top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

3'lü Eliminasyon ile Tazelenme Mutlu Sonlar

Güncelleme tarihi: 6 Kas 2022

Bu programı hazırlarken zaten içime çok sinmişti ve sonuçlar gerçekten çok güzel oldu. Bu yepyeni programının ilk mezunlarını verdik. Hem zihinsel, hem bedensel, hem de alışkanlıkları ile ilgili nasıl farkındalıklar yaşanmış, buyrun hep birlikte değişiklikleri katılımcılarımın ağzından dinleyelim.


Program ve yeni grup başlangıç tarihleri için detaylar aşağıdaki linktedir.

A.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

İlk hedefim sağlıklı ve farkındalıkla beslenmeyi çok iyi öğrenmek, bu bilinci hayatıma

(hayatımıza) sokmak ve bunu bir yaşam şekli haline getirmekti. Bunun yanında, son

zamanlarda çok fazla tüketmeye başladığım tatlılardan, alkolden, karbonhidrattan

uzaklaşmak istiyordum. Bu beslenme ile gaz problemimin çözülüp çözülmeyeceğini de

görmek istedim.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sema Hanım, sizi Instagram’dan takip ediyordum, konuya tamamen yabancı değildim

ama tüm detaylarıyla, neden sonuç ilişkileriyle verdiğiniz bilgiler çok değerli. Bunun bir

diyet olmadığını, bir yaşama biçimi olduğunu vurgulamanız ve bizi bunu öğretmeniz bizim hayatımızı ve bakış açımızı değiştirdi. Özellikle eşimin ufkunu genişlettiniz.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Canım çikolata ve şarap istemiyor!!!! Benim için en büyük ve beklenmedik değişim bu oldu. 100% bitter çikolatanın bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Market alışverişim ve uğradığım reyonlar değişti. Öğlen yemeğinden sonra kahve içmek artık bir gereklilik değil çünkü uyku bastırmıyor. Öğünlerde tam olarak doyduğum için atıştırma ihtiyacı

hissetmiyorum. Evet, atıştırmaya devam ediyorum ama en azından sebebinin farkında

olarak (stres vs.). Bu noktada sağlıklı alternatiflerin her zaman hazırda olması çok önemli.


Sema Hanım, esas büyük değişim eşimde oldu. İki günde bir makarna, ekmek,

mozarella yemek isteyen eşim et ve yanında sebzelerle salatalarla bir hayatın mümkün

olduğunu gördü. 😊 Her gün yemeğe karbonhidrat eklemeden çok da güzel doyulabildiğini yaşayarak öğreniyoruz.


Haftada bir gün arkadaşlarımızla buluştuğumuzda fazla kaçırsak bile (çünkü İtalya!) ertesi gün yeni kazandığımız alışkanlıklara dönebileceğimizi bilmek, davet edildiğimiz yemeklere (garip karşılanma riskini alarak) kendi yaptığım glütensiz ekmek ve şekersiz bulut kekleri taşımak güzel hisler.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıklı yaşamayı hedefleyen herkese.


Ayrıca benim gibi full eliminasyona cesaret edemeyenler için çok iyi bir başlangıç.


Eklemek istedikleriniz…

Her sabah sizin mailinizle güne başlamak çok güzeldi 😊


 

D.Y.

Ben Üçlü Eliminasyon ile Tazelenme (Şubat) grubundaydım ve sesim soluğum çıkmadan sizi izledim, takip ettim dediklerinizi harfiyen yaptım.

Amacım kurs bitiminde süt ve süt ürünlerine tekrar geri dönmekti fakat dönemedim. Aslında bu grupta tek aradığım yoğurttu şimdilik gittiği yere kadar yoğurt da yemek (sistemime sokmak) istemiyorum. Sütü zaten sadece kahvede kullanıyordum ondan da vazgeçtim kolaylıkla. Peynir zaten bulunduğum yerde güzel (ezine mesela), ağız tadıma uygun bulamadığım için hiç aramıyorum. Bütün bunlardan vazgeçmemin sebebi ise tıkalı olan burnumun açılması, büyük şaşkınlık içindeyim. Hatta kızım; anne acil burnun için doktora git, bir şey yap nefes alamıyorsun diyordu, ben de ameliyattan korkmama rağmen burun ameliyatı olayım kurtulayım, rahat nefes alayım diyordum ama gerek kalmadı. Ben bu sonucu süt ve süt ürünlerine bağlıyorum. Şeker ve glüten de çok gaz rahatsızlığı (özellikle şeker) veriyordu o sorunum da kalktı, hatta bir ömür ben karın ağrısıyla yaşamışım ama farkında değilmişim o kadar benden bir şeymiş karın ağrısı. Sema Hanım’cığım, yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim, ağzınıza sağlık. Faydalı bilgilerle beni donattınız.

Şimdi artık nefes alabildiğime göre nefes derslerinize de katılmak istiyorum. Kaydımı hemen yaptıracağım.

Kendinize çok iyi bakın, sağlıcakla kalın. Sevgiler

 

N.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bu programa başlarken hedefim akşam işten dönünce düşük enerji, sağlıksız beslenme (hızlı yapılan pide, peynir, ve/veya fıstık ezmesi, reçel, peynir, çay, gofret tarzında) kısır döngüsünden çıkmak, daha enerjik olup, sağlıklı yemekler hazırlayabilmek, vücudumdaki ödemin ve beynimdeki sisin gitmesi veya en azından azalması ve mümkünse biraz da kilo vermekti.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

İnanılmaz belki ama, ilk günden beyin sisimin azaldığını hissettim! Beynim ve dünya

arasındaki tül perdenin kalktığını farkettim! Bu hissiyat günler geçtikce daha da berraklaştı. Program başlamadan önce bize yolladığın alışveriş listeleri ve yapılabilecek hazırlıklar ne kadar önemliymiş. Her şey elinin altında kolayca erişebilir olunca insan sağlıklı beslenmeden kaçmıyor. (Kaçamıyor değil, kaçmak istemiyor). Gittiğim uzmanlarla hiçbir zaman uzun süre devam edemedim. Ne kadar iyi insan olsalar da beni bir bütün olarak hiç bir zaman göremediklerini ve anlamadıklarını veya anlayamadıklarını düşündüm hep. Ya da aldıkları eğitim sadece beden ile sınırlıymış belki. Bundan dolayı hayatımda sadece iki uzmana gittim. Söyledikleri ve yaptırmaya çalıştıkları mantığıma uymadı, mutlaka bir şeyin eksik olduğunu hissettim hep. Bana sadece ‘’bunu ye, bunu yeme, bundan bu kadar ye’’ denildiğinde tatlı yeme krizlerine girerdim. Olaya duygusal açıdan bakmıyorlardı, ruhumu dinlemiyorlardı, veya son gittiğim uzman beni dinlese bile aldığı eğitim kadar beni yönlendirebiliyordu. Senin verdiğin bu eğitim tüm ruhsal, bedensel ve duygusal her şeyi ve dahafazlasını da içeriyor. Gönderdiğin her yeni dokümana çok şaşırıp, çok mutlu olmuştum. Akla gelebilecek geçmişte beslenme ve kilo verme ile yaşadığım tüm problemleri itinayla ele aldın ve bunu yapılan araştırmalarla kanıtladın. Beni can damarımdan vurdun Semacığım.


Daha önceki beslenme ve diyet denemelerimde çok fazla yeme krizi geçirdim. Bu krizler

dışında, onların eşliğinde verdiğim kiloları mutlaka mislisiyle geri alıyordum. Ben yasaklara gelemiyorum. “Yeme”, “Yasak” denildikçe mislice yiyesim geliyor. Senin yöntemin ile farklı olan şey, bir kere bu diyet değil. Hayat tarzı ve aslında yasak yok.

Varsa da sebebini biliyorum. Benim için en önemlisi de işte bu; bedende olan biteni, bunları yapılan araştırmalarla anlatman, ağzımıza koyduğumuz her lokmayı vücudumuzun nasıl karşılayacağını ve bedeni nasıl etkileyeceğini anlatmandı. Edindiğim bu bilgiler ile eliminasyondayken beslenme sistemi hiç bozmamamı sağladı. Hiçbir yeme krizine girmedim çünkü girmemek için ne yapmam gerektiğini biliyordum artık. Kan şekerim hiç ani düşmedi ve canım pasta, kek, börek çekmedi. Üstüne üstlük bize verdiğin tarifler ile yeni tatlar denedim ve bu sağlıklı alternatifler benim olmazsa olmazlarım oldu. Bunun dışında belki benim için en önemlisi, ruh halinden anlaman, seninde bu yoldan geçmiş olman ve bizleri çok iyi anlayıp bedeni ve ruhu bir bütün olarak alman. Eee adı üstünde ‘Bütünsel’. Tüm anlattıkların kafamda o kadar net oturdu; bunun için sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Verdiğin bilgilerin dışında bu beslenme yöntemini sürdürebilmek için bize farklı bakış açıları, yöntemler, tarifler, vs. vermen de ne kadar yarımcı oldu anlatamam. Kaç kere “Wow!” “İşte bu!” dedim içimden!


Herhangi bir şeyi yerken ‘mindfully’ yemek insanı gerçekten küçük bir lokmanın da tatmin ettiğini tecrübe etmek, bizimle paylaştığın en etkili bilgilerden biri oldu benim için. Bizimle bu farkındalığı paylaştığın ve yarattığın için de çok teşekkür ederim.

Bende duygusal yeme sorunu olduğunu biliyordum, keyifsiz, kızgın ve/veya üzüntülü de

olsam ‘üzüntümü bastırmak adına’ elim tatlıya giderdi, mutlu mesut olsamda ‘kutlama adına’ yine tatlı yerdim… şimdi senden öğrendiklerimle ‘’neler uygulayacağımı ve nedenlerini’’ biliyorum. Böylece sağlıklı atıştırmalara yöneliyorum ve gayet de

mutlu oluyorum. Bu farkındalığı ve bilgiyi paylaştığın için de çok teşekkür ederim.


Seni Instagram’da takip ederken bazı tarifleri görüyordum ama hiç denemeye yönelmemiştim, Hem o dönemdeki enerji düşüklüğümden hem de ‘pakettekiler dururken mutfağa ne diye gideyim ki’ diyordum (ki paketlerin üzerlerini okuyup en masum olanları alıyordum – şimdi senin sayende daha da bilinçlendikten sonra, masum sandıklarımın o kadar da masum olmadıklarını anladım). Verdiğin tariflerden birçok şeyi denedim, ve artık enerjim var diye işten eve döner dönmez hemen, hop sağlıklı yiyecekleri severek hazırlıyorum.


Eliminasyon kursuna başlayalı hayatımda bir çok olumsuzluklar oldu. Zor bir süreçten geçtim ama sağlıklı beslenmemi hiç bozmadım ve bozma ihtiyacını duymadım. Neden mi? Yardım edebildiğim durumlarda daha kuvvetli, daha net düşünebilir, daha enerjik, daha atik hissettim kendimi, eskisi gibi yığılıp kalmadım. Kursumuz bitti ama ben beslenmemi böyle devam etmeyi düşünüyorum. Eski halime hiç dönmek istemiyorum.


Bu üç haftalık kurs bana o kadar çok şey verdi ki nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Bir kuru “çok teşekkür ederim” az geliyor. Minnetarım desem daha yerinde olur. İyi ki varsın, iyi ki seni Instagram’da takip ettim ve bu kursa katıldım. Bana hayatımı geri verdin.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Program biterken ilk önce Sema’cığıma minnetarlık hissediyorum, sonra kendimi daha

enerjik, yorgunluğum ve üşengeçliğim geçmiş, beyin sisi gitmiş, daha berrak düşünebilen, kilo vermis, bedenimden santimler gitmiş, yapmak istediklerime daha motive ve atik hissediyorum. Program benim için bitmedi, artık benim yaşam ve beslenme stilim oldu. Aile ve arkadaşlarıma da aşılamaya çalışacağım en azından ikramlarım bundan sonra hep sağlıklı türlerden olacaktır.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

ABSOLUTELY EVERYONE!!!! HERKESE!!!!!


Eklemek istedikleriniz…

Semacığım, bu programı yaratmak ve hazırlamak için ne kadar efor sarfettiğini, hele tam

taşınma telaşının içerisinde bunu yaptığını, her konuyu detayına kadar düşünüp planlı bir şekilde hazırlayıp canı gönülden paylaştığını, bunun yanında paylaştığın bilgilerin senin yıllarca aldığın eğitimlerden derlediklerin, şahsen yaşadıkların ve tecrübelerinden oluştuğunu farkındayım, böyle olduğu için de bizimle paylaştığın bilgilerin değeri paha biçilmez seviyesindedir.


Son olarak, içtenliğin, heyecanın, öğrenme azmin, sıcaklığın, samimiyetin, herkese ulaşıp

sağlıklı yaşamaları için onlara gönülden içten yardım etme isteğin, cömertliğin, bilgi

paylaşma arzun, yaratıcılığın, bunların tümünü yapmak için motivasyonun ve bizimle

paylaştığın herşey için çok teşekkür ederim.


Sağlık ve sevgiyle kal.

 

N.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

2020 Ocak ayından beri bitkisel ağırlıklı beslenen biri olarak programa başlarken temel

amacım sizden sağlıklı, pratik, hem yaparken hem de yerken severek vakit ayırabileceğim tarifleri ve önerileri almaktı. Özellikle uzun süredir kahvaltıda ne yiyeceğimi bilememe ve yediklerimden keyif alamama durumum vardı. İstedim ki sizden gelecek öneriler setinden bana uygun olanı alayım. Bir öneriyi okumak ve uygulamak bana biraz zor geliyor; ancak o öneriyi inandığım ve güvendiim bir profesyonelden duyunca çok daha kolay uygulayabiliyorum. Bu nedenle sizin önerilerinizi alarak beslenme düzenime yeni bir pencere açmayı amaçladım. Bir diğer gerekçe de glüten ile arama biraz mesafe koymanın nasıl bir deneyim olacağını merak etmem; ancak bu girişimi tek başıma yapamamamdı. Program bu konuda bana çok yardımcı oldu.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Olmaz mı… Aslında çok daha fazlası oldu. Harika bir tarif ve öneri dosyam oldu

sayenizde. Çıktı olarak alıp elimin altında tutacağım ilk fırsatta. Şimdilik pdf versiyonları

ile kullanıyorum. :)


Şuna da değinmeliyim ki bu program aracılığıyla doğal bile olsa gereğinden fazla şeker

tükettiğimin farkına vardım. Rafine şekeri zaten tüketmiyordum, pastane ürünlerinden vs. uzun süredir uzak duruyordum (bitkisel beslenmeyi tercih ettiğimden beri market

raflarındaki çikolata, bisküvi, paketli herhangi bir ürünü vs. tüketmiyorum). Ancak gün

içinde -özellikle stresli zamanlarımda 5-6 tane kuru incir, 2 porsiyon meyve vs. yediğim

zamanlar oluyordu ve bunun çok da büyük bir sorun olmadığını düşünüyordum. Ancak

program sürecinde dikkat ederek günde en fazla iki porsiyon meyve tüketince

vücudumda inanılmaz değişimler oldu. Bu değişim elbette tek başına şekerle

ilişkilendirilemez; bence burada glüten de tüketmememin büyük etkisi olduğunu

düşünüyorum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Önce fiziksel değişimden başlayayım. Öncelikle karnım düzleşti, vücudumda şişkinlik

kalmadı. Ayrıca bacaklarım inceldi. Kilo olarak bir kayıt tutmadım açıkçası (eve özellikle

tartı almıyorum çünkü biliyorum ki alırsam beni olumsuz etkileyecek); ancak kesinlikle kilo verdiğimi hissediyorum. Vücudum hafifledi resmen… Kıyafetlerimi giyerken daha rahatım, kendimi çok iyi hissediyorum :) Bir de daha az yorgun hissediyorum. Bunda şeker ve glutenin vücuduma olumsuz etkisini olabildiğince en aza indirmiş olmamın etkisinin olduğunu düşünüyorum.


Davranışsal değişim olarak ilk aklıma gelen şey yemek yerken o anı tüm varlığımla

hissedebilmek için odaklanmam oldu. Yani tüm dış etkenlerin etkisini elimine ederek

(telefon, tablet, bilgisayar vs. uzak durarak) sadece yemeğe odaklanmam, o anı öyle

kutsal ve büyülü bir hale dönüştürüyor ki… Çoğunlukla gözlerimi kapatıyorum yediğim

her lokmanın tadına vararak yemeye çalışıyorum. Yemeğe başlamadan güzelce hepsini

inceliyorum, mis kokularını içime çekerek midemi haberdar ediyorum: “Bakın bu güzel

şeyler gelecek birazdan size, hazır olun lütfen” der gibi… Kalabalık bir ortamda bu

şekilde gözlerimi kapatarak yemek yediğimde nasıl görüneceğimi merak ediyorum bazen. :)


Bir diğer davranışsal değişim ise stresli anlarda hemen yemeğe sarılmak istediğimde bir

durup kendime şu soruyu sormam oluyor: “Ben gerçekten şu anda aç mıyım?” ve

çoğunlukla yanıt olumsuz oluyor. O zaman “hadi bir yeşil çay içeyim” diyorum mesela…

Ama farkındayım ki bu, üç haftalık bir pratikten fazlasını gerektiriyor. Örneğin program

bitti, şu anda tezimle ilgili biraz stresli bir döneme girdim ve bazı anlarda hemen aklıma

yemek yemek geliyor. “Program da bitti, şu an çok stress altındasın, hadi bir şeyler ye…”

diyen iç sesime direniyorum ve başarıyorum her seferinde. Çünkü biliyorum ki bu her

gün, her öğün, her an bir pratik gerektiren bir süreç yemekle kurulan duygusal ilişki.

Bendeki bu farkındalık programınız aracılığıyla arttı, çok teşekkür ederim size.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Ben özellikle stress altında hemen yemeğe sarılan tüm bireylerin bu programa

katılmalarını öneriyorum. Yemek ile kurulan ilişkilerinde bir sorun olduğunun farkında

olan; ancak bunun önüne bir türlü geçemeyen herkes bu program denemeli… Şu da çok

hoş: Bu program aynı amaç için çabalayan birçok farklı yaş, profil, şehirden vs. insanı bir

araya getiriyor. Bu topluluğa ait olma, yalnız olmadığını bilme hissi insana çok hoş bir

motivasyon kaynağı oluyor bence.


Eklemek istedikleriniz…

Şeker ile olan ilişkime farklı bir perspektifle katkı sunduğunuz için çok teşekkür ederim

Sema Hanım. Bir besinin sağlıklı olması demek ondan dilediğimiz kadar yeme hakkımız

olduğu anlamına gelmiyor. Elbette bunun bilincindeydim ama daha önce de dediğim gibi

bunu inandığım ve tecrübelerine güvendiğim bir profesyonelden duymak çok olumlu bir

etki bıraktı üzerimde. Bir diğer konu da gluten… Benim gluten alerjim yok, ancak onu

gereğinden fazla tüketmenin de vücuduma iyi gelmediğini; bedenime şişkinlik, gaz,

yorgunluk verdiğini anladım. Dolayısıyla arama biraz mesafe koymaya karar verdim

(açıkçası hala geri tanıtım yapmadım gluten için, çünkü böyle iyiyim ve rahatım. Sanırım

tanıtım yapmak istemiyorum. Böyle devam edeceğim :) )


Ben programdan çok memnun kaldım. Devam edeceğime burada size de söz vereyim ki

zor anlarda bu sözüm aklıma gelsin ve direncim kırılmasın.


Çok teşekkür ederim :)

 

G.Y.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Sağlıklı beslenme ile ilgili adım atabilmek.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Hergün attığınız mailler, dolu dolu bilgi dosyaları, canlı yayınlar ve güzel enerjinizle 21 gün boyunca sağlıklı beslendim hala da devam ediyorum. Arada makarnanın tadına bakmak v.b kaçamaklarım oldu ama mottomuz battı balık yan gitmez ile hemen sağlıklı beslenmeye devam ettim. Sütsüz beslenme de hiç zorlanmadım ama itiraf edeyim zaafım olan makarnayı istediğim günler oldu.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Hiç tartılmadım ama belim inceldi, göbeğim küçüldü, şişliğim gitti, kıyafetlerimden değerlendirme yaptım. Ama en önemlisi bir rahatlık ,ferahlık geldi hayatıma. Ruhen olumlu katkısı harikaydı. Tabi egzersiz yapmayı hayatıma dahil edebilmek de en büyük artısı.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Tabii ki herkese gönülden öneririm çünkü bu bir diyet değil beslenmeye bakış açınızı değiştiren, tüm hayatınıza uygulayabileceğiniz şahane bir program ve rehber.

Eklemek istedikleriniz…

Sizi çok seviyorum. İyi ki sizi yıllar önce Instagram'dan tanıdım. Hep öğretin, anlatın sizi herkes tanısın isterim. Sadece pozitif duygularla yaptığınız bu rehberlik için gönülden teşekkür ederim. Neşeniz ve sağlığınız daim olsun. En içten sevgilerimle…

 

E.G.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Sağlıklı beslenmem gerektiğini biliyordum çünkü karnımda sürekli bir şişkinlik, sindirim

problemlerim ve karşı koyamadığım lezzetli olanı sürekli yeme isteğim vardı. Ama nereden ve nasıl başlamam gerektiğini devamlılığı nasıl sağlayacağımı kestiremiyordum. “Sağlıklı” denilenin de tabiri caizse popüler olan abidik gubidik şeyler olduğunu düşünüyordum ve ücretlerinin şişirilmiş olduğunu düşündüğümden bu fikri sürekli erteliyordum. Sizin programınızı gördüğümde katılmanın bana iyi geleceğini düşündüm ve kayıt yaptırdım. Siz yiyeceğimiz şeylerin ülkemizde yetişen mevsiminde bulunan sebze meyveler olduğunu ilettiğinizde daha da mutlu oldum.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Durduramadığım lezzetli şeyleri sürekli yeme isteğinin açlık olmadığını ve bu isteğin tatmin edilebileceğini ve durdurulabileceğini anladım. Şekere olan zaafım azaldı. Yiyeceklere karşı “hayır” kelimesini daha kolay kullanabiliyorum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Amacım sizin de belirttiğiniz gibi zayıflamak değildi. Bu nedenle ne başlarken ne de program bittiğinde tartılmadım. Ama pantolonlarım bollaştı ve şişkinlik hissetmiyorum, sabahları uyandığımda ve akşam uyurken karnım düz. :) Sindirim sistemimin de rahatladığını fark ediyorum.


Sabahları alarm kurmadan kendim uyanabiliyorum. Henüz beni zorlayan şeyin glüten mi, süt ve süt ürünleri mi olduğunu keşfedemedim çünkü bir süre daha bu şekilde devam etmek istiyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Programı benim gibi sağlıklı beslenmeye başlamak isteyen ama nasıl yapacağını kestiremeyen sindirim problemleri olan kişilere tavsiye ederim. Özellikle her gün gönderdiğiniz mailler her hafta tüm katılımcıların olduğu toplantılara katılmak motivasyonu da arttıran unsurlar. Çünkü insan tek başına olduğunda kolay pes edebilir. Ama her sabah sizin neşeli mailinizi aldığımda o gün de programa uymak konusunda daha istekli olarak devam ettim.


Eklemek istedikleriniz…

Çok teşekkür ederim. Neşeniz hiç eksik olmasın. İyi ki varsınız. :)

 

S.E.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Tip 2 diyabeti yenmek ve sağlıklı kiloya ulaşma hedefiyle başladım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Bedenimin ihtiyacını daha iyi anlamama yardımcı oldu. Davranışlarımı olumlu yönde

değiştirdi. Farkındalığım arttı.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Bedenimde 2 cm incelme oldu ve 3 kg gitti. Süt ve süt ürünlerini çok tüketirdim. Program süresince canım istemedi. Siz keçi peyniri yiyebilirsiniz dediğiniz için yoğurt ve peynirini sipariş ettim. Arada çok canım isterse yiyorum. Açıkınca yiyor, doyunca bırakıyorum. Eskiden otomatik pilota bağlı besleniyordum. Yemek yemek artık benim için kutlama gibi. Yemek yerken hiçbir dış uyarıcı ile ilgilenmiyorum. Yeşillikleri yıkayıp kurutuyorum. Günlük salatamı yapıyorum. Dışarda da olsam salatam yanımda oluyor. Akşam acıktığımda bugün ben neyi eksik yedim ya da yememem gerekeni yedim diye kendime soruyorum. Yanıtını buluyor bir daha tam ve sağlıklı beslen diyorum. Beni strese sokan bir şey olduğunda veya olmadığında uyguladığınız nefes egzersizine dönüyorum. Fındık

bağımlısıydım. Üzüm egzersizi ile farkındalığım arttı, gereğinden fazla tüketmiyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sağlıksız beslenen, bedeninin farkında olmayan, Fonksiyonel tıbbı öğrenmek ve

uygulamak isteyen herkese öneririm. Etrafımdakiler sormaya başladılar, ben de sizi

tavsiye etmeye başladım. İyi ki varsınız. Derya deniz bilginiz, olumlu enerjiniz ile

gerçekten size hayran kaldım. Sizinle yolculuğumuz devam edecek.


Sevgilerimle

 

Ş.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Kontrol edemediğim yeme isteğimin sebebini anlamak ve çözüm bulmak

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Kontrolün bende, zihnimde olduğunu göstererek hedeflerime ulaşmama yardımcı oldu.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Yemeğe başlamadan ve yerken kendime sorabileceğim soruları, dikkat edebileceğim noktaları yemek masasında duvara astım ve gözüm takıldıkça bakıyorum, yokluyorum kendimi. Ne çabuk doyuyormuşum meğer. :) 39 yaşıma kadar tatlı sevdiğimi düşünüyordum meğer tatlı değil ekşi seviyormuşum. :) Oturunca sınırsızca yiyebileceğim yer fıstığı benim için sıradan bir bakliyat artık, 3 tane yemek yeterli. :) En önemlisi çocuklarım şu an fark etmeselerde masadaki rengarenk salata dikkatlerini çekiyor ve büyüdüklerinde onların da beslenme şeklini etkileyecek bu.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Boş kaldıkça, canı sıkıldıkça abur cubur dolabını kurcalayanlara. :)

Eklemek istedikleriniz…

Teşekkür ederim her şey için. :)

 

N.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Düzenli olarak daha sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Alternatif tarifler ile aç kalmadan ve eksiklik hissetmeden geçen bir 3 hafta oldu. Hafta başlarında yapılan hazırlıklar ile hiç boşluğa düşmeden düzenli olarak devam edebildim. Daha öncesinde ara ara yaptığım ama hayatıma tam da yediremediğim iyi beslenme alışkanlıklarını bu program ile çok daha kolay bir şekilde, her zaman yapabileceğimi sayenizde gördüm.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Program öncesinde olan tok olduğum halde gelen tatlı isteklerim tamamen sona erdi. Sadece alışkanlıktan, sorgusuz sualsiz yemek yerine farkındalıkla yediğimi ve doyduğum zaman artık durduğumu rahatlıkla görebiliyorum. Program ile çıkardığımız süt, şeker ve glüteni halen eklemedim ve bu konuda hiç bir şekilde bir istek duymuyorum. Süt ürünlerinden peynir benim olmazsa olmazımdı ve bu durumun 3 haftada değişebilmesi gerçekten harika. Şeker ve glüten için ise öyle güzel alternatiflerim var ki hayatımda artık olmasalar da gayet iyi olur.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Sindirim sorunları yaşayan, daha bilinçli beslenmek isteyen ve aslında kendine tüm yaşamı boyunca işe yarayacak büyük bir iyilik yapmak isteyen herkese öneririm.


Eklemek istedikleriniz...

Güzel geçen bir 3 hafta oldu ama belirttiğiniz gibi bundan sonraki süreç için bu sadece bir başlangıçtı. Hazırladığınız dopdolu içerikli bu program için kendi adıma teşekkür ederim.


Sağlıklı günler dilerim.

 

İ.A.

Öncelikle sabah maillerinizi şimdiden özledim diyebilirim. Benim için ne zaman başladığını ve bittiğini anlayamadığım bir süreçti. Asıl başlama amacım yemekle süregelen kavgamı rayına oturtmaktı. Mutsuzken, mutluyken, kızgınken, güvensizken her türlü duyguda ilk sarıldığım yemekten aslında hiç de keyif almadığımı, tabak ne ara doluydu ne ara boşaldığını anlayamadığım bir süreçte karşıma yanlışlıkla yeni programınızı görmekle başlamaya karar verdim. Ve bir sürü şeyi aynı zamanlarda yaşamaya başladım; 4.5 kilo verdiğim, hiç karabuğday ekmek bile pişirme gereksinimi duymadığım, sadece 2 öğün beslendiğim, egzamalarımda iyileşmeleri gözlemlediğim, vücudumdaki hafifleme, düzenli tuvalete çıkabilme, yemek yeme istediği hissettiğimde aslında duygusal bir durumun olduğunu kavramak gibi nice farkındalıklar yaşadım. Ailem aç kaldığımı sanarken en son onlara kızmamla herkesin durumu idrak etmesini de sağladım. Tokum ve mutluyum. İşin ilginç yanlarından biri geri tanıtma aşamasını yapmayı şu an düşünmemem. Bana yaşattığınız bu güzel deneyim için çok teşekkür ederim. Deniz Hanım sizlere de ayrıca bu süreçteki bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

 

A.Ö.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Ömür boyu sürecek sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek ve yıllardır sıkıntı yaşatan reflü hastalığıma yeni bir beslenme anlayışı ile yaklaşabilmek. Benim için bu programda öğrendiklerim asla sadece 3 hafta için değildi.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Atmam gereken çok önemli bir ilk adım vardı beslenmeyle ilgili. Burada temelleri öğrenip, sonrasında gelişip devam etmek üzere başlamıştım. Bu anlamda program bana yardımcı oldu. Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Fiziksel olarak 3.5 kg verdim. 4 haftadır (programa hazırlık için önceden başlamıştım), hiç çikolata yemedim. Kitabınızı okuduğumda benim için çok önemli bir kavramla tanışmıştım; yerine koymak. Hiçbir şeyden mahrum kalmamak, sağlıklı versiyonlarını yaratmak. Bu motto ve programda öğrendiklerim birleşince, davranışsal açıdan da pek çok değişikliği kendimde gözlemledim. Artık çikolataya saldırmıyorum. Paket ürünlerin mutlaka içeriklerini dikkatlice okuyorum. Canımın çekmesi, gerçekten acıkma, psikolojik olarak belli bir yiyecek grubuna ihtiyaç duyma arasındaki farkları sorguluyorum. Kendime dürüst davranıp ona göre hareket ediyorum. Bu programı kimlere önerirsiniz?

Kendine iyilik yapmak isteyen herkese. Bu program sadece besin kısmını değil ruh, zihin ve nefes kısmını da kapsadığı için tam anlamıyla muhteşem. Sizin tarif ve mindfulness yazılarınızı zaten takip ediyordum, bu programla pek çok bilgi de pekişti. Eklemek istedikleriniz... Bütün emekleriniz için çok teşekkür ederim. Hep mutlu ve sağlıklı kalın.

 

İ.A.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Aslında normalde de çok sağlıksız beslenen biri değilim. Çok uzun zamandır da sizi takip ediyorum, çoğu tarifinizi denemişimdir. Son zamanlarda beslenmem biraz bozulduğu için kendim için yeni bir başlangıç yapmak için söz verdim. Bu şekilde bir eliminasyonu kendim denemiştim ama çok uzun sürememişti. Ayrıca anlatacaklarınızın da bana mutlaka bir şey katacağını düşündüm.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

İlk başlarda çok zorlansam da 3 haftayı tamamladım. Hatta kendi kendime de devam ediyorum. Belki artık kendime daha şefkatli davranırım ve yeme ataklarıyla ruhumu doldurmaya çalışıp bedenimi yormam.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? İnsülin dalgalanmaları olmadığı için daha sakin hissediyorum. Kilo vermemişimdir ama karın şişliğim belirgin azaldı ve karın çevresi küçüldü.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Beslenmesinde farklı bir bakış açısı deneyimlemek, bağırsaklarını dinlendirmek; ama en önemlisi açlığını tokluğunu tanıyabilmek, kendine ve vücuduna iyi davranmayı öğrenmek herkese öneririm. Fabrika ayarlarına dönmeye çalışmak gibi düşünülebilir :)


Eklemek istedikleriniz…

Aslında bu 3 hafta hayatımdaki belki de en büyük değişikliğin yaşandığı haftalar da oldu aynı zamanda. Ne yazık ki skleroderma ve polimiyozit tanısı kondu ve yoğun bir ilaç tedavisi başlandı. Bu durum kendi vücudumu ne kadar dinlemediğimi, o bana işaretler göndermeye çalıştıkça yok saydığımı, herkesin her şeyini önemserken kendimi hiç görmediğimi acı bir şekilde yüzüme vurdu. Steroid başlandığı için programa kendimce devam ediyorum ve muhtemelen özellikle glüteni beslenmeme uzun süre eklemeyeceğim. Size katkılarınız için çok teşekkür ederim. Herkesten çok kendimizi sevmeyi bir gün öğrenebilmek ümidiyle..

 

D.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Programa başlarken hedefim, daha önce PCOS’u yenip hamilelik elde etmiş olduğum gibi, yine kilo verme yoluna girip yeni bir hamilelik için bir son derece önemli bir adım atmaktı.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Sema’nın programda söylediği bir şey var ki, gerçekten son derece doğru. Çoğu diyet elinizin altında bir alternatif bulunmadığı ve kişinin maalesef o anki zaaflarına yenik düşüp eki yeme alışkanlıklarına geri dönmesi nedeniyle hüsranla sonuçlanıyor. Sema öyle bir sarıp sarmalıyor ki kişiyi, her Allah’ın günü tarifler paylaşıyor, bunları hazırla ki elin kolaya kaçmasın diyor. Bu o kadar önemli bir şey ki! Tüm bu tariflerle şok diyet yapmadığın için belki de uzun vadede kalıcı bir kilo verme ihtimali oluşuyor insanın hayatında. Bu yüzden bu sarıp sarmalama insana ciddi motivasyon ve gelecekteki hedeflere ulaşabilmek anlamında ciddi bir umut sağlıyor.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Sevdiğim ve yemek istediğim şeylere alternatifler oluşturabileceğim ve bu alternatifleri elmin altında bulundurduğum sürece kalıcı bir kilo vermeyi kendi adıma elde edebileceğime inancım oluştu. Teşekkür ederim!


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu program, hayatının dizginlerini eline almayı kafaya koymuş ve bu yolda sıkıca tutabileceği bir ele ihtiyaç duyan herkese tavsiye ederim. Sema pozitifliği, düz bir epostada bile kullandığı onlarca smileleri ve işini ‘miş’ gibi değil de gerçekten hayatta kalıcı bir düzen elde etmeniz için severek yapan biri olarak sizin elinizi öyle sıkıca tutuyor ki…


Eklemek istedikleriniz…

Mart ayı eliminasyon programına da katılacağım. Eminim yine tam bir eliminasyon

yapamayacağım, zaten amacım da bu değil. Hedefim pozitifliğiniz ve tariflerinizle kendime kalıcı kilo verme anlamında bir rota oluşturabilmekti. Desteğiniz için teşekkür ederim. :)

 

N.G

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Vücudumu toksinlerden arındırmak, daha sağlıklı ve zinde hissetmek-ve dolayısıyla daha

‘keyifli ’bir insan olmak, daha iyi hissetmek… Son olarak da hafiflemek…


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Nitekim program tüm bu beklentilerime cevap verdi. Paylaşılan dokümanlar, canlı

yayınlar, bunlara ek olarak Sema Hanım'ın pozitif enerjisi, desteği, hayatı zorlaştırmadan,

komplike hale getirmeden beslenmemizi-ve dolayısıyla hayatımızı düzene sokmamızda

inanılmaz faydası oldu.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Hem kendim hem de ailem ve arkadaşlarım zayıfladığımı, daha enerjik ve zinde

göründüğümü fark etti. Eskisi kadar agresif bir insan değilim, açlık/tatlı krizleri

yaşamıyorum… İki öğünle çok rahat günü sonlandırabiliyorum, öğünlerde doyduğumu

hissediyorum. Yediklerim rahatsızlık vermiyor, gaz/şişkinlik, bulantı, yanma vs. yapmıyor.

Eklem ağrılarım hissedilir derecede azaldı. Kısacası her anlamda daha rahat ve iyi

hissediyorum. Ve pek tabi ki daha hafif :)


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Hemen herkese…


Eklemek istedikleriniz…

Her şey için teşekkür ediyorum, pek çok sevgiler…


 

G.T.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Yıllardır devam eden ve bildiğimiz beslenme alışkanlıklarını değiştirmek, metabolizmayı hızlandırmak, mide ve bağırsak sorunlarını gidermek. Beslenemde farkındalık yaşamak ve yeni bir deneyim yaşamak.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Özellikle glüten ve süt ürünlerinin verdiği rahatsızlığı fark ettim ve yeni bir yeme alışkanlığı edinerek böyle de doyulduğunu öğrendim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Acıkma aralıklarım uzadı ve acıkmadan yemek yemiyorum artık. Yemek yerken daha yavaş ve farkına vararak yiyorum

Bu programı kimlere önerirsiniz?

En başta eşim, :)) kilo problemi olanlar, sürekli hastalıkları olanlar ve “yeme alışkanlığımı değiştirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum“ diyenlere.

Eklemek istediklerniz Başta neler olacağını az çok bildiğim ancak bu kadar etkili ve mutlu ediceğini bilmediğim bu programa dahil olmak gerçekten çok iyi bir deneyim oldu. Ailece bundan sonra bu şekilde beslenmeye kararlıyız. Sizin yalın, içten ve doyurucu anlatımınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler En içten sevgilerimle…

 

T.G.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Üç ay aralıksız evde kapalı kaldığımız pandemi döneminden sonra kekler, ekmekler börekler ve pizzaların sonucu insülin direncim olduğu teşhisi ile ilaçlara başladım ve bir uzmana yönlendirildim. Amacım diyet baskısı altına girmeden sağlıklı beslenmenin mantığını neyi neden tüketmem ya da tüketmemem gerektiğini kendim anlayarak yaşam tarzı haline getirmekti.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Kesinlikle çok yardımcı oldu, benim aradığım şey buymuş. Her şeyden önce kendi isteğimle ve tercihimle süt ürünlerinden vazgeçmek benim için inanılmaz bir şey oldu. Mantığıma uymayan bir şeyi asla yapamam, siz bu işin mantığını neden niçin nasılını aklımızdaki tüm soruları öyle güzel cevaplandırdınız ki. Peynirsiz yapamam diyordum ama hiç canım bile çekmedi. Süt ürünleri ile sanırım vedalaştım. Şeker de benim için çok zor bırakabileceğim bir şeydi. Şekersiz kakaolu fıstık ezmesi bile şekerli geldi bugün bana. Galiba şekere de bye bye dedim bile. Glüten konusunda simit aşkım beni çok zorladı ve yedim azıcık ama azıcık:). Siyez ve karabuğday damak tadıma en uygun unlar sanırım, bunlarla devam edeceğim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Birisi hadi yemek yiyelim dediğinde sırf onlara eşlik etmek için yemek yemiyorum, aç değilim siz yiyin ben de bir şeyler içeyim diyebiliyorum. Bu da farkındalık eğitimi sayesinde oldu bence. Aç mıyım diye soruyorum bedenime, onun cevabı çoktan hazır oluyor zaten:) Sabah dinç ve kendiliğimden erken uyanmak ilk haftadan farkettiğim değişimdi. Farkındalık eğitiminizden sonra günde iki öğünden bazı günler günde bir öğüne kadar düştüm, aç değilsem yemiyorum. Gerçekten aç olup olmadığımı anlamam yardımcı oldu. Birkaç kilo kaybı da oldu tabi.

Bu programı kimlere önerirsiniz? Kendine ve yaşamına değer veren, sağlıklı yaşamaya adım atmak isteyip üşenen, nereden başlayacağını bilemeyenlere çok ama çok öneririm. Öyle güzel bir dille ve sakinlikte anlatıyorsunuz, bir ömür uygulanacak yöntemleri tüm bilginizi içten bir şekilde sunuyorsunuz ki... Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum ve herkese sağlıklı tariflerinizden yapıp, yedirip bakın sağlıklı şeylerin de tadı güzel siz de gelin diyorum :))

Eklemek istedikleriniz… Sizi fiziken tanışmadan tanımış gibi hissediyorum, içtenliğinize, samimiyetinize, bu güzel bilgileri hem Instagram sayfanızda hem de bu programda bu şekilde cömertçe paylaştığınız için emeklerinize sağlık, çok teşekkür ederim. Hayatınız boyunca mutlu, sağlıklı ve huzurlu olmanızı yürekten dilerim. Umarım bir gün yüzyüze de tanışma fırsatımız olur. Kitaplarınız bundan sonra arkadaşlarıma alacağım hediyelerin başında gelecek.

Sevgilerimle

 

C.D.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi? Ankilozan spondilit isimli romatizmal bir hastalığa sahibim. Dayanılmaz ağrılarım var. Otoimmün hastalıkların bağışıklık sisteminden kaynaklandığı ve benim kendime daha iyi bakmam gerektiği her seferinde kafamı kurcalıyordu ama nasıl başlayacağımı bilemiyordum. Sema Hanım sayesinde bilinçlendim, öğrendim ve kendimi daha iyi hissediyorum. :))

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Kafamdaki sorulara gerek toplantılarımızda gerek mailleşerek cevap buldum ve beslenme olayına artık daha farklı bakıyorum. Öğrenmek istediğim buydu. Yani amacıma ulaştım.

Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir? Kilo problemi olan bir insan değildim ama yine de 2 kg verdim bunun da tamamen yağlardan gittiğini gözlemledim çünkü bel bölgem ve basen bölgem iki santim azaldı göbeğim dümdüz oldu. :))) Bazen günde 2-3 kere tuvalete çıktım, bağırsaklarım inanılmaz güzel çalıştı. Normalde asla böyle bir şey yaşamadım 40 yıllık ömrümde.. :))) Artık tatlı krizlerimi çok daha sağlıklı tariflerle ve ölçülü giderebiliyorum. Öyle de oluyormuş bunu öğrendim. Ben şok! :)) Neyi ne kadar yemek gerektiği ve öyle yapmazsam bana nasıl geri döndüğü ve beni mutsuz ettiği konusunda baya kendimi eğitmiş durumdayım.

Bu programı kimlere önerirsiniz? Ben arkadaşlarıma çoktan önerdim. :) Cesaret edemeyenler var, benden neler, nasıl ve kiminle bu uygulamaları yaptığımla ilgili sorular soranlar var ve ilk fırsatta başlamak isteyenler.. Onlara da bilgileri verdim. Sosyal medyadan da paylaşımlar yaptım. Merak edenlere yardımcı oldum. Sema Hanım'ın sayfasını gönderdim.

Eklemek istedikleriniz… Artık bu beslenme beni bırakır ama ben onu bırakmam Sema Hanım :))) Kendimi sağlıklı ve enerjik hissediyorum. O yüzden 3’lü eliminasyon beslenmeme devam.. Bütün yardımlarınız ve emekleriniz için teşekkürler. Öpüyorum iyi çalışmalar dilerim..


 

D.A.

Merhaba Sema Hanım, Sizi çok uzun süredir takip ediyordum. Eliminasyona başlamak için çok düşündüm. İyi ki başlamışım. Çok güzel bir 3 hafta geçirdim. 2. haftanın başında Covid olmama rağmen devam etmemi söylediğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde Covidi rahat atlattığımı düşünüyorum. Covid için aldığım ilaçlar ve vitaminler haricinde eliminasyonu elimden geldiği kadar kaçamak olmaksızın yaptım. Şişlik ve gaz problemim ortadan kalktı. Sabahları düz bir karınla uyanmaya başladım. Yemeklerden sonraki uyku basmaları, tatlı ve karbonhidrat krizlerim bitti. Acıkma sürelerim uzadı. Regli dönemime gelmesine rağmen tatlı krizi yaşamadım. Daha önce şekeri bırakma deneyimlerim olmuştu ama daha büyük isteklerle geri döndüm her seferinde. Hastalığım sırasında sizin tariflerinizin de bir çoğunu denedim ve kızımda benimle birlikte afiyetle yedi. Bu 3 hafta için çok teşekkür ediyorum. Bana farkındalıkla beslenmeyi öğrettiniz. Duygusal açlığım olduğunu o nedenle tatlı krizlerimin olduğunu fark etmemi sağladınız. Her şey için çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık. En güzeli de sabahları da şiş uyanmamak, daha enerjik uyanmak, yemeklerden sonra şişkinlik ve gaz problemi yaşamamak. Verdiğiniz bütün bilgiler için çok teşekkür ederim. Diğer programlarınıza da sırasıyla katılmak istiyorum. Görüşmek üzere.


 

T.B.

Merhaba Sema Hanım,

Her şey için teşekkürler. Bu program benim için bir milad oldu sayenizde. Hayatımda ilk kez tabağımda yemek bıraktım (ertesi gün yedim:)), ilk kez 10 dakika spor yaptım ve tatmin oldum ve hatta devamı geldi; sağlıklı ve az karbonhidratlı tarifler denedim ki eşim bile severek tüketiyor (biliyorsunuz poğaçaların hepsini gece gece gömmüştü:)) ve kendimi dinlemeye anlamaya başladım ki bu da su içmemi arttırdı ve tatlı isteğimi azalttı (hayatı tatlı yiyerek keyif alma üzerine yaşayan bir insan(dı)m). Eminim ki tatlıdan yine keyif alacağım ama keyfi üzerine kurmayacağım. Gün içerisinde kalori veya adet hesabı yapmadan yemenin mantığını kavradım. Elbet yılların alışkanlıkları zorlamaya devam ediyor ancak 1>0 hayat felsefesi ile dönüşümü ufak ufak hissediyorum. Bir eğitmen sadece bilgileri öğretmemelidir, aynı zamanda bilgileri pratikte sürdürülebilir kılmak için rehberlik etmelidir. Bir eğitimci gözüyle bence siz bu işi severek çok iyi beceriyorsunuz. Hayatımdaki dokunuşunuz çok değerli bunu bilin. Sevgiler

 

S.B.

Meditasyon ve Nefes Eğitimi sonunda kendinizde hangi değişiklikleri gözlemliyorsunuz?

Zihnimi odaklamaya çalışırken başka yöne kaydığında yapamıyorum diye bırakmadan kaldığım yerden devam edebilmeyi öğrendim. Bu programda o kadar çeşitli teknikler var ki, sayenizde “meditasyon yaparken mutlaka sessiz bir ortamda ve yalnız olmalısınız” diye birşey olmadığını fark ettim. Beden-zihin-ruh bütünlüğünü sağlayınca

yürüyüş yaparken, nefes ritmine uygun müzik dinlerken ya da hareketlerle de olabiliyormuş bunu keşfedince günlük hayata daha kolay adapte edilebilir hale geldi.


Meditasyon ve Nefes ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabildiniz mi?

Evet kesinlikle buldum.


Program ve detaylar sizin için anlaşılır mıydı?

Bilgilerinizi o kadar özenle derleyip bizimle paylaştınız ki, hayatında hiç denemeyenle arada bir yapmaya çalışan da bireyler buldu, farklı teknikleri de deneyimleyemek

isteyen de… Ve siz bildiğiniz herşeyi cömertçe ve sevgiyle canlı ders süresinin saati

ne takılmadan o kadar güzel sundunuz ki bence programın en güzel tarafı buydu.

Emeğiniz için çok çok teşekkürler.

Bu programı kimlere önerirsiniz?

Çocuklar dahil olmak üzere herkese öneririm, çünkü hepimizin beden-zihin-ruh bütünlüğünü sağlamak için gün içinde bunları uygulamaya ihtiyacımız var.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page