top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Ne Olursan Ol, Gel Mutlu Sonlar

Güncelleme tarihi: 16 Şub 2023

Yeni programıma, bana sorgusuz sualsiz, koşulsuz güvenerek katılarak ilk grubumu oluşturan katılımcılarımın geri dönüşlerini sizlerle paylaşmak istedim. Onlar programa katılırken Mutlu Sonlar da yoktu ama eğer bu programa katılırsam beni neler bekliyor diyorsanız, fikir edinmek için onların hikayelerine göz atabilirsiniz. :)

R.E.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Sağlıklı bir hayat yaşamanın gözümde büyüttüğüm kadar zor olmaması için yol haritasına ihtiyacım vardı.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Başucu kitabım gibi oldu.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Farkındalığım beklentimin çok üzerinde arttı.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı yaş almak isteyen herkese.


 

Ç.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

FB ile yakaladığım, çeşitli yaşamsal sebeplerle ucunu kaçırdığım düzenime geri dönmek. Bilgiyi tazelemek, yeni bilgilere ulaşmak.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Programda öğretilen yöntemler, çok da zor olmayan yöntemler ve hedef ne ise, kilo vermek, kilo almak, sağlıklı yaşamak, mutlu olmak, yol çizmek, programlı olabilmek vs. buna ulaşmak için şahane bir kapı açıyor. Nefes egzersizleri ile uykusuz gecelerimi yendim. Yere sağlam basarak, kaygı duymaya başladığımı hissettiğim zaman an'a döndüm. Ağzıma koymadan önce 'bu lokmayı gerçekten istiyor muyum?' diye düşünüyorum. Doyduğum anda tabağımdakini döküyorum. Gerçi şimdi az koymayı ve yetmezsem tekrar koymayı öğrendim. Beslenme konusunda bütün olay odaklanmak ve farkında olmak, gerisi kendiliğinden geliyor.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Şimdi yemeğe saldırmıyorum, ne yiyeceğimi düşünüp sağlıklı ve de lezzetli olanlardan yana tercihimi kullanıyorum. Sadece kendim için değil ,eşim ve hatta benden kilometrelerce uzakta yaşayan kızım için de faydalı oldu. Öğrendiklerimi paylaşıyorum ve onun benden daha bilinçli olduğunu görerek mutlu oluyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu program(lar) yaşamın bir döneminde çeşitli sebeplerle öz denetimini kaybetmiş, kendisi için yaşamanın ne demek olduğunu kaçırmış, ''Ben mutluysam çevrem de mutlu olur'' öğretisinden uzaklaşmış'' lara hararetle öneririm. Bir şeylerin ters gittiği düşünülüyorsa, vakit bu vakittir.


 

O.I.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa katılmaktaki amacım, kendime, bedenime iyi gelecek bir hediye vermekti. Yeni bir şeyler öğrenerek yaşamımı, beslenme alışkanlıklarımı iyileştirmek ve ileriki yaşlarımı daha sağlıklı ve dinç karşılamaktı.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Her şeyden önce Sema Hanım'ın pozitif yaklaşımı beni motive etti. Herkes gibi pek çok diyet programı takip etmiş, koçla çalışmış olsam da hepsi dönemsel olarak işe yaradı ama tüm hayatıma yayamadım. Şimdi beslenmenin özünü, sağlıklı beslenmenin temel olmazsa olmazlarını öğrendim. Hedefime ulaşmak için heyecanlıyım, hayatıma geçirebileceğime, sürdürebileceğime inanıyorum.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Lokmalarımı ağzıma atarken durup düşünüyor ve nefes alıyorum. Tadını almaya, farkına vararak yemeye başladım. Otomatiğe geçiyorum elbette ama bu güzel bir beslenme alışkanlığının başlangıcı. Deneyimleyip sürdürebilir hale getireceğim. Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kimlere kimlere tavsiye etmem ki!

  • Beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek isteyenlere,

  • Doğru beslenmeyi bilenlere dahi bildiklerini tazelemek yada eksiklerini tamamlamak isteyenlere,

  • Kilo verip istenilen kilosunu uzun vadede koruyamamış olanlara,

  • Kendine bir güzellik yapmak isteyenlere,

  • Sağlıklı beslenmeye adım atmak isteyenlere,

  • Beslenmekten zevk almak isteyenlere,

  • Sağlıklı yaşamı sürdürebilir kılmak isteyenlere,

  • Müptelası olduğumuz yiyeceklerin sağlıklı alternatiflerini öğrenmek isteyenlere tavsiyemdir efendim.

Eklemek istedikleriniz… Instagram'da Sema Hanım'ı nasıl takibe başladığımı hatırlamıyorum ama iyi ki bir şekilde yollarımız kesişmiş. Paylaşımlarını keyifle okuyorum. Gülüşü günümü aydınlatıyor desem mübalağa etmiş olmam.

İlk olmasına rağmen program bence gayet güzeldi. Her sabah epostaları bugün hangi güzel bilgi gelmiş diyerek heyecanla açtım. Önüme gelen yiyeceklere önce Sema Hanım ne demişti, bu hangi grup yiyecek, gerçekten aç mıyım, yersem diğer öğünlerde ne yapmalıyım gibi pek çok soru aklıma geliyor. Kısacası Sema Hanım çok teşekkürler. Keyifli güzel bir yolculuk oldu. Deniz Hanım'a da teşekkür ederim.

Sevgilerimi yolluyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

 

S.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Nasıl sağlıklı beslenmeliyimin cevabını bulmaktı. Sevgili Sema Hanım’ın yolumu aydınlatıcı eğitimiyle hedefime ulaşmak için çok doğru ve güzel bir başlangıç yaptım.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Kopuk kopuk bir sürü bilginin, beynimin bir köşesinde içinden çıkılmaz bir şekilde durduğu, nereden başlayacağımı bilemediğim karmaşıklık içindeyken Sema Hanım’ın Ne Olursan Ol, Gel farkındalıklı beslenme eğitim programına katıldım ve çok güzel bilgilerle gözümü açtım. Öğrendiklerimi hayatıma uygulamaya koymanın keyfi ise antatılmaz, yaşanır.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Neyin yerine neyi koyabilirimi öğrenmenin, aç kalmadan hayatıma adapte edebilmenin öncelikle hafiflemeyi, rahatlamayı, kilo vermeyi başlatması, farkındalığımın artığını fark etmem, hızlı yemek yeme davranışımı da daha dingin, fark ederek ve keyif alarak yemeye bıraktı.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

7’den 70’e herkese öneririm. Farkında olarak beslenmenin keyfi gerçekten yaşanmalı.

Eklemek istedikleriniz…

Sevgili Sema Özpekmezci, sevgili Deniz Sarper sizlere çok teşekkür ederim. Emek vererek hazırladığınız bu güzel eğitim programı için sonsuz teşekkürler ve hayatıma dokunduğunuz ve fark ettirdiğiniz için…..


Sevgiyle kalın...


 

I.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Tatlıyı kesmek, atıştırmaları ve stress sebepli ani tatlı krizlerin önüne geçebilmek.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Tatlıyı tamamen kestim. Onun yerine masum tatlılarla tatmin olur hale geldim. Karbonhitrati azalttım. Salatayı çok arttırdım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel farklılık pek yok ama her yemekten önce mutlaka açlık-tokluk durumumu gözden geçiriyorum. Yemekten önce duruyorum. Nefesle durmayı artırdım. Meditasyon süremi 7 dakikadan 15 dakikaya çıkardım.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Herkese


Eklemek istedikleriniz…

Programdaki birçok bilgi özellikle farkındalıkla ilgili olan kısmı kamu spotu olmalı!!!


Milyonlar yararlanabilir.

Türkçe kaynaklarda olmayan çok fazla konu dile getirilmiş. Müthiş bir emek var. Birçok

konuya değinilmiş. Zorlu bir konu; kilo programları gibi ilgi ve alaka görmeyebilir ama

sabırla inanılmaz fazla ilgi toplayabilir.


Tüm toplumsal koşullar ve hayat başka tarafa doğru çekerken insanın alışkanlıklarını değiştirmesi zor ama bu hep hatırlatılmalı derim ben. :) Ben aklıma geldikçe öğrendiklerimi yapmaya devam edeceğim. :)


 

G.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa başlarken hedefim, sağlıklı beslenmeye dair bir türlü başarılı olamadığım iki yıldır devam eden sürecimi desteklemek ve çekinmeden canımın istediği her yiyeceğin alternatifini ve psikolojik desteğini uzmanından edinebilmekti.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Programın içeriği Sema hanım ve bizler için de çok yeni ve aslında biraz bilinmezdi. Fakat Sema Hanım'a olan güvenim o kadar sonsuzdu ki bir şeylerin benim ihtiyacım olan programın bu olduğunu bana hissettirdiğini ve açılış bildirisini görür görmez kayıt olduğumu hatırlıyorum. Bir aylık süreçte canım bir kere bile sağlıksız tatlı istemedi, hafiften aklım ve bazen bedenim tatlı ister gibi olduğunda Sema Hanım'ın harika alternatif olan tariflerini uyguladım ve yediğimde de “tatlı yedim evet şimdi rahatladım oh bir tane daha mı yesem” hiç olmadım çünkü bedenimizi kendi rutinine bıraktığımızda aslında yemek yemenin ne kadar aceleye gelmeyeceğini ve keyif alarak yediğimizde aslında sadece tadına bakmanın bile bedene yettiğini farkına varıyoruz. Böylelikle de fazla olan hiçbir şeyi tüketmemiş oluyoruz. Bu sebeplerden ötürü” diyet yapmadan, diyette olmadan“ (hocamız asla bir diyet uygulamayacağımızı üstüne basa basa her seferinde vurguluyor) ne kadar dengeli ve sağlıklı beslenebileceğimizi öğrendim. Ve inanın bedenimizi kendi haline bıraktığımızda ve yormadığımızda ondan beklediğimiz kadınsal iç güdülerle zayıf olma ve hoş görünme isteği de beraberinde geliyor zaten. Belki kilo vermek isteyenlere fikir olur diye paylaşmak istiyorum, 2 kg verdim fakat fiziksel olarak sanki 2 beden incelmiş gibiyim. :)

Önceden aç olduğumda elim ayağım birbirine dolanır küçük sinir atakları geçirirdim. Şimdi de açken daha aceleciyim evet ama sağa sola saldırmamı gerektirecek kadar aç bırakmıyorum kendimi. Çünkü yediğim besinler o kadar sağlıklı ve beni o kadar uzun süre idare ediyor ki şaşırıyorum. Günde sadece bir kere yemek yesem tüm gün açlık krizleri geçirmem ki, bazen gün içinde 2. öğünü sadece gece rahat uyuyayım diye yediğim günler oldu. :) Anlamsız yorgunluklarım ve buhran hallerim, ay biraz daha uyuyayım hallerim kesinlikle bitti çok enteresan şekilde enerjim daha gençlik zamanlarımda ki gibi cıvıl cıvıl. :)

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kesinlikle diyet yapmak isteyenlere önermem :) çünkü bu bir diyet değil. Sürdürülebilir şekilde sağlıklı olmak ve fit kalmak isteyen herkese şiddetle öneririm. Benim gibi sağlıklı beslenmek isteyip nereden başlayacağını bilemeyenlere, ekonomik sebeplerle buna başlamaktan korkanlara, Sema Hanım'ın desteğiyle temiz firmalardan indirimlerle alınacak ürünlerin marketlerdeki sağlıksız yiyeceklere verdiğimiz paralarla aynı ve hatta daha ucuza geldiğini belirtmek isterim. Malum günümüzde ekonomik şartlar çok iç açıcı değil. Diyette değil sağlıktayız.

Eklemek istedikleriniz…

İyi ki bu dünyadan geçtiniz.. Sevgiler


 

B.E.

Öncelikle bu eğitimde bizimle paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizi çok uzun zamandır takip ediyorum. Bu eğitim benim için sizden edinebildiğim bütün bilgilerin derlenip toparlandığı ve ayrıca başka bilgilerin de ilave edildiği ömür boyu saklayacağım bir iyileşme paketi oldu. Bu programa başlarken hedefiniz neydi? Bu programa başlarken hedefim daha sağlıklı beslenmek, bunun matematiği ve sevdiğim ama faydalı olmayan veya zararı olan lezzetlere alternatifler oluşturabilmekti. Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Sağlıklı beslenmenin matematiğini anlamama, bulunduğum duruma göre yapabileceğim seçimler konusunda ve yaptığım kötü seçimler sonrası nasıl devam etmem gerektiği konusunda farkındalık geliştirmeme çok faydası oldu. Bunları yaparken hiç strese gerek olmadığını da farkettim. Mutfağımdaki sağlıksız seçimleri temizlememe yardımcı oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Öncelikle mutfak alışverişlerimi çok daha farkındalıklı yapıyorum. Sağlıklı yiyecekler tüketebilmek için mutfakta daha fazla zaman geçiriyorum artık :). Yemek yemeden önce kendimi dinliyorum. Gerçekten acıkıp acıkmadığımı fark etmeye çalışıyorum. Fiziksel aktivitemi artırdım. Bu süreçte gerek seyahat gerekse bazı sağlık sebebiyle kontrolümden çıktığı oldu ama o zamanda önüme gelen seçenekler içinde en sağlıklısını tercih ettim. Kaçamak yaptığımda :) sonrasında sizin tavsiyelerinizle hareket ettim ve vücudumu sağlıklı seçeneklerle temizlemeye çalıştım. Bütün bunlar beni gerek psikolojik gerekse de fiziksel olarak çok iyi hissetirdi.


Bu programı kimlere önerirsiniz Bu program herkes ama herkes için. Bir kez daha çok teşekkür ederim. Ayrıca Deniz Hanım'a da çok teşekkür ederim.

Çok sevgilerimle...


 

Z.T.

Eliminasyona gelmiştim bir yıl önce ama bir şekilde raydan çıktım. Bir yerden başlamak gerektiğini biliyoruz hepimiz ama sizinle olunca başlangıç ve süreç her zaman daha kolay.


Bu seferde yine sırf sizinle olmak için geldim, o vakitte bana uygun olan sadece NOOG programınız vardı. Meğersem NooG bambaşkaymış:


- Sağlıklı beslenmekte yasak yok, bol bol vücuda ne gerektiği var.

- Olay yemek değil, vücudu bir bebek gibi beslemek.

- Ruhunla, zihninle konuşmak , vücutta kim neyi istiyor onu öğrenmek.

- Her şey serbest ama yerinde ve dozunda.

- Artık her zaman verdiğiniz ayarlarda kalabilirim , fabrika ayarım bu oldu.

Programın ilk gününden beri bazı şeyleri yemeden önce düşünüyorum. Bu benim için iyi mi , ya da ne kadarı yeter , olmazsa yerine ne yenir gibi. Hergün nerdeyse iki öğün dışarıda yemek zorundayım. Artık çorba, salata, sebze yemeğim hep yanımda çünkü dışarıda seçeneklerim çok az ve bana uygun değil. Evde yapılmış kalan, çiğ, pişmiş ne olursa olsun her zaman daha lezzetli. İşte bu da sizin öğrettiğiniz farkındalıklı beslenmeden geldi.


Aç hissetmemin nedenlerini vücuduma soruyor ve anlıyorum , sadece yemek için yemiyorum, çoğu zaman uykusuzluğumdan yiyormuşum.


En güzeli de ergen kızımın benden görüp kendince dikkat etmesi. Evdeki düzen değişikliğine ses etmiyor. Yaşasın diyetsiz, sınırlı beslenme olmadan “incelme”.

Tarifleriniz içinde favorim cennet hurmalı çikolata .

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Kendimi yemek yemekten alamayan ben, vücudumun yemek sonrası ŞEKER diye haykıran sesini durdurmak için geldim. Denedim ama sizsiz yapamadım.


Hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Doğru beslenme, doğru zamanda doğru besinlerle yapıldı. Ne yememek değil de ne yemeli, ne zaman ve ne kadar yemeli onu öğrendik.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Zindelik ve herkesin hayali incelme en büyük değişim. Tat alma duyum daha geniş, vücudumda bazı yerlerinde sürekli taşıdığım iltihap geçti denecek kadar azaldı .

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bütün annelere, özellikle genç, ergen çocukları olanlara. Lütfen çocukların nasıl sağlıklı beslenebileceklerini şimdiden öğretelim, ilerde bizim gibi diyabet ya da kilo gibi sağlık sorunları olmasın. Ben kızımda gördüm. Dışarıda yemek zorunda olan ya da çok seyehat edenlere de tavsiye ederim.

Eklemek istedikleriniz…

Sizi tekrar görmek için sabırsızlanıyorum.


 

E.Ç.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa başlarken hedefim, bilinçli beslenmeyi öğrenerek, hayatımı daha kaliteli bir

hale getirip, bedenime hak ettiği özeni nasıl gösterebileceğimi öğrenmekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program boyunca bir çok aydınlanma yaşadım. Çok farklı konularda farkındalığım arttı.

Beslenmemi ve sağlığımı nasıl düzene sokabileceğim konusunda bilinçlendiğimi

düşünüyorum. Ayrıca program boyu gerek canlı yayınlar gerekse gelen bilgi mailleri ile

motivasyonum ve enerjim çok arttı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Öncelikle kendimi daha canlı ve daha pozitif hissediyorum. Program öncesi birçok

konuda üşengeç ve bitkin bir tavır içerisindeydim. Artık harekete geçmek için

beklemiyorum. Kendim için bir şeyler yapmak için daha gayretliyim ve hayatımda bir

şeyleri değiştirdikçe, herşeyi daha da güzelleştirmek için motivasyonum artıyor. Çok

daha iyi hissediyorum. Hem ruh halim daha iyi hem fiziksel olarak daha dincim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kendine yatırım yapmak, hayatını daha kaliteli daha konforlu, daha sağlıklı, daha huzurlu hale getirmek isteyen herkese bu programı yürekten tavsiye ederim.


Eklemek istedikleriniz…

Güler yüzünüz, ilginiz, pozitif enerjiniz, değerli bilgileriniz için çok çok teşekkür ediyorum.

Umarım bir ömür ışık saçmaya ve benim gibi yardıma ihtiyacı olanların ruhuna dokunmaya devam edersiniz. Çokça seviliyorsunuz. :)

 

D.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Uzun zamandır sürekli ertelediğim, başlayıp yarıda bıraktığım sağlıklı beslenmeye tam anlamıyla başlayabilmekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Her gün gelen e-mailleriniz çok motive ediciydi. Her sabah bugünün konusu ne acaba diye size bekledim. Verdiğiniz bilgiler herkes tarafından anlaşılabilir ve uygulanabilir şekildeydi. Anlayışlı tavırlarınız, bir kere yediysek diğer gün nasıl toparlayabiliriz diye anlatmanız çok etkili oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel vedavranışsal değişimler nedir?

Dediğiniz gibi başlarken amacımız kilo vermek olmamalıydı ama sağlıklı beslenerek 3 kiloya yakın kilo verdim bu da insanı motive etmiyor değil. Aşermelerim yüzde 80 azaldı. Her akşam canı tatlı isteyen ben için çok önemli bir gelişmeydi. Tahıl nerdeyse hiç aramıyorum, ekmek hayatımdan çıktı, canım her sabah tava böreği istiyor müptelası oldum. Karnım indi çok daha hafiflemiş hissediyorum. Sebze seven biriydim ama salata yeterince tüketmiyordum daha doğrusu yapmaya üşeniyordum. Şimdi salatasız öğün geçirmiyorum. Haftada 1 yaptığımız hazırlık ile çok kolay bir hale geldi.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı beslenmek isteyen, sürekli erteleyen veya başlayıp motivaston sıkıntısı nedeniyle yarıda bırakan herkese öneriyorum.


Eklemek istedikleriniz…

Her şey için çok teşekkürler Sema Hanım. Iyi ki varsınız ve birçok insanın hayatına dokunuyorsunuz. Amacınızın insanlara yardım etmek olduğunu bir kez daha gördüm. Başımız sıkıştığında gelebileceğimiz bir yer var artık. İnşallah sıradaki hedefim eliminasyona katılmak olacak. Kendinize çok iyi bakın.


Sevgiler

 

D.M.K.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Kendimi ve ailemi daha sağlıklı besleyebilmek için programa başladım. Kronik bir rahatsızlığım olmasa bile beslenme ve düşünce şeklimi değiştirmediğim sürece perdenin arkasında saklanan bir takım hastalıkların perdenin önüne geçerek bana yaklaşacağına dair uzun süredir devam eden bir düşüncem vardı. Eliminasyon diyetlerini ve farklı beslenme programlarını uzun süredir araştırıyordum fakat bir türlü kendi karakterime ve hayatıma uygun bulmuyordum.


NOOG Programı'nın ilk tanıtımını gördüğümde aradığım değişimin bu program ile

başlayabileceğine inandım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Hem canlı yayınlar hem de okumalar sayesinde başlangıç bilgilerime kıyasla çok ileri bir bilgi ve bilinç seviyesine ulaştım. Öğrenmek için vakit ve emek harcasam da bu düzeni devam ettirmek daha büyük bir emek gerektiriyor, en azından bu düzeni alışkanlık haline getirene kadar. Her sabah gelen mailler ve bu değişim sürecinde yalnız olmadığımı bilmek bana büyük bir motivasyon oldu.


Bu programın bence en önemli özelliği, hem bilimsel veriler ile konuyu derinlemesine anlamamı sağlaması hem de pratik uygulamalar ve tarifler ile konuyu teoriden çıkarıp pratiğe geçirmeme olanak vermesiydi.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Programı tam anlamıyla mükemmel bir şekilde uygulayamasam da tam 4 kilo verdim (hala inanamıyorum :)) ve yıllardır karnımda hissettiğim şişlik görünür şekilde indi. Şeker

düşkünlüğüm olmasa da günlük hayat rutinim içinde aslında gereksiz olarak, canım bile

istememişken ne kadar şeker ve tahıl tükettiğimi farkettim. Artık çatala taktığım her lokmayı 2 kere düşünüp bana faydasını değerlendirerek ağzıma götürüyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı herkese önerebilirim ama özellikle mutfaktan sorumlu olanlara öneririm. Kendi evimde alışverişi yapan, yemek programını hazırlayan ben olduğum için herhangi bir değişim yaşanacaksa benim sayemde olabilirdi ve bu program sayesinde ilk adımları atmış oldum.


Eklemek istedikleriniz…

Bu programın başında paylaştığınız örnek restaurant menüleri benim için çok faydalı oldu. Bu programa başladığım 7 Kasım tarihinden 5 Aralık tarihine kadar 6 defa içkili iş yemeğine, 4 defa doğum günü partisi vb. etkinliğe ve 3 kere de ailecek dışarıda yemeğe gittim ve öğrendiklerim sayesinde neredeyse programı hiç bozmadan ama sosyalleşme programlarından da geri kalmadan 1 ayı tamamladım. Bu sayede, dışarıda yemek yiyip keyifli vakit geçirmenin yediklerimin miktarı ve çeşidi ile de ilgili olmadığını kendim anlamış oldum. Bir şişe şarap içip lavaş ve tatlıları yesem daha keyifli bir gece geçirmeyecektim tam tersine uyku kalitemi bozup tüm iç organlarımı fazla mesaiye bırakacaktım. Her şey bir yana sırf bunu görmek bile benim için muazzam bir fayda sağladı.


Mindfullness bilmediğim ve çok popüler olduğu için de biraz önyargılı ve mesafeli olduğum bir konuydu. Beslenme özelinde bu konuyu anlatmanız benim için çok kıymetliydi. İş yerinde bilgisayar karşısında yemek yemeği bıraktım, ayaklarımı yere basıp önce nefes almadan yemek yemiyorum artık.


Stresin pek çok sorunun, hastalığın kaynağı olduğunu hepimiz bilsek de rahatlama konusunda ne kadar bilgisiz olduğumu ve aslında rahatlamanın hepimiz için ne kadar gerekli olduğunu öğrenmek de benim için inanılmaz bir farkındalık sağladı.


Neredeyse sonsuz bilgi kaynağından doğru ve gerekli olanları seçip kendiniz de eğitimlere katılarak insanlara yardımcı olmaya çalışmanız bence çok kıymetli.


Sizinle tanıştığım ve bu programa katıldığım için çok memnunum. Benim için çok zor geçen bir yılın sonunda kendime verdiğim en güzel hediye NOOG oldu. Bu vesileyle size olan güvenimi boşa çıkarmadığınız, çok kıymetli bir değişime vesile olduğunuz ve ayrıca yeni yıl hediyeniz için çok teşekkür ederim.


Sevgilerimle...

 

Ö.Ç.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa başlamadan önce 3’lü eliminasyon programına katılmıştım. NOOG programına ise bilgilerimi pekiştireceğini düşündüğüm ve senin programlarında sürekli yeni birşeyler öğrendiğim için kaçırmak istemedim.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

NOOG sayesinde tahmin ettiğim gibi yeme alışkanlığım ve temiz beslenmem kafamda daha da iyi oturdu. Ve en önemlisi farkındalığım arttı. Üstelikte bu sadece beslenme veya yemekle ilgili bir farkındalık değil anda kalmakla ilgili bir farkındalık. Yürürken doğaya daha bir dikkatliyim, gördüğüm bir yaprak bile beni mest edebiliyor veya daha önce fark etmediğim bir ağaca istemsizce gidip sarılıyorum. Kuşların sesini devamlı duyar oldum. Bunlar da bu programın bonusu oldu benim için. :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Özellikle enerjim çok arttı. Uyku düzenim düzeldi. Hiç hesapta yokken iki programın sonunda 5kg. verdim. Gözle görülür değişiklikler yaşadım. Kendime karşı çok daha iyi davranmaya başladım.


Günlük tutarak her gün “Bugün ….. yı harika yaptım” beni çok motive ediyor. Çok daha canlıyım ve hayata karşı motiveyim. 3-4-5 nefes egzersizi vazgeçilmezim oldu. Fark etmeyi, rahatlamayı, yediklerimden ve yaptıklarımdan zevk almayı, rahatlamayı öğrendim. Mutlu olmayı öğrendim!


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu programı herkese öneririm. Beslenmeyi çok iyi bildiğini düşünen ve öyle yaptığını sanan kişilere bile öneriririm ki öneriyorum da zaten. Zira ben de takip ettiğim kişiler sayesinde çok iyi beslendiğimi düşünüyordum ama hiç de öyle olmadığını gördüm. Ve hayatından nasıl zevk alacağını, yaptığı şeyleri (yemek dahil) farkındalıkla nasıl yapılacağını, nasıl rahatlayacağını bilemeyen, kendine gereken değeri vermeyen herkes bu programa katılmalı.


Eklemek istedikleriniz…

Tek eklemek istediğim iyi ki varsın…. Sayende 60 yaşımdan sonra o kadar kişisel gelişim kitabı okuyan, gelişmeye gayret eden ben, bir iki programla hap gibi verdiğin birçok şeyi aldım, kabul ettim ve hayatım değişmeye başladı.

 

B.N.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? & Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? İki soruya birden cevap vermiş oluyorum bu yazdıklarımla: Farkındalıkla yemeye, beslenirken vücudumu ve onun ihtiyaçlarını dinlemeye çalışıyorum bir süredir. Ancak yılların alışkanlığı ha deyince değişmiyor elbette. Burada öğrendiğim yeni ya da pekiştirdiğim bilgiler bu süreci benim için kolaylaştırıp hızlandırdı. Bam telime dokunup derdime çare olabilecek birkaç şey özellikle, benim için gerçekten kıymetli oldu. Esasen bu sağlıklı yeme davranışlarını kazanma gayretimde eksik kalan, neyi nasıl yemem gerektiği konusu idi. Kendimi bu konuda kaybolmuş hissediyordum. Bu konudaki öneriler ve bol bol tarif, her sabah gelen mailler ve haftalık seminer yalnız ya da çaresiz hissetmeyi şifalandıracak nitelikte.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Daha uzun süre tok kalabiliyor, yemeklere saldırmıyorum. Genel psikolojimi inanılmaz olumlu etkiliyor bu durum. Kendimi 'sağlıklı' hissediyor, kendime özen göstermiş olmanın tadını çıkarıyorum. Uzun zamandır görüşemediğimiz arkadaşlarla görüştüğümüzde bir ışıltı var üzerinde dediler, yeni beslenme düzenimden kaynaklanabileceği o an bir ampul gibi yandı zihnimde.

Bu programı kimlere önerirsiniz? Kendini kaybolmuş ve neredeyse çaresiz hisseden herkesin şans vermesini isterim bu detaylı ve ince düşünülmüş programa.

Eklemek istedikleriniz… Teşekkürler tüm gayretlerinize... Aklıma ilk gelenleri ertelemeden paylaşmak istedim. Faydam dokunursa ne mutlu. Hediye olarak plandığınız nefes ve meditasyon eğitimi de bir başka nokta atışı benim için :) Çok teşekkürler şimdiden.

 

Ö.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Pre-diyabet olduğum için beslenmemi doğru bir şekilde zenginleştirmek istedim.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Hedefimden daha fazlası oldu. Renkli beslenme, duygusal beslenme ve tat alma konusunda daha bilinçlendim ve tabii ki tarifler çok işime yaradı.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Fiziksel olarak zaten iyi gidiyordum ama davranışsal olarak kendim ve ailem için daha özenli yemekler yapmaya başladım. Planlamam gelişti. Yemekte doğru seçimler yapmayı öğrendim. Duygusal yeme ve gerçek açlık ve doymuşluk nedirin farkına vardım.

Eklemek istedikleriniz… Çok içten ve severek işinizi yaptığınız belli, çok güzel enerji veriyorsunuz. Her şey için teşekkür ederim.

 

S.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Hedefim kilo vermekti.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Çok çabuk adapte oldum, yalnız ben tüp mide ameliyatlıyım, az yiyebildiğim ve kan şekerim dengelendiği için acıkma hissi eskiden çok oluyordu, şimdi acıkmam dengelendi bundan son derece memnunum.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Fiziksel olarak toparlanma oldu, zaten yürüyordum artık daha rahatım. Birşey canım istediğinde fren yapmamı sağladı.

Bu programı kimlere önerirsiniz? Sağlıklı beslenmek isteyen herkese öneririm.

Eklemek istedikleriniz… Sağlıklı bilgileriniz ve güler yüzünüz için size çok teşekkür ederim, eşimden zaten sizi biliyordum ama Zoom'da görüp dinledikçe daha da çok sevdim, bu yoldan elimden geldiğince ayrılmayacağım.


 

Ö.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Pre-diyabet olduğum için beslenmemi doğru bir şekilde zenginleştirmek istedim.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Hedefimden daha fazlası oldu. Renkli beslenme, duygusal beslenme ve tat alma konusunda daha bilinçlendim ve tabii ki tarifler çok işime yaradı.

 

G.C.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa başlarken hedefim canlılık kazanmaktı. Ben zaten yıllardır sağlıklı yaşam planı ile yaşayan ve çocuklarımı da bu zihniyetle büyüten birisiyim. Programa kilo problemim ya da insülin direncim olduğu için katılmadım. Tat hafızam çok iyidir mesela. Fakat son yıllarda yaşadığım olumsuzluklar (kardeşimin vefatı, yurtdışına taşınmak ve bazı sağlık sorunları) beni susuz topraklara çevirdi, verimsiz, isteksiz ve üretim yapamaz hale gelmiştim ki, tam da niyetim ve hayal ettiğim gibi SEMA ÖZPEKMEZCİ ile bir Salı günü başlangıç yaptım. Bu inanç ve aramızdaki ortak duygu ve hisler bana ulaştı ve beni capcanlı kıldı. Sema Hanım, güneş ve yağmurdur benim topraklarım için. Minnettarım kendisine...


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Bu programa inanan ve yaşantısını samimi bir şekilde bizlere yansıtan Sema Hanım’ın

harikulade enerjisi sayesinde hedefime ulaşmak üzere sağlam adımlar atıyorum. Adım adım ve sistematik bir şekilde yaptığınız bilgi, deneyim paylaşımları ve canlı yayınları ile programı aktif olarak uyguladım. En önemlisi de keyifle çalışmamdı. Sağlıklı beslenme ve yiyecekler konusunda iyi bir bilgi birikimim vardı ama Sema Hanım sayesinde mutfağım zevkli bir laboratuvara dönüştü.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Dikkatli beslenmeme rağmen az da olsa istemediğim yağlarım vardı. Çok enteresan bir

şey oldu, programın 3. haftasında kilo vermediğim halde üst bacak ve belimde incelme oldu. Davranışlarım sağlam zemine oturdu. İster istemez bir toplum baskısına maruz kalıyoruz. Sağlıklı beslenme konusunda hassas, iradeli ve ciddi tavırlar sergileyince tuhaf karşılanıyoruz. Bu konuda insanlarla mücadele rahatsızlık veriyordu, yoruyordu. Bu programdan sonra müdahale edenlere karşı tavırlarım daha net ve daha sert oldu. Bu da kendimi iyi hissetmemi sağladı, gücüm ve güvenim arttı. Yalnız değildim...


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu yönde istekli olanlara, sağlıklı çocuk yetiştirmek isteyenlere, ilaçlardan kurtulmak isteyenlere ve beslenirken hem ruhsal hem de fiziksel olarak iyileşmek isteyenlere bu programı öneririm.


Eklemek istedikleriniz…

Hayat enerjisi iyi olanlarla iletişim halinde olun. Aradaki mesafelerin hiç önemi yok. Sema Hanım gibi canlı insanlar aynı canlı ve renkli gıdalar gibi hem ruhumuza hem de bedenimize ilaç.


 

G.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa başlarken aslında iyi beslendiğimi zannediyordum. “Tamam canım şeker

zararlı ama ben her gün tatlı yemiyorum ki, insanlar neler neler yiyor benim hiçbir şey

yemiyorum” derken aslında yapmış olduğum hataları fark ettim. Ayrıca genel olarak stresli bir insan olduğum için stres ve gevşeme konularında da bir şeyler öğrenmeyi

amaçlıyordum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Öncelikle gönderdiğiniz bilgilendirme dökümanları ve tarifler, alışılageldik beslenme

kalıplarımın ve bildiklerimin dışına çıkabilme konusunda yol gösterici oldu. Çalışma

hayatımın olmaması nedeniyle zaten çoğunlukla evde, ev yemekleriyle beslenen biriyim.

Bu bir noktada sıkıcı oluyor ve dışarıdaki kötü yemeklerin cazibesine daha fazla

kapılmama neden oluyordu. Bazı öğlenler simitler, pizza günleri vs. Sonra akşam eve

gelince de hiçbir şey yemeyip acıktığım anlarda da şekerli şeylere yöneliyordum. Sizin

anlattıklarınız, dokümanlar ve tarifler örneğin fırını daha fazla kullanabileceğimi öğretti.

Önceden fırın benim için hamur işlerinin piştiği yerdi. Şimdi monotonluktan kurtulmak için ve sebzelerin de cazibesini artırabilmek (her zaman salçalı, soğanlı, zeytinyağlı

yapardım), ezberi bozmak için sebzeleri de farklı farklı baharatlarla vs fırına koyma

alternatifini buldum. Çok da keyifli oluyor. Ya da canım pizza mı istedi, ee ben bunun

evde de sağlıklı alternatifini yapabilirmişim diyebilmeye başladım. Yani kalıplaşmış

pişirme ve beslenme davanışlarının dışına çıkabiliyorum artık.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

- Farklı pişirme alternatifleri de olduğunu akıl edip mutfakta daha yaratıcı

davranabilmek

- Besin gruplarının miktarları ve zararlı olduğu zaman aralıklarını öğrenmek; ona göre

tabaklarımı düzenlemek

- Şeker miktarını azaltmak. Tahılı azaltmakla ilgili hala güçlük yaşıyorum. :)

“Doymayacağım” hissinden tam olarak kurtulamadım ama denedikçe denedikçe

başaracağımı düşünüyorum.

- Dengeli, sağlıklı ve besleyici şekilde beslenmeyi sürdürmenin hiç de korkutucu ve zor

bir şey olmadığını artık biliyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Beslenmemizle ilgili bir şeyleri öğrenmek veya düzenlemek için herhangi bir kilo ya da

sağlık sorunu yaşamamıza gerek yok. Beslenme bizim temel fonksiyonlarımızdan biri.

Dolayısıyla, bu temel fonksiyonla ilgili bir şeyler öğrenmek, bedeniyle temas kurabilmek,

bütünleşebilmek, barışabilmek, bazen ona öfkelendiğinde bile şefkat yoluyla

yatıştırabilmek ve içinde bulunduğumuz bedende huzur içinde yaşayabilmek yolunda

adım atmak isteyen herkese.


Eklemek istedikleriniz…

Programla ilgili beni en motive eden kısım gerçekten tariflerdi. Bunlar yeni şeyler

denemeyi çok teşvik edici oldu.


 

D.C.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Öncelikle Sema Hanım'ı çok donanımlı buluyorum bu nedenle onun bilgisinden faydalanmak istedim. Amacım kilo vermek değildi, ne öğrenebilirimin peşindeydim.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program güzel detaylandırılmıştı, kilo verme incelme gibi sonuçlar olmadı çünkü birebir

uymadım. Ama bence kesinlikle her programdan önce TEMEL alınması gereken, TEMEL

öğrenilmesi gereken beslenme şekli budur. Sonra eliminasyondur farklı yöntemlerdir denenebilir ancak bu yeni NOOG programının “beslenme kafası” en çok ihtiyacım olandı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?Programı henüz sindiremedim ama özellikle farkındalık ile yeme, stress ile başetme

bölümleri bana çok uygun. Ayrıca içimde bir Sema Hanım olmasını istiyorum, o kadar

şefkatli o kadar iyileştirici ki..


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı beslenme hakkında fikri olmayanlar, olanlar, Sema Hanım ile tanışmak isteyenler, kendilerini zorlamadan temel bilgileri, beslenme hakkında rahatlamaya ihityicı olanlar. Kendini kısıtlamaktan sıkılmış olanlar, ne yapacağını bilemeyenler, herkese uygun gerçekten. Ne olursan ol gel! :)


Eklemek istedikleriniz…

Sema Hanım, sizinle tanıştığımıza çok sevindim, çok daha uzun süre sizinle birlikte olmak da isterdim. Gerçekten şefkatiniz samimiyetiniz bana çok iyi geldi. Öğrenimlerimi de hazır olduğum her zaman kolaylıkla uygulayabileceğimi bilmek çok güzel.


Zaten seviyorduk, daha çok seviyoruz .. :)

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page