top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

3'lü Eliminasyon ile Tazelenme Mutlu Sonlar 4

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2023

En sevilen programlarımdan biri 3'lü Eliminasyon ile Tazelenme Mutlu Sonlar devam ediyor.

P.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa başlarken kendime şunu söylediğimi çok net hatırlıyorum: “Bedenimi arındırmaya ihtiyacım var.” Ben 26 yaşındayım, kurumsal bir işim var. Tüm gün neredeyse ofisteyim. Vejetaryenim. Yaklaşık 7 senedir PCOS ile yaşıyorum. Zaten yedi sene önce doktorumun tavsiyesiyle sizi tanıdım. Bana isminizi bir not kağıdına yazmıştı ve ''Sema Hanım nasıl besleniyorsa, onu örnek al, iyileşme bütüncüldür'' demişti. O yıllarda sadece sosyal medya hesaplarınızı takip ederek yaklaşık 10 kilo verdim ve inisülin direncimi gerilettim. Ancak bu zamana geldiğimizde bir mentora ve grupla hareket etmeye ihtiyacım olduğunu fark ettim. Diyet değil dedim herkese, beslenmemi düzenliyorum. Daha basit ve karmaşık olmayan, besleyici şeyler yemeyi öğreneceğim ve sabahları dinç uyanacağım. İşte hedeflerim bu kadar basitti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Haftalık yemek yapma, önceden hazırlıkla temiz beslenme sürecini kolay yürütme gibi konularda beni ayağa kaldırdınız. Ne yumurta yiyebiliyorum, ne et. Klasik tencere yemekleri bakliyatlara bir de sağlıklı yağlar ekledim. Hep bu mantıkla gittim ve tariflerinizden çok faydalandım. Ne programa başlarken ne de bitiminde vücudumu ölçmedim veya tartılmadım. Aslında yapmak istedim ama evde ne tartı vardı ne ölçecek bir şey. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, yediğim şeyleri tercih etme hakkım olduğunu ve hayır demenin o kadar da zor olmadığını hatırladım. “Hayır, bunu yemeyi tercih etmiyorum. Mümkünse içinde ne olduğunu bildiğim şeyleri yemek ve tam anlamıyla beslenmek isterim. “ İzmir'de tam ot mevsimi, bildiğiniz üzere, siz bana çevremdeki zenginliği hatırlattınız.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Ölçülerimi bilmiyorum ama artık sabahları elim yüzüm şiş uyanmıyorum ve aç olup olmadığımı daha net ayırt edebiliyorum. Atıştırmalık ihtiyacım neredeyse yok gibi. Cildim parladı. Kıyafetlerimin içinde daha rahatım ve yedikten sonra pişmanlık hissi kalktı, sofradan hafif kalkıyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu program bedenini, zihnini arındırmak isteyen, yemeğe karşı bakış açısını değiştirmek, hafiflemek, sofradan mutlu kalkmak isteyen herkese öneririm.


 

A.A.

Merhaba, bu programa başlarken hedefim, beynimdeki “sağlıklı beslenmem lazım, her şeyi biliyorum ama neden uygulayamıyorum; ne yesem; ne zaman yesem; 16 saat açlık mı doğru, günde 6 öğün mü beslenmeliyim vs..” karmaşasını önce düzene, sonra hayatıma sokabilmekti. İlk canlı yayında, güleryüzlü samimi ve dolu dolu anlatımınızla bunu başardım ve doğru yola ilk adımımı attım. Bugün programın son fakat benim yeni, enerjik, yemeklerle ve bedenimle barışmış hayatımın ilk günü. Bu programı, hayat telaşıyla ve sosyal medyadaki bilgi kirliliğiyle bedeninin ve ruhunun sesini kaybeden her kadına öneriyorum, kendinize bu hediyeyi vermeli ve beyninizdeki beslenme karmaşasını sonlandırmalısınız.


Her hafta yaptığınız canlı yayınlarınızla, her gün atlamadan gönderdiğiniz, hayat boyu dönüp dönüp okuyacağım kıymetli dokümanlarınızla yolumu aydınlattığınız ve beni bir çıkmazdan kurtardığınız için çok teşekkür ederim. Bu yazıyı tüm danışanlarınızla paylaşabilirsiniz, yaşadığım deneyimi herkesin yaşamasını isterim. Sema Hanım, sayenizde inanılmaz huzurlu bir üç hafta geçirdim. O gülen yüzünüz, bildiğiniz her şeyi atlamadan anlatma çabanız, yormadan, üzmeden orta yolu bulmaya çalışarak herkese yardımcı olmaya çalışmanız, ara ara verdiğiniz psikolojik telkinlerinizle bu seminer benim hayata, bedenime bakış açımı değiştirdi.


Her kadın kendine bu üç haftayı ayırmalı ve hayat telaşıyla kaybettiği bedeninin ve ruhunun sesini tekrar duymaya başlamalı diye düşünüyorum. Hayat telaşında yolumu kaybettiğimde, programlarınıza katılıp doğru yola dönebileceğimi bilmenin verdiği güvenle size çok teşekkür ediyor, tekrar görüşmek üzere diyorum. Kendinize iyi bakın.


 

G.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Biz çok sağlıksız beslenen sürekli abur cubur tüketen bir çifttik. Sağlıklı beslenmeye adım atmak istiyordum ancak bir türlü başlayamıyordum. İki şey beni motive etti:


  • 1.si 1,5 yaşındaki kızımın düzenle beslenen bir ortamda büyümesini istemem ve onunla aynı yiyecekleri yememizin gerekliliği.

  • 2.si de eşimin son zamanlarda düşmek bilmeyen tansiyonu beni çok korkuttu. Her sabah baş ağrısıyla uyanıyordu ve sağlığı kötüye gidiyordu.

Son olarak da ikimizin de kilo vermesi gerekiyordu bence.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

İkimiz birlikte böyle bir yola başlayınca her şey daha kolay oldu. Evde sağlıklı yemekler pişmeye başladı. Çeşitlilik oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Ben kendim için standart bir sağlıklı beslenme programında gibiydim. Gluten ve süt ürünlerini kesmenin ekstra bir getirisi olmadı bende. Kilo verdim ve küçüldüm 3 haftada tabii ki.


Ama eşimin tansiyonu düzene girdi, horlamaları kesildi ve bunlar daha ilk hafta bitmeden gerçekleşti. Müthiş değişiklikler bence. Geri tanıtım yaptığımızda süt ürünlerini tolere edemediğini gördük. Henüz gluteni geri tanıtmadık. Eşim yaklaşık 7,5 kg vermişti 3. haftanın sonunda.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı olmak isteyen herkese öneririm. Uygulaması çok kolay, lezzetli yeni yiyecekler keşfediyor insan.


Eklemek istedikleriniz…

Bilgi birikiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Tariflerinizle yeni lezzetler keşfettik. Instagram’dan takip etmek yeterli olmadı benim için. Bir programınıza katılmak sizinle birlikte yol almak çok keyifliydi. Başka programlarınızda görüşmek üzere.


Sevgiler…


 

A.B.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

TİP 2 diyabetli biri olarak ilk hedefim şekerimi düşürmekti. Endokrin kontrolünde şekerim 125- 160 arası gidip gelirken şekerim açlık 94 - 105 arası tokluk 105 - 120 arasına düştü. Bununla beraber farkında olmadan kilo vermeye başladım. 96 kilo başladığım programa 90.2 ile devam ediyorum ama kilo vermem de yetmedi program öncesi ölçümlerim bel 105 iken şuan 99 oldu programa. Başlama amacım kilo vermek değil değerlerimin düşmesiydi ve ikisinin bir arada olması beni çok motive etti. Mayıs ayında kan tahlillerimi yapacağım ve size başarımızın sonuçlarını iletmekten mutluluk duyarım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Ben ikinci kez eliminasyon deniyorum, ilkinde de sistem aynıydı fakat ben arada kaçamaklar yapıyordum bir şeylerin tadına bakıyordum. Bu programda ilk kez önüme yoğurt geldiğinde ben yemiyorum deyip eşiği kırdım. Bu eşik kırılması ile beraber önüme gelen, elimine ettiğim tüm ürünlere hayır dedim. Tok olduğumu hissetmek, haz aldığım standart ev yemekleri yapmak beni çok rahatlattı. Çünkü eskiden kendimi kabak yemek için zorlardım, ama kabağı yoğurtla yerdim. Bu sefer onu yemek için kendimi asla zorlamadım ve sağlıklı diye onun yerine yoğurtsuz yiyebileceğim farklı sebzelere yöneldim. Bunu sağlayan şey gerçekten basit yaşa sistemi oldu aslında çünkü acıkınca yemek, doyunca bırakmak, gün içinde dengeli beslenmek benim ilerlememe çok ama çok yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

İlk cildime etki etti, inanılmaz bir cildim oldu. Hatta eşim, "Hani mankenler ünlüler makyajsız hallerini paylaşıyor ya onlar gibi oldu cildin" dedi. Sonrasında incelemeler başladı. Bölgesel, 3 ile 7 cm civarında incelmeler oldu. 5, 6 kiloya yakın kilo verdim. Regli oldum ve normal günümden iki gün önce ağrısız sızısız başladı Reglim aynı şekilde de devam etti. Regli öncesi genital bölgemde kaşıntılar olurdu onlar olmadı.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese özellikle çocuğu olan ailelere, hergün başım ağrıyor diyenlere, ay bişiler yedim kaşıntı tuttu diyenlere, inanılmaz sağlıklı olan insanlara, =) ve ay ben peynirsiz, yoğurtsuz yaşayamam diyen herkese. =)

Eklemek istedikleriniz…

Ben beslenme sorunlarım yüzünden terapiye başlamıştım, terapiyi bırakma eşiğine geldim çünkü program ve anlatımınız beni o kadar motive etti ki eşim programın ilk haftası senin eliminasyon ne zaman bitecek diye sorduğunda ben hasretle ay 3 hafta var derdim eskiden, bu sefer ben galiba eliminasyonda bu beslenme tarzında devam edeceğim dedim eşime. İlk defa, program bitti hadi şimdi normale dönüyoruz fikri aklıma gelmedi. Sabah kalktım, peynire hasret olsam da yumurtamı haşladım, salatamı yaptım, kahvaltımı ettim.


Ben önüme bir yemek konduğunda aç kalacağım diye önümdeki her şeyi yiyen bir insandım. Şimdi kalabalık masalarda her şey masadayken insanların başlamasını bekliyorum, ihtiyacım olanı tabağıma alıp doyana kadar tabağımdakini yiyip bazen kaldığı oldu, bazen ilave aldığım oldu. Gerekeni yedim, elimine ettiğim bir şeyi yemedim ve yemek yemeyi davetli bir masada olsak, saatlerce o masada otursak bile sürdürmedim. Bunu fark ettiğim de daha çok davete katılmaya başladım. Çünkü kendimi o yeme sisteminde ayrıcalıklı hissetmeye başladım, tabağımdakiler sadece benim için var. =)


Eliminasyonda pizza yemeye davet edildim, evde salatamı yedim, yemeğimi yedim çıktım. Gittim kendime kahve söyledim ben tokum size afiyet olsun deyip insanların nasıl yediklerini izledim çaktırmadan. Bilinçsizce bir tüketim olduğunu düşündüm çünkü kocam 2 saat önce bir şeyler atıştırdığı ve tok olduğu halde oraya gittiği için o pizzayı yeme ihtiyacı duyduğunu fark ettim.


Kalabalık bir ailede aç kalma psikolojisi ile yaşarken eskiden olsa tabağımdan biri bir patates aldığında benim tabağımdan yeme deyip kalkıp ona patates kızartması alırken şimdi kendime özel bir alan oluşturduğumu ve bu alanın tamamen bana ait olduğunu, aç kalmayacağımı, gözüm dönercesine yemek zorunda olmadığımı biliyorum.


Program dahilinde evde yaşayanları kısıtlamadım ama akşamları kendime göre yemekler yaptım. Eşim benimle süt ürünlerini kesti, gluten evde ekmek olmadığı için yiyemedi, işte daha sağlıklı alternatiflere yöneldi, davet masaları haricinde kendinden geçercesine yemekler yemedi, kahve içmeye gittiğimizde şekersiz unsuz adı altında tatlılar söylerdik benim canım istemiyor sen istersen ye dediğim halde yemedi, keyifle kahvemin tadını çıkarmayı öğrendim sayenizde. Ve eşim programı yapmadığı halde kilo verdi. =) Eskiden evde dutlardan, pekmezlerden tatlı yapardım. Reglim o denli hızlı oldu ki tatlı ihtiyacımın olmadığını fark ettim. Sadece program süresince bir Züber barın 4'te 1'ni yedim, onu bile 7,8 parçaya bölerek, hazzına vara vara yedim.


Program ile ilgili bilgileri eşime anlattığım için zaman zaman yemek yerken daldığımda hızlı yemeye başladığımda eşim daldın hadi yemeye geri dön diye uyarmaya başladı. =)

Terapistim program dahilinde yeme sistemimden ve başarımdan çok ama çok mutlu. Farkındalığının geliştiğinin yeme psikolojimin düzeldiğini gözlemledi ve inandı.

Şimdi bayram geliyor =) az önce ablamla konuştum, tüm aile annemlerde buluşacağız. Yeğenimin doğum günü pasta siparişleri verildi, anneme çarşaf böreği siparişleri verildi, ablam milföyden bir şeyler yapayım, kısır yapayım yersin di mi demeye başladı. =) Ben şu an sadece karabuğday unundan ekmek yapan fırınımı arayıp arife günü açıksınız değil mi ekmek ayırır mısınız bana diyebildim. =) Eskiden olsa ay annemin böreğinin tadına bakarım, butik pasta yapan yeri biliyorum onunla kreması çok iyi oluyor tadına bakarım derdim. Sabah ablam ay tadına bakarsın canım dediğinde, "ablacım bana İtalya'dan tiramisu getirmediğin sürece ben bir şeyin tadına bakmam" dedim. =) Şu an yiyebileceğim şey eşsiz bir şey olmalı. =)


Sosyalleşmemi asla engelledim sapıtacağım bir yere gideceksem karnım tok gittim, dışarda kahvaltı yapacaksam glütensiz ekmeğimi yanıma aldım (karabuğday) , menemenimi söyledim, domates, salatalık, roka getirttim masaya ve kahvaltımı herkesle beraber yaptım, sosyal hayatıma devam ettim. Kendimi kısıtlamadan offf şimdi orada ne yesem diye düşünmeden inanılmaz kaliteli bir 3 hafta geçirdim. Ve bunu bir ömür boyu devam ettireceğim.

Canım Gamze Aral’ımın ablası Gözde ile 1 yıl önce bir program yaptım ve onun programı ile sizin programınızı aslında bir arada yürüttüm diyebilirim. =) Sıvı alım kurallarını ondan uygularken sizde hayır deme ve tokluğumu hissetmeyi öğrendim. İkiniz keşke bir arada bir program yapsanız. =)


Aa bir de köpeğim olduğu için günde iki kere her gün en az 2 saat yürüyen bir insanım ama bu yürüyüşler bana yetmemeye başladı, köpeğimi bırakıp gün içinde yürüyüşlere çıktım, yürüyüşe çıkmak istemediğim günler kendimi evdeki küreğin üstünde buldum çünkü içimde mükemmel bir enerji vardı atılmayı bekleyen. =)

Enerjiniz, hissettirdikleriniz, deneyimlettiğiniz ve yaşattığınız bütün duygular için teşekkür ederim.

Sizi iyi ki tanıdım çok teşekkür ederim.


 

F.C.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Merhaba, programa başlarken temel amacım elimine yapıp yapamayacağımı denemek ve ne kadar sürdürebileceğimi anlamaktı. Bir reaktif hipoglisemik olarak sıkıntılı bir hayatım var. Özellikle gece hızlı şeker düşmesi önemli bir problemdi benim için çok rahatlattı.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Gerçekten çok katkı sağladı benim için. Hem ataklarımı azalttı hem de bağırsaklarımdaki şişkinlik çok azaldı.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Bana iyi geldi, kontrolü ele almak hoş oldu doğrusu. Hedefim kilo vermek değildi, ama sanırım 3 kilo da verdim. Dönem ve yoğunluğum nedeniyle spor yapamadım bu süreçte. Yapabilseydim biraz daha fazla kilo gidebilirdi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Benim gibi reaktif hipoglisemiklere kesin öneririm. Ayrıca karnında sıklıkla karbonhidrat - bağırsak savaşı yaşayanlara da kesinlikle öneririm. Kocaman bir göbekle gezmeyeceklerdir bu farkındalıktan sonra. Kesin huzur vaad edilebilir süreç içerisinde.

Eklemek istedikleriniz…

Öncelikle emek ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle sevimli ve sakin paylaşımlarınız çok rahatlatıcıydı. Üstenci ve dayatmacı bir dil paylaşmadığınız için benim için paylaştıklarınızı uygulamaya daha olanak sağlayan bir süreç oldu.


 

A.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Son dönemde o kadar çok paket gıda ve karbonhidratlı besin tüketiyordum ki asıl amacım beslenmemi düzeltmek ve biraz da kilo vermek idi.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Hedeflerime kesinlikle ulaştım. 22 gün oldu bırakmadım, devam ediyorum, kötü beslenmeden uzaklaştım. Markette etiket okumaktan bir şey alamaz hale geldim, eliminasyon bitiyor peynir de yiyeyim dedim ama etiketler beni tatmin etmedi alamadım peynir.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

71'den 68'lere düştüm, bel ve göbek bölgemi ölçmüştüm 5'er cm gitti. Son dönemde suyu azaltmasam daha da giderdi ancak bendeki en büyük değişim tatlı yiyemediğimden sanırım zeytin aşığı oldum. :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı yaşamak isteyen herkese.


Eklemek istedikleriniz.

Her şey çok güzeldi, emeğinize sağlık.


 

B.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Neyi neden yaptığımı anlamaktı açıkçası. Sizi blogunuzdan ve Instagramınızdan sıkı takip

ediyordum. Kitaplarınızı okudum. Sonra rahatsızlığımdan ötürü enflamasyonu azaltacak

şekilde sizden öğrendiklerimle başladım elimimasyona (mailleşmiştik de hatta, yazılarınız devam etsin lütfen diye yazmıştım. ;) Sonra bir şeyleri yanlış yapıp, eksik kalmayayım diye de programa katıldım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Beslenme konusunda zihnim çok daha net. Neyi ne zaman yersem beslenmem eksik

kalmaz onu anlıyorum. Daha rahat menü oluşturuyorum, bu da kendimden daha emin

olmamı sağladı ki biraz zihnim rahatladı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Şişkinliğim %70 azaldı, en azından şişkinlikten canım yanma derecesine

gelmiyorum. Sanırım biraz daha sürdürmem gerekecek eliminasyonu. Çok ilginç biçimde

eskiden doyduğumu anlamadığımı fark ettim. ;) Tabaktakileri bitirme alışkanlığını yeniyorum yavaş yavaş. Alakasız gibi gelecek ama bugün bir konserde solo performans seçmesine katıldım ve öncesinde kalbim durmak üzereydi. Sonra dedim ki vücut kendini savaşta sanıyor. Nefes egzersizlerinden yaptım (ki ben hep bu konularda biraz şüpheciyimdir), vücudum sakinledi ve bacaklarım titremeden performansı bitirdim. Yani biraz farkındalığın ne olduğunu anlamaya başladım sanıyorum. Oradayken de sadece şarkıları dinledim, o anda kalmaya gayret ettim. Eğlendim, bunun icin müteşekkirim.

Bir de adet öncesinde olmama rağmen inanılmaz bir neşe var üzerimde. Geçen bir arkadaşım "Etrafımda iyiyim diyen bir kişi yok" dedi. Uzun zamandır ilk defa (ailevi olarak çok zor bir dönem geçiriyorum) inanarak "yoo ben iyiyim" dedim. İyi hissediyorum. Bugünlerde alarmsız uyanıyorum. Daha dinç kalkıyorum.


Emekleriniz için çok teşekkür ederim gerçekten. Deniz Hanım da, siz de çok kibar ve

anlayışlıydınız.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bugün şişkinliklerinden ve vücut ağrılarından şikayet eden arkadaşlarıma önerdim bile. ;)


Eklemek istedikleriniz…

Bu işi insanlara faydalı olmak için yaptığınız ve çok sevdiğiniz çok açık. Bu enerji de

geçiyor bizlere. Programa bakınca anladım ki, çoğu şeyi bizlerle ücretsiz de

paylaşıyorsunuz Instagram'dan. İmkanı olmayanlar faydalanıyor. Allah ayağınıza taş

değdirmesin, mutluluğunuz daim olsun.


 

N.İ.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Çocukluğumdan bu yana sağlıklı beslenmeye önem veririm ama özellikle duygusal olarak zor zamanlardan geçtiğimde ya da stres altında olduğumda kontrolsüz besleniyorum ve bunu kendime yapıyor olmak hiç hoşuma gitmiyordu. Ayrıca böyle dönemlerde ideal kilomdan 3-5 kilo da uzaklaşıyor olmak kafamda sürekli ‘vermem gereken kilolar var’ düşüncesinin yer kaplıyor olması da artık aşmam gereken bir durum olarak gözüme batmaya başlamıştı.Programınızın kimlere uygun olduğunu okurken sürekli diyet yapıp bırakanlar, duygusal yiyenler kısımları ilgimi çekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Ben tatlı sever bir insanım, çikolata olsun, sütlü veya şerbetli tatlı ayırt etmeden keyifle yerdim. Başlangıçta program sırasında mutlaka çikolata kaçamağı yaparım diye düşünüyordum ama hiç kaçamak yapmadım, canım da çekmedi. Bu benim için büyük bir başarı (bazı günler bir porsiyon kuru meyve yiyerek, meyve porsiyonlarını 3 lemiş olabilirim).

Farkında olmadığım, Sema Hanım anlatırken fark ettiğim faydalara gelirsek:

  • Alerji testi yaptırmadım ama ilkbaharda geniz akıntısı çok yaşarım, hiç yaşamadım.

  • Haftada 1-2 gün zonklayan türde baş ağrım olurdu, bu süreçte hiç başım da ağrımadı.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

İtiraf ediyorum, meyve hariç diğer yediklerimde pek porsiyon kontrolü yapmadım, doymadığımı hissettiysem yedim. O yüzden sadece 2 kilo vermişim, belki dikkat etsem daha çok giderdi. Önemli bir sınavım vardı ona çalışıyordum kendime kötü davranmak istemedim. İnceldim ama orası kesin. Selülitlerim azaldı mesela.


Davranış olarak da eşim benim diyetlerime alışıktır ''yemek saatin kaçta'' diyor mesela diyorum ki ''bilmiyorum acıktığım zaman, daha acıkmadım''. Durumun böyle olmasına o da şaşırdı ''haa diyor bu farklıymış''. Ben normalde yedikten sonra 4 saat geçtiyse yemek yemem gerektiğini düşünürdüm ama artık kendimi dinliyorum, saati değil. Ne zaman acıkırsam o zaman yiyorum.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bence herkes katılmalı. Ben sağlıklı beslenmeye çok ilgi duyan biriyim, araştırırım, öğrenirim ama bu programda daha önce bilmediğim o kadar çok şey öğrendim ki ve en güzel tarafı sürdürülebilir olması.


Eklemek istedikleriniz…

Her şey için çok teşekkür ediyorum, sizi dinlemek, gülen gözlerinizi izlemek çok keyifliydi. Umarım başka eğitimlerinize de katılma fırsatım olur.


 

N.C.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Pandemi dönemi ile birlikte beslenme alışkanlıklarım ciddi düzeyde bozulmuş ve epey

kilo almıştım. Bu program için öncelikli hedefim kendim için bir şey yapmaktı. İnsanın

kendisi için bir şey yapması ve kendine emek vermesi… Sadece bu his bile çok iyi

geliyor. Ve tabi bozulan beslenme alışkanlıklarımı düzenlemek, kendime bir hayat

standardı oluşturmak, aldığım kiloları geri vermekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Yönlendirme ve anlatımlarınız çok aydınlatıcı ve yol göstericiydi, ve ayrıca müthiş

motive edici. Neyin, neden ve nasıl yapılacağını öğrendim. Her canlı zoom

toplantımızda sayfalarca not tutum. Her sabah sizden gelen e-postalar da hep

bağlantıda kalmamıza destek oldu bence. İlk günden itibaren programımıza neredeyse

%100 sadık kaldım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak yaklaşık 4 kilo kadar kaybettim ama kıyafetlerime baktığımda ve hatta

aynadaki görüntüme sanki daha da fazla inceldim gibi. Bedenen çok hafif ve aktif

hissediyorum. Hiçbir şişkinlik ve ağırlık hissi yok ve bu çok iyi hissettiriyor.


Davranışsal olarak da, her gün bir sonraki günümü planlıyorum, her sabah ofis için

öğle yemeğimi hazırlamadan evden çıkmıyorum. Etrafımdaki herkese bunun ne kadar

güzel bir süreç olduğunu anlatıp onları da teşvik etmeye çalışıyorum. Her zaman

olmasa da yediğim şeyleri farkındalık ile yemeye çalışıyorum. Canım sağlıksız bir şey

istediği zaman hemen bunun sağlıklı alternatifini nasıl yapabilirim diye düşünüyorum.

Ve artık her şeyin etiketini okuyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Otoimmün rahatsızlıkları olanlar başta olmak üzere, bence hayatına sağlıklı

beslenmeyi dahil etmek isteyen herkes bu programı denemeli. Ben aslında farkındalık

seviyesi nispeten yüksek sayılabilecek ve beslenme konularında da doğru yanlış

kavramları nispeten bilen biri olarak harekete geçmekte ve sürdürmekte zorluk

çekiyordum. Bu program harekete geçebilmem ve devamlılık sağlayabilmem adına

büyük destek kaynağı oldu.


Eklemek istedikleriniz…


Öncelikle tüm emekleriniz için gönülden teşekkür ederim. Benim için beklentimin

üzerinde iyi ve faydalı olan bir program oldu. Kendi adıma maksimum faydayı aldığıma

inanıyorum. Tabii ki bu bir başlangıç, bundan sonrada devam edebilirim umarım.

Ancak sizin ‘düştüğünüz yerden kalkıp aynen devam edin’ yaklaşımınız bundan

sonrası için çok güç verdi. Yol göstericiliğiniz, samimiyetiniz, güler yüzünüz için

tekrar teşekkürler.


Sevgiler….


 

N.C.

Yaşadığım mide sorunlarından dolayı doktorum glutensiz ve şekersiz beslenmemi önerdi. Ben bunu nasıl daha doğru yapabilirim diye düşünüyordum. Öğünlerimi nasıl planlamalıyım gibi sorularım vardı. Bir gün uzun zamandır takip ettiğim Instagram sayfanızda 3’lü Eliminasyon eğitimini açacağınızı görüp mutlulukla katılmayı seçtim. 3'lü Eliminasyon'dan beklentim daha önceden kendimce başlamış olduğum glutensiz ve şekersiz süreci ne yiyerek veya ne yemeyerek daha sağlıklı ve doğru yürütebileceğim konusunda bilgi sahibi olmaktı. Ayrıca midemde yaşadığım (glutensiz-şekersiz beslenme ile hissetmeye başladığım) bu hafifliği daha çok deneyimlemek istiyordum. Hayatımda kendim için attığım en güzel adımlardan biriydi. Sizden öğrendiklerim puzzle’ın kayıp parçasını bulmuşçasına sevinç yarattı bende. Öyle ki çevremdeki insanlara sizden ve glutenden, şekerden, inek sütünden bahsetmeye başladım. Anlattıklarım onları da ikna etmişti, arkadaşlarımdan şekerli, paketli gıdaları, ekmeği bırakanlar ve kahvaltı salatasına başlayanlar oldu bu süreçte.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Öncelikle neden glutensiz besleniyoruz gluten ve şeker bize ne yapıyor konusunda aydınlandım. Sonra mevcut beslenme düzenimde neyi değiştirirsem bedenimi daha sağlıklı gıdalarla beslerim noktasında bilgilendim. Glutensiz ya da sağlıklı gıda adı altında satılan ürünlerin etiketlerine bakmayı öğrendim. Öğünlerimi miktar veya içerik olarak nasıl planlayacağıma dair bilgiler edindim. Sağlıklı alternatifler ve tarifler bana bu konuda çok yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Beslenmeye bakış açım değişti diye özetleyebilirim bu süreci. Eskiden ''canım ne çekti bugün'' veya ''bu saat onu yerim'' şeklinde hareket ederdim. Beslenmeyi bir çeşit kendimi mutlu etme aracı gibi gördüğümü fark ettim. Oysa yemek yememin amacı bedenimi beslemekti. Şimdi bu bakış açısıyla beslenmek farklı bir deneyim. Mesela artık öğünlerimi önceden planlıyorum. Bir şey yerken sağlıklı ve bedenim için iyi bir şey yapıyorum hissiyle yiyorum. Ve tabii ki midemde o hafiflik hissini yaşamaya devam etmek paha biçilemez. Kilo vermeye devam ettim bu süreçte. Daha farkındalıkla yeme konusunda düşünmeye başladım. Sofrada telefon olsa dahi açıp bakmıyorum, bir şeyler izlerken yeme alışkanlığımı bırakmayı deniyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Programı herkese öneriyorum ama özellikle benim gibi mide bağırsak rahatsızlığından şikayetçi kişilere. Ne yese içinde o hafiflik hissini bulamayanlara, ne yiyeceği konusunda kafası karışık olanlara.


Eklemek istedikleriniz…

Size yürekten teşekkür ediyorum hayatıma yaptığınız katkı için... Kendimizle birlikte sizi de kutluyorum Sevgili Sema Hanım. Program içeriğinde sunduğunuz bilgiler çok kıymetli ve maille ulaştırdığınız dosyalar bana rehber oldu, hepsini merakla okudum. Tekrar bana yol göstermeleri için okuyacaklarım olacak elbette. Sizden çok şey öğrendiğim bu programı açtığınız için, Instagram'da paylaştığınız bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil, takipteyim..


Çok sevgiler..


 

T.O.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Geçtiğimiz yaz benim için çok zordu; babamı kaybettim. Ondan üç ay önce de kayınpederimi. Arkasından başka problemler de geldi peşi sıra ne yazık ki. Ve yeme kontrolümü kaybetmiştim. Duygusal, psikolojik yemenin son raddesindeydim. Tam artık kendime bakım yapmaya karar verdiğimde yine imdadıma Sema Hanım'ın programı yetişti. Ben daha evvel tam eliminasyon programına katıldığım için zaten iyi sonuçlar alacağımı biliyordum. Bu fırsat için yeniden sonsuz teşekkürler.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

O şefkatli ses tonu, sevgi ile bakan gözler, akıl dolu zengin içerikle birleşince hedefe adım adım hazırlayarak ulaştırdı beni. :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak öncelikle kesinlikle yüzüm inceldi ve pantolonlar bollaştı. :) Tartıya

bakmayacaktık ama ben dayanamadım ve baktım :) 3,5 kg gitmiş. Davranışsal olarak ise,

balık batıp yan gitmiyor :) ve hayatıma yeniden giren yeşillikler ve sağlıklı yiyeceklere elim ve aklım gidiyor.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

İnce, kilolu, yaşlı, genç fark etmeksizin herkes katılmalı. Hatta keşke okullarda öğretmenler alsa da öğrencilerine anlatsa, anneler anlatınca gençler burun kıvırabiliyor çünkü. :)


Eklemek istedikleriniz…

Çook teşekkürler, düşünerek ve bolca emekle hazırladığınız bu program için. Ben 3 sene

kadar önce almıştım tam eliminasyon programını. Bundan da çoook keyif aldım. Açıkçası

diğerinde daha çok zorlanmıştım. Kahve ve yumurta çıkmadığı için diye düşünüyorum ama tabii bunun sebebi daha önce deneyimlemiş olmak da olabilir. Ve şunu da eklemek isterim, programın içeriğini de sürekli yenilediğiniz ve yeni tecrübelerinizi aktardığınız için de sonsuz teşekkürler. Yine sizi görmek, beraber olmak paha biçilmezdi. :)

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page