettim, iki haftanın ardından tekrar tartıldım ve 2kg daha verdiğimi gürdüm. Tiroid hormonlarımı henüz tekrar test ettirmedim ama kilo verebildiğime göre metabolizmamda bir iyileşme olduğunun kanaatindeyim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Çok daha enerjiğim, önceden canım hiç spor yapmak istemezdi, şimdi hareket etmek için can atıyorum. Kendimi kötü hissettiğimde yemeklere saldırmıyorum, yerken ne yediğimin ve doyduğumun farkındayım. Akşam yemeklerim eşimle birlikte TV karşısında tıkındığımız bir yerden sofrada oturup konuşup güzel yemekler yediğimiz bir ritüele dönüştü.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı herkese öneririm. En çok yemeklerle ilişkisini düzeltmek isteyenlere, vücuduna iyilik yapmak isteyenlere, sağlıklı ve lezzetli bir sürü tarifle tanışmak isteyenlere ve bir hata yaptığında her şeyin bittiğini düşünüp şimdiye kadar emeklerini yok saymış kişilere.


Eklemek istedikleriniz…

Kendime tekrar güvenmemi sağladınız, teşekkür ederim.

 

S.K.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

30 yaşındayım ancak metabolizma yaşım 39 ve yağ oranım %34.4 idi (çok yüksek diye uyarı veriyordu tartının uygulamasında). Yediklerime dikkat ederken disipline olamıyordum ve tartıda gördüğüm kilom düşse bile, yağ oranım çok az değişiyordu. Son 2 yıldır, öncesinde hiç olmayan sivilce problemim var. Roakutan kullandığım dönemde bile sadece çenemde ve alnımda olan sivilcelerim, şu an devamlı olarak yüzümün her yerinde çıkıyor. Bunları düzene sokmak istedim.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Çok rahatlıkla ve hiç zorlanmadan yardımcı oldu :) 27 Mart sabahı tartıldığımda kilom 58.55 kg, yağ oranım %34.4; bugün itibariyle kilom 55,55. Bu anlamda hedefime ulaştım diyebilirim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programı %100 uyguladım, kaçamaksız. Şu anda da aynı şekilde beslenmeye devam ediyorum. Hatta inanılmaz konforlu hissediyorum. Her gün evden işe yemeğimi getiriyorum. Geri tanıtım yapmadım, sadece bayramda 2 gün birer tatlı ve minik bir dilim olacak kadar börek yedim. Bir gün de kurabiye yedim ve bitkisel sütlü bir kahve içtim ama o kadar rahatsız etti ki beni. Tekrar uzun bir süre daha yemeyi düşünmüyorum. Ofiste çalışıyorum ve öğle yemeklerinde dışarıdan sipariş veriyorduk, tahmin edebileceğiniz zararlı ürünler; hamburgerler, lahmacunlar vs. Bu ürünleri yedikten sonra inanılmaz bir şişkinlik oluyor haliyle ve 2 saat sonra gibi uykum geliyordu Keşke uyusam şimdi diyordum, enerjim düşüyordu ve canım tatlı istiyordu. Bu beslenmeye geçtikten sonra her gün evden yemeğimi getirdim. Hissettiklerim için söyleyebileceğim şey kesinlikle konfor. Şişkinlik yok, tatlı istekleri yok, ansızın gelen yersiz uyku yok :) O yüzden bu beslenme düzenini çok sevdim. Programa başlamaya 1-2 gün kala strese girmiştim, hatta sizi dinlemeyip jübilemi yaptım hafta sonu, keşke yapmasaydım daha iyi bir noktada olabilirdim. ''Nasıl ya çikolata yok, tatlı yok, istediğimi yemek yok, ben nasıl yapacağım bu programı’' derken, inanın şimdi aklıma bile gelmiyor. Tatlı isteyince meyve yiyebiliyorum, eskiden ayıla bayıla yaptığım tariflerdeki 1-2 bardak şekeri görünce "Bu çok tatlı olur nasıl yenecek?" diyorum :) Bende gerçekleşmeyen tek şey sanırım daha kolay kendiliğinden uyanma kısmı oldu. Daha kolay uyanmıyorum sabahları ama umarım bu da olur :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kendine ve bedenine iyilik yapmayı isteyen herkese :) Kilo vermek isteyenlere, daha sağlıklı olmak isteyenlere, daha konforlu hissetmek isteyenlere... Herhangi bir rahatsızlığım yok ancak aile büyüklerimde şeker, tansiyon, kalp hastalığı gibi pek çok hastalık var. En iyi yatırım kendi sağlığımıza yapacağımız yatırım ve bu yaşlarda dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Annem SLE (Lupus) hastası ve bu beslenmenin bir kısmında birlikteydik, sıklıkla diyetisyene gidip sıkıldığı için bırakan biri, o bile bu beslenme düzeninin kolaylığına, antin kuntin şeyler olmayışına, evde yapılan yemeklerden rahatça yiyebilmeme bayıldı. Hatta yoğurt yemeyi bıraktı. Umarım bir gün onu da ikna edebilirim, programa tamamen uymaya. Bunun dışında etrafımdaki herkese de anlatıyorum ne kadar iyi hissettiğimi, uygulamanın aslında ne kadar kolay olduğunu, diyet yapmak yerine bu programı yapsalar daha iyi hissedeceklerini. Daha önce diyetisyen takipli olarak diyet de yapmıştım, kilo verebilmek için neredeyse sofradan aç kalkıyordum. Bu beslenmede hem karnım doydu, hem konforlu hissettim, hem de kilo verdim.


Son olarak emekleriniz ve desteğiniz için size çok teşekkür ederim. Özellikle bazı tarifleriniz o kadar lezzetli ki, hani eski düzenime dönsem bile, bu tariften yapıp keyif için yerim dediğim şeyler var. Bu program daha çok kişiye ulaşmalı.


 

Ç.Ö.

Ben bir çikolata bağımlısı ve son zamanlarda da gluten sevdalısı olan biriyim. :) Ancak sizinle yaptığımız çalışmalar sonrası her şey değişti. Canım çikolata istemiyor ve buna başta ben olmak üzere çevremdeki hiç kimse inanamıyor. :) En çok bunun için minnettarım gerçekten.

Bilmediğim çok fazla bilgiye sahip oldum sayenizde ve en çok da stresimle başa çıkamadığımda yediğimi bir kez daha fark ettim. Şu an azıcık yediğimde bile gerçekten doyuyorum ve sonuç olarak 6 kilo vermişim. :)

Eliminasyonla birlikte bir kitap okumaya başlamıştım. Uzun bi kısım var telefondan gönderemiyorum ancak beni en iyi özetleyen kısmını yazmak isterim: “Yaşadığım şu birkaç haftada beni en çok şaşırtan şey bedenimi, onun sağlığını, yıllarca ne denli yok saymış olduğumu fark etmek oldu.” Gerçekten de öyle hafif yaşamak varken kendime eziyet ediyormuşum maalesef.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Yediklerimi kısıtlamadan, sağlıklı beslenmeyi öğrenebilmek.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sağlıkla ve farkındalıkla beslenip yine de doyabildiğimi görmek, başladığım ve bitiremediğim onca diyete göre daha mutlu kilo vermeme sebep oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

6 kilo verdim ve yemeklerden sonra gerçekten doymama rağmen midemde ve bedenimde, sıkışıklık yaşamadım. Üstelik daha rahat uyuyabiliyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Benim gibi çikolata ve gluten bağımlısı olup hiç kesemeyeceğini düşünen herkese. :) Ben başardıysam herkes yapar diye düşünüyorum.



 

N.E.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Uzun zamandır deneyimlemek istediğim bir programdı. Beslenme anlamında kendime

ömürlük bir hediye sunmak istedim. Ayrıca tüp bebek sureci içerisinde vücudumu

arındırmakti amacım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Bize sadece şunu yiyin bunu yiyin demenin ötesinde bir program sundunuz. O kadar

şükrediyorum ki sizi tanıdığıma. Çünkü bize mantığı da anlattınız ve bu sayede taşlar

yerine oturdu. Süreci yönetmeye yönelik mail ve paylaşımlar kolaylaştırdı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Bu soru için aslında 21 gun sonrasi süreci de görmek istedim. Öncelike kendimi bu

anlamda tanımama o kadar yardımcı oldunuz ki. Ağrısız tuvalete çıkma benim için en

somut değişim. Yüzümdeki ışıltı sanki cilt tonum eşitlendi. Ve ben Ramazan ayında

mutlaka baş ağrısı çekerdim ağır bir şekilde. Hiç ağrım olmadı. Benim için üzerinde durmam gereken konu porsiyon kontrolü mevzusu, bilinçli yeme. "Üzümü hatırla!" diyorum. Şimdi dengede olabilmenin ve strese girmeden süreci devam ettirmenin öneminin bilincindeyim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Kendine ömürlük hediye sunmak isteyenlere. Beslenmesini bütünsel olarak düzenlemek

ve bu sürecin mantığını kavramak isteyenlere öneririm.


Eklemek istedikleriniz…


Sizi uzuuuuuuuun zamandır takip ediyorum. Şanslıyım. Hayatıma çok iyi bir zamanda dokundunuz. Hayatınızdan güzellikler eksik olmasın.



 

G.M.

Ben Nisan ayı 3'lü eliminasyon programına katılmıştım. Geribildirim yazmak için üzerinden zaman geçmesini bekledim (bunu yazarken Temmuz) çünkü ben bunu yeme alışkanlığına çevirdim program bitiminde de bırakmadım. Artık gönül rahatlığı ile cevap verebilirim. :)


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Farkında olmadığım yeme alışkanlıklarımı ve kalıplarımı anlamak, fiziksel ve ruhsal olarak tam olarak beslenemediğim ve hatta beni rahatsız eden yiyecekleri tanımak, şişkinliklerimden kurtulmaktı.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Yukarıda saydıklarımın hepsini deneyimledim. Çocukluğumdan beri doyduğumu hissetmeme rağmen küçük kalırsın diye zorla ağzıma tıkıştırılan lokmaları, paketli ve çekici bol kalorili tatlıların nasıl zaman tasarrufu sağladığını ve benim psikolojik açlığımı doyurduğunu, sosyal ortamlara ve topluma uyum sağlamak adına yemek seçimlerimi yaptığımı ve bunların hiçbirinin bana iyi gelmediğini farketmemi sağladınız. Aslında insan ailelerin dayattığının aksine yemediklerinden ötürü hasta olmuyormuş bilinçsiz yediği için hasta oluyormuş bunu farkettim. Nisan ayından beri bu şekilde beslenmeye devam ediyorum ve artık yeme alışkanlığımı toptan dönüştürmüş oldum sayenizde.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Karnımda yemek sonrası yaşadığım şişkinliğim kalmadı. Masabaşı çalıştığım stresli işimden dolayı sürekli birşeyler yemek zorunda hissettiğim o açlığımdan eser kalmadı. Uzun aralıklarla yeme ihtiyacı duyuyorum ve yediklerimden keyif alarak ve gerçek bir doyum hissederek masadan kalkıyorum.Çöp besinleri yemediğim için mide yanmalarım gece aşermelerim (tatlı veya tuzlu) kalmadı. Ve hesabınızda herkesten görüp çok merak ettiğim regl sendrom ve kramplarından gerçekten kurtuldum. Genç kızlığımdan beri her ayımı kabusa çeviren yaşam enerjimi alacak kadar yoğun yaşadığım ağrılar aslında bozuk sindirim sistemime bağlıymış meğer. En önemlisi de daha sağlıklı ve mutlu ve her anlamda hafif hissediyorum.

Bu programı kimlere önerirsiniz?


Ruhsal, bedensel ve bütünsel olarak kendini tanımak ve değişim yaşamak isteyen herkese öneririm. Çünkü bu program sadece basit bir diyet ya da eliminasyon programı değil.



 

C.D.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Ben kendimi bildim bileli kilolu oldum, ergenliğimin tamamı çeşit çeşit rejimlerle geçti, korkunç kokan lahana çorbaları, pazartesi başlayıp salı günü biten diyetler.. Ama hiç sürdürülebilirliği sağlayamadım. Bunlar hep diyet olarak kaldı, sağlıklı beslenmeye dönemedi. Çünkü bizim ailede yemeğe yüklenen çok fazla anlam var. Annem gece 12de kalkıp helva kavururdu, durup dururken mantı yapardı. Ailede bütün kadınlar kilolu. O yüzden yemek ile ilgili algımı değiştirmeye ihtiyacım vardı. Bunu en samimi ve lafi dolandırmadan yapan da sizi gördüğüm için size geldim.


Bir de yaş 40'ı geçince ağrılar başlıyor. Birkaç hafta önce dizim şişti, doktor dedi ki ‘Taşıdığın her kiloyu aslında 4 ile çarp.’ Yani tam 80 kg taşıyorum, dehşete düştüm, bu böyle gitmez dedim. Ve geldim, iyi ki gelmişim.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


3 haftada 3 kg vermişim, aslında çok değil. Ama vücudum inanilmaz sıkılaştı, duruşum

değişti. Belim inceldi, yanlardan fışkıran yağlarda gözle görünür, elle hissedilir bir azalma

oldu. Üstelik dizim sebebiyle pek de hareket edemediğim bir zaman diliminde bunlar oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Bundan sonrası için kafam net; neyi, nasıl ayarlayacağımı, nasıl devam edebileceğimi

biliyorum. Bende zaten bütün kitaplarınız vardı, instagramdan da çok sıkı bir takipçinizim ama burada olmak ayrıymış. Çok yürekten destek olduğunuzu hissetmek insana güç veriyor.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı sağlıklı bir hayat sürmek isteyen herkese öneririm, bir sağlık sorunu olsun

ya da olmasın. Çünkü sosyal olarak yeme kültürümüz gerçekten zor, çok fazla

karbonhidrat ağırlıklı, pidelerin lahmacunlarin havada uçtuğu ve ısrarın hiç bitmediği

bir kültürümüz var. İnsan neyi yemesi, neyi yememesi gerektiğini çok iyi bilebilir ama eğer sosyal bir insansanız tüm bu ısrarlarla başa çıkmak çok zor. Benim en çok zorlandığım nokta bu oldu. Sandım ki peynirsizlik yoğurtsuzluk beni vurur ama bunlar değil, beni eşimin dostumun ısrarı vurdu. "Bir kereden ne olacak, aman canım yarın devam edersin"ciler yüzünden neler yaşadım. İşte bu programda Sema Hanım bütün bunlara birebir göğüs germiş biri olarak, bunu nasıl başaracağınızı anlatıyor.


Eklemek istedikleriniz...


Hayattaki coşkunuzun hep devam etmesini diliyorum, yaptığı işe bu kadar aşık çok az

insan gördüm, ne mutlu size..


Yeni eğitiminizde de çok başarılı olmanızı dilerim. Eşinize çok selamlar, Dino’yla Daisy’i

de öperim.


 

S.Y.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


HA1C ortalamamı düşürmek, şeker bağımlılığı ve duygusal yeme dürtüsünden

kurtulmak,ayrıca mümkünse birkaç kilo vermek.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Hedeflerimin hepsine sayenizde ulaştım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Şekerim düştü, dolayısıyla kullandığım insulin dozu da azaldı.doyduğumu anlayınca

tabağımdakilerin hepsini bitirmeyebiliyorum. Bir beden küçüldüm, belim inceldi ve en

önemlisi bu başarı hissi muazzam bir his. Gittiğim bir yerde ikramlara teşekkür edip kendi nevalemi çıkarıp yiyorum. Kendi sağlığımı her şeyin önünde tutuyorum ve sevdiklerim de beni destekliyorlar. Bunun için verdiğiniz örneklerden yararlandım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Otoimmün rahatsızlığı olsun olmasın sağlığına önem veren herkese öneririm.


Eklemek istedikleriniz…


Sadece ilk canlı yayına katılabildim fakat diğer yayınları da sonradan izledim ve

söylediklerinizi harfiyen uyguladım. Zaten daha önceden de sizi instagramda takip

ediyordum ama bu programa katılmak, bir gruba aidiyet hissetmemi ve önce dışarıdan

sonra da içselleştirdiğim bir kontrol mekenizması oluşturmamı sağladı.”Minareden düşeni minareden düşen anlar” atasözündeki gibi, Tip 2 diyabeti yenen biri olarak bana ilham verdiniz ve motivasyon sağladınız. En zorlandığım spor yapma konusunda bile bana örnek oldunuz. Sağlıklı yaşamanın keyifsiz olmadığını gösterdiniz. Size teşekkür ederim Sema hanım, ömür boyu sağlık ve mutluluk dilerim.:)


 

E.M.


Öncelikle çok teşekkürler, benim programa katılım amacım tatilde, bile isteye, çok üstünde durmadan “dağıttığımdan”, kendimde zaten beklediğim ve farkettiğim ödemlerimden ve gereksiz yüklenmemden kurtulmaktı.

Mart ayında yaptığınız 3lü eliminasyon programına da katılmıştım ve hayatımda ilk kez böyle bir eliminasyon diyeti yapmıştım veee cidden etkisine şaşırmakla beraber, benim asıl hoşuma giden şey beslenmeyi öğrenmekti. Bilmiyormuşum, bildiğimi sanıyormuşum ve bunu artık bilmek arada kaçamak yapsam da yine doğruyla devam edebilmek bence çok kıymetli. Detoks programı, eliminasyona göre nispeten daha kurallı gibiydi, başlarda uyum sağlamakta daha zorlandım. Neyi ne zaman nasıl yiyeyim diye ama sonra onu da yoluna koydum. Benim eliminasyonda asıl fark edip, şok olduğum şey göbeğim olduğunu düşündüğüm şeyin şişkinlik olması oldu. Eliminasyonun 5. ya da 6. günü sabahında uyandığımda benim göbeğim yoktu, yokmuş yani. Sabahları hissettiğim o sürekli yorgun hallerim de geçmişti, daha enerjiktim ve bunları görüp beslenmeyi de öğrendiğim için mutluydum. Tatil sonrası tam detoks yapayım diye düşündüğüm tarihte, sizin detoks programınızın da aynı tarihte başlayacağını gördüm veee "Evet, bu süreç Sema Hanım'la daha sistemli, daha bilinçli detoks gibi detoks olacaktır." dedim. Eliminasyondan çok bahsettim ama benim için gerçekten bir şeylerin değiştiği bir üç haftaydı, bu yüzden detoks programının da iyi geçeceğinden emindim. Uzun yazdım ama teşekkür ettiysem de yine de teşekkür ederim. Bir de programlar ücretli, tabii ki öyle olmalı, ama nasıl desem bir hizmet satmaktan çok daha fazlasını hedefleyerek yazıyosunuz, "Oldu bitti program bu, hadi bakalım." değil yani, anlatıyorsunuz ve bu karşınızdaki insana geçiyor, bunun için de teşekkür ederim. Sabahları mailleri okumak da çok keyifli oldu, yüzümde gülümsemeyle okudum hep, üsluplar da çok güzeldi çünkü.



 

D.K.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Kilo vermek ve şekeri hayatımdan çıkarabilmek için fırsat gibi gördüm.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Verdiğiniz tüm bilgiler ve tariflerle şu an gerçekten şekere asla ihtiyaç duymuyorum,

aramiyorum. Sağlıklı beslenerek de yediğim şeylerden zevk alabileceğimi fark ettim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Senelerdir vermeye çalıştığım, vermekte aşırı zorlandığım 2 kilomu verdim. Şu an bana

göre ideal kiloma ulaştım.


Kafamın arkasında, enseme doğru kaşıntı ve kabuklanma vardır benim senelerdir.

Doktora gittiğimde strese bağlı olduğunu söyleyip, şampuan verip yollamıştı. Bu

eliminasyona başladığımın 2. haftası fark ettim ki kabuklar ve kaşıntım yok oldu. Bu

yaptığımız eliminasyonla bir alakası olabilir mi acaba diye düşünüyorum.


Kilo vermemin ve sağlıklı beslenip, kendime bakıyor olmamın verdiği mutluluk ve gururu

hissediyorum. Ve bu şekilde yaşamaya devam etmenin zor olmadığına inandırdığınız için

size çok teşekkür ediyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Bu programı tum sevdiklerime anlatmak ve onların da hayatının değişmesini isterim.


Eklemek istedikleriniz…


Bu eğitimi almaktan çok memnun kaldım. Size, bizimle paylaştığınız tüm bilgileriniz ve

tecrübeleriniz için teşekkür ederim.



 

D.Ü.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Son zamanlarda hayatımın kontrolünü biraz kaybettim ve 5-6 kilo aldım. Ödemden patlamak üzereydim. Bu kiloları verip, eski rutinime kavuşmayı hedefledim. Çok kolay bir şekilde uyum sağladım. 3'lü eliminasyon beni zorlamadı. Çünkü sağlıklı beslenmeye çalışırken kendimi çok zorladığımı ve aslında çok sınırlı beslendiğimi fark ettim. Meyve yemekten çok korkuyordum. Hatta kuru fasulyenin ikinci tabağını bile almamaya kendimi zorluyordum. Bunların beni çok sınırladığını ve sonrasında yeme krizine götürdüğünü fark ettim ve ana yemeğimi, zeytinyağlıları, salataları hiçbir şekilde sınırlamadım. Her zerreme kadar doyduğumu ve tatmin olduğumu hissettim. Sonra porsiyonlar kendiliğinden küçüldü zaten.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Daha sakinim, daha yavaş yemek yiyorum. Tartıya göre 4 kilo vermişim, 1 beden küçüldüm. 42 bedenden 36 bedene düştüm sağlıklı yaşama serüvenimde ama kilo takıntımı aşmış değildim. 34 beden olmaya zorluyordum kendimi. Bunu terk etmemi, kendimi sevmemi ve motive olmamı sağladınız. Geçen yaz giydiğim giysilere bile sığamıyordum, artık çok rahatlıkla giyiyorum. Sağlıklı bir rutinim olduğu için artık kilo umrumda değil.. Kilo takıntımı aşıyorum galiba.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı sağlıklı yaşamaya çalışan ancak nereden başlayacağını bilmeyen ya da başlamış ancak yolunu kaybetmiş, herkese tavsiye ediyorum. Ayrıca stresli yaşayan, kaygı düzeyi yüksek kişilerin de mutlaka bu beslenmeyle tanışması gerekiyor. Aslında her şeyi çok iyi yaptığınızı düşünüyorsanız bile, bir şans vermenizi dilerim. Şahsen ben kendimden çok emindim. :)


Eklemek istedikleriniz…

Öncelikle 7. haftadan yazıyorum Başta dediğim gibi, 4 senedir sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ancak yeme ataklarımın ve bazen dibini görene kadar bir kutu kurabiyeyi bitirmemin önüne geçemiyordum. Bu program ne kadar çok stres yüklü olduğumu ve kendime ne kadar kötü davrandığımı bana fark ettirdi. Gün içinde sabah akşam demlenen çay, güne kahve ile başlamak, yaklaşık 2 kupa filtre kahve ve 1-2 fincan türk kahvesi içmek benim günlük rutinimdi. Bunlardan vazgeçemiyordum. Açlık gelince bunlarla bastırıyordum çünkü beni oyalıyordu. Ancak aç karnına kahve fikri, midemi bulandırıyor bugün itibariyle. Bu programın başında bile yine azaltamayacağımı düşünüyordum. Bu bağımlılık kendiliğinden kayboldu. Çünkü o kadar zengin, tatmin edici besleniyoruz ki; gerek kalmıyor ve insanın canı istemiyor. Hayatımda ilk kez çaysız kahvaltı yaptım ve bu kendiliğinden oldu, kendimi zorlamadım. Çünkü zorlamayla hiçbir şeyin olmayacağını biliyorum. Şimdilerde kahvaltıda 2 kupa çay, ara sıra 1 türk kahvesi içiyorum. İlk günlerde aç karnına yeşil çay demledim, bir şey içme alışkanlığımı gidermesi için. Ayrıca çok sık tuvalete gitme alışkanlığım da gitti. :)) Lütfen dolabı ağzına kadar sebze/meyve ile doldurun ve Sema Hanım'ın verdiği tariflerden tatlı/tuzlu yapıp, atın buzluğa. Haftasonu mutlaka çok yemek yapın, bu o kadar işinizi kolaylaştıracak ki. Tatlı krizi geldiğinde, elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar olacak. Eliminasyonun 5 günü tatile denk geldi ve biraz zorlandım açıkçası. Çünkü sürekli ne yiyeceğimi düşündüğüm için yanıma şu şişemi bile almadan, plansız çıktım; akışına bıraktım. Ancak Google yorumlara bakmadan hiçbir yere oturmadım, temiz ve zeytinyağı kullanan yerlere oturdum ve neredeyse 5 günüm omlet, menemen, zeytin ve salatayla geçti. Marketlerden de 2 tane meyve ve çiğ kuruyemiş alıp, yemek bulamayınca onları atıştırdım. Günlük 20-30 bin arası adım da atınca, tatilden geldiğimizde zayıflamıştım. Ayrıca adetlerim aşırı sancılı geçiyordu, bilerek uzattım eliminasyonu ve ilk adetim yine aşırı ağrılı ve ilaç destekleriyle geçti. Ancak ikinci adetimi, hafif sancı ve halsizlik olsa da, ayakta ve misafir ağırlayarak geçirdim. Sırf bu ağrılar yüzünden bile süt ürünlerine, tavuğa, keçi sütü hariç, dönmeyi düşünmüyorum. Evet süt ürünleri çok pahalı ama her gün yemek zaten iyi değil; ara sıra zevk için yiyeceğim. Anlatmakla bitmez yaşadıklarım. Son olarak Sema Hanım bu işin psikolojisini çok güzel anlamış bir insan. Bu programa katılan hiç kimsenin pişman olacağını düşünmüyorum. Beslenme ve insan fizyolojisi bir derya deniz. Sema Hanım ne derse yapın lütfen, teşekkürler.



 

S.Y.


Merhaba Sema Hanım, 3'lü Eliminasyon programına katıldığımda 72 kiloydum, HbA1c düzeyim de 9,6 idi. 20 senelik diyabetli ve 55. yaş günüm olduğunu duyunca canlı yayında bana “Bu program kendinize vereceğiniz en güzel hediye, o ortalama o kadar çabuk düşecek ki şaşıracaksınız.” demiştiniz. İki aydır sıfır rafine şeker ve glütensiz beslenmeyle bugün 66,3 kiloyum (-5,7 kg) ve HbA1c düzeyim de 6,4. Eskiden bol kremalı, çikolatalı yaş pastalara dayanamazdım, şimdiyse düşüncesi bile ağır geliyor. Kendimi hafif, dinç ve sağlıklı hissediyorum. Gerçekten sayenizde bu bilinci edinince kendime şahane bir hediye oldu Size ne kadar teşekkür etsem az… Kucak dolusu sevgilerimle.



 


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page