top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Eliminasyondayım Farkındayım Mutlu Sonlar 7

Güncelleme tarihi: 14 Tem 2023

Birbirinden güzel geri bildirimler, birbirinden farklı, sağlığa doğru değişen hayatlar. Sizi katılımcılarımın deneyimleriyle başbaşa bırakıyorum.

Ç.S.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Bağırsak floramı düzenlemek, şeker, gluteni hayatımdan çıkartmak ya da en azından gluteni ay da 1 ile sınırlamak, kilo ver, geri al kısır döngüsüden çıkabilmek, beslenme tarzımı değiştirmek, kendimi yeniden motive edebilmek ve pek tâbi ki kilo vermekti.

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Program tam olarak tüm hedeflerimi 12 'den vurdu. Beslenmeye dair o kadar güzel şeyler ve tarifler öğrendim ki iyi ki dedim. İyi ki gelmişim.

Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

  • 7 kilo verdim

  • Pms döneminde tatlı krizi yaşamadım

  • İkramları ben rafine şeker ve gluten yemiyorum diyerek geri çevirmeyi öğrendim.

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm.

Bu programı her yaştan, herkese öneririm ama otoimmun rahatsızlık yaşayan ve bağırsak sindirim sorunu yaşayanlara daha çok öneririm


Eklemek istedikleriniz...

Cm olarak incelme:

11 Ocak 2023 6 Şubat 2023

Göğüs 112 Göğüs 105

Bel 90 Bel 85

Kalça 120 Kalça 112

Baldır 66 Baldır 61

Kol 39 Kol 35

Göbek çevresi 111 Göbek çevresi 101


Sevgili Sema Hanım, size beden ölçülerimi de cm olarak gönderiyorum muhakkak görmenizi istiyorum. Öğrettiğiniz her şey için çok teşekkür ederim, o kadar faydalı bir süreç oldu ki hala süreçten çıkmadım. Bu arada devamlı tariflerinizi uyguluyor, kendimi hafif kaldığım için tebrik ediyorum. İyi ki katıldım programınıza, kendime 2023 hediyemdi uzun bir süre sürdürebilirim inşallah. Her şey için sonsuz teşekkürler, emekleriniz büyük ama sonuçları da insanların hayatında büyük oluyor gerçekten

Sayenizde artık hiç acıkmıyorum ve bu muhteşem bir şeymiş. Anda kalabilmek zor hele ki bu süreçte, ama söyledikleriniz kulağım da küpe deniyorum.


İyi ki varsınız! Kendi adıma çok teşekkür ederim, iyi ki sizinle eliminasyon yaptım. İyi ki iyi ki, iyi ki! Sizi çok seviyorum...

 

B.Y.

Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Vermiş olduğunuz bilgiler, deneyimleriniz, paylaşımlarınız çok net ve kusursuz diyebilirim. Görüşmelere katılıp birebir konuşmak ve bilgi akışınızın çok ama çok faydası oldu. Çevremde size tanımayan kalmadı Sema Hanım. :)


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Her ne kadar kilo vermek için yapmasam da sanırım 6-7 kilo verdim. Rahatladım, hafifledim, daha kaliteli uyuyorum, gaz yok, ağrı yok ve bunlar çok güzel sonuçlar.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Hahah diye girerek, tabiri caizse önüme gelen herkese.. Sağlık problemi olan olmayan herkese söylüyorum diyebilirim. Israrla bunu yapmalarını tavsiye ediyorum.


Eklemek istedikleriniz…

Sizi tanıdığım için ve sizinle çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Iyi ki varsınız. Her zaman sıkı takipçiniz olacağım. Diğer programlarda ya da belli mi olur belki bir gün bir yerlerde karşılarız ve kocaman sarılırız. Hep var olun. Sizi seviyorum.


 

Ö.H.B.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

35 yıllık hayatımda hayattaki en keyif aldığı şey yemek yemek olarak bilinen, akşam yemek yemeyi çok seven, şeker - cips - junk food bağımlısı bir insanım. Bir de üzerine bilgisayar mühendisiyim ve bir Amerikan firmasında tüm gün masa başında çalışan birisiyim. :) Pandemi döneminde farkettim ki belim eskiye göre çok fazla ağrıyor. Hayatımı kısıtlayacak spor yapmamı engelleyecek duruma geldi. Annem de bel ağrısı çekiyor dedim ki genetik, yaşlılığım çok zor olacak ve bir korku sardı içimi. Çok doktora gittim ama bir tanesi ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Fizik tedaviye başladım, ağrılarım azaldı ama iltihap artınca ya da farklı yerlere gelince ağrım oluyor. Vücut neden iltihap yapar? Bazı bünyeler yapabilir dediler. Beslenme ile hem kendime hem anneme belki faydam olabilir diye katıldım. Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Şekersiz durabildiğime ben dahil herkes şok. Eşim bile zayıfladı. Kendimi tanımaya başladım. Çok uzun süre aç kaldığım için başımın ağrıdığını fark ettim. Şekersiz olduğu iddia edilen bir çikolatayı yediğimde tüm vücudum kabardı, kaşındım, migrenim tuttu. Şekerin bana iyi gelmediğini anladım. Onun dışında hiç migren ağrısı yaşamadım. Ağrılarım ile program süresince bu kadar kısa sürede vedalaştım. Bir anda geçmesi mucize. Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm. Kendini yaşadığı kronik ağrılardan dolayı çaresiz hisseden herkese öneririm.


 

S.U.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

13 yıldır mide ağrısı çekiyorum. Üç kere endoskopi yaptırdım ve temiz çıktı. Görmediğim doktor denemediğim kocakarı ilacı kalmadı. En az 25 yıldır da kabızlık çekiyorum. Stres ve/ya gıda kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum ama nerden başlayacağımı bilmiyordum. Kendi başıma eliminasyon denedim ama beceremedim. Sağlıklı beslenme konusunda sürekli okuyup yeni gelişmeleri takip ediyordum ama doktora tezimle meşgul olduğum için bedenimi ve sağlığımı çok ihmal ettim. Babamı mide kanserinden kaybetmek de büyük bir tokat oldu bana. Artık 40 yaşına gelmiştim ve bu şikâyetlerimi kendim çözmek zorundaydım. Tezimi savunduktan sonra Instagram’da uzun suredir yapmak istediğim eliminasyonu son kez yaptığınızı gördüm. Ne yapıp edip katılmalıydım. Zayıflama gibi bir niyetim yoktu nitekim evde tartım da yok. Ama ölçülerimi mezurayla not edip büyük bir motivasyonla (ama kendime hiç de güvenmeyerek) programa başladım.


Program, hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

İşin sonunu düşünerek çok endişelenen bir insanım. Programı uygularken sonrasında ne olacağını neyi ne zaman bırakacağımızı tam bilmediğimiz için önceden endişelenme sorunum olmadı. Her gün mail gelmesi de çok heyecan verdi, sabahları ilk iş onları okudum ve her güne motive bir şekilde başladım.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Daha ilk haftadan değişimleri hissettim. Peynirsiz, yumurtasız kahvaltı yapmayan, her lokmasında ekmek de yiyen bir insandım. Bunlar olmadan yediğim ilk yemeklerde ne kadar büyük bir lezzet aldığımı görüp şaşırdım. Sizin sonradan anlattığınız farkındalıkla lezzet alarak beslenmeyi ben daha ilk haftada keşfetmiştim. Meğer yıllarca ekmekle diğer yiyeceklerin tadını engelliyormuşum. Yine ilk birkaç gün “salatayla asla doyamam ben ne yiyeceğim?” derken çok iyi doyduğumu fark ettim. Önceden çatalla ucundan ucundan beslenirken, yemeklerin suyunu asla yemeyen ben, sulu sebze yemeklerini kaşıklıyordum! Taylıyı çok sevmezdim zaten, ama meyvelerle de hiç aram yoktu. Meyvelerle yeniden barıştım çünkü canım tatlı istedi eliminasyon sırasında. Normalde haftada bir kere büyük tuvalete çıkarken iki günde bir çıkmaya başladım. Mide ağrım ve reflüm hiç olmadı. Geri tanıtıma başlamadan önce ben zaten kararımı vermiştim, bundan sonra ekmeği ve şekeri en aza indirebilir, süt ürünleri ve yumurtayı da olabildiğince az tüketebilirdim. Geri tanıtım haftasından önce bel kalça göbekten bir ya da ikişer santim azalmıştım (hatta baldırdan üç santim!). Son hafta beni görenler yüzümün renginin açıldığını söylediler. Daha hareketli yürüyüşlü bir program geçirseydim ve daha çok su içseydim çok da iyi bir sonuç alacağıma eminim.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bir gıdaya bağımlılık derecesinde bağlı olup asla bırakamam diyen herkese öneriyorum. Ben ekmeksiz peynirsiz yumurtasız 5 hafta geçirebildiysem herkes geçirebilir.


Eklemek istedikleriniz…

Yemek ve doyma anlayışım sonsuza kadar değişti. İnsanın en zor mücadelesi kendi nefsiyle olan. Miraç kandilinde arkadaşlarla buluştuk, önümde günlerdir yemediğim tatlılar börekler ve çiğköfte varken ben oturup bademlerimi yedim. Dedim ki asıl miraca çıkmak bu güzel şeyler önündeyken tadına bile bakmamak, kokusunu ala ala sabredebilmek! O iradeyi sayenizde kazanmış oldum. Program boyunca kendime şaşırıp durdum. Eğer bu eliminasyonu yapabildiysem hayatta daha zor olan başka şeyleri de yapabilirim gibi hissediyorum. Çok teşekkür ederim, iyi ki yollarımız kesişmiş. Ne Olursan Ol, Gel semineri ile başladığım bu güzel yolun sürekliliğini sağlamak adına sizinle devam ediyorum inşallah .


 

E.D.

Programın bitmiş olmasından dolayı çok üzgünüm. Programınız sayesinde farkındalığım arttı, bedenime ne kadar yoğun işkence çektirdiğime inanamıyorum. Verdiğiniz bilgiler çok ikna edici. Benim gibi, yakın çevremin asla yapamazsın dediği her şeyi sayenizde ben başardıysam herkes başarır. Yeter ki önyargılar kırılabilsin. Işık tuttuğunuz yol hem çok lezzetli, hem de doyurucu. Yeter ki ön hazırlık olsun. Programda hiçbir taş eksik değil.. Tam birşey soracakken ekli dosyayı dikkatli okuyunca cevabını bulabiliyorsunuz. Her şey dört dörtlük, üstüne samimiyet ve sıcaklığınız eklenince şahane bir deneyim oluyor. Size de programınıza da bayıldım. Oldu bu iş! Her şey için, emeğiniz ve sabrınız için çok teşekkürler. Hayatımda yeni bir pencere açtınız. Üzerimdeki ölü toprağını attım …Eğitimlerini aldığım doğal sabun, şampuan, duş jeli ve daha birçok ürünün üretimini yapmaya karar verdim. İyi ki varsınız. Sağlığınız hep en iyi seviyede olsun.

 

D.K.

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu? Günlük mailler çok faydalıydı, keşke ara sıra devam etse. Canlı yayınlarda bilgileri pekiştirmek çok verimliydi. Önce okuduğumuzu tekrar dinlemek, soru sorabilmek hepsi destekçi oldu. Kesinlikle yalnız hissettirmedi, hem canlı yayındaki tüm katılımcıları görmek, hem de elimizden tutar gibi Sema Hanım'ın anlatışı. Bence en önemlisi de programın katı kurallarına rağmen, canım Sema Hanımcığım bunları sürdürebilir hale getirmesi. Ve son olarak kafamdaki “nasıl devam edeceğim, dolaptaki pastayı yesem mi, yarın program bitiyor, bizimkilerle makarna yerim oh” düşünceleri bir kenara itip yerine neyi neden yapıyoruz, işin mantığı nedir, ne değildir cevaplarıyla uğurladı beni. Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir? Geniz akıntısı geçmedi, şişkinliğim gitti sanki ama yine de gaz oluyor hala. Tam anlayamadım. Ama her ikisi de azaldı ve kendimi öyle hafif hissediyorum ki. Tartı 3 kilo eksik gösterince gözlerime inanamadım. Karın, kalçalar vs hepsi 3-5 santim arası incelme var, pantolonlardan belli oldu zaten. Ve bu sonuçlar 4 hafta içinde (başlamadıktan bir hafta sonra ancak tartılıp ölçümlerim yapmıştım), edindiğim bilgi ve motivasyon da cabası. Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm. Bir sürü diyet yapmış ama sonuç alamamış ve üzerine de aç kalanlara, herhangi bir kronik ağrısı rahatsızlığı olan herkese tavsiye ederim.


 

E.U.

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Sürekli kilo alıp veren ve diyet döngüsünden çıkamayan bir insan olduğum için, sağlıklı beslenmeyi hedef alan bir diyetle ne kadar sürecekse sürsün diye düşünerek beslenme biçimimde uzun soluklu bir değişim yapmak istedim.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?

Program öncesinde 20 yıldır süren kronik bağırsak durumumu kabullenmiş ve bununla yaşamak benim kaderim diye düşünmekteydim. 3 haftanın sonunda bunun bir hastalık olduğunu ve sağlıklı beslenen insanların böyle yaşamadığını anladım. Ben haftada sadece 2-3 kere tuvaletini yapabilen, ama bütün gün karın ağrısı ve gaz sancısı yaşayan biriydim. Şu an ise neredeyse günde 2 kere tuvalete giden, tuvaletten çıkarken rahatlamış ve günün keyfini çıkaran biriyim. Bunun nasıl bir duygu olduğunu 20 senedir yaşamamıştım, ağrılarım benim gerçeğim ve bir parçam olmuştu. Şu an gerçekten kaç kilo olduğum umurumda bile değil, ben artık her gün tuvalete gidebiliyorum. Bunun değerini anlatmak kelimelerle anlatmak mümkün değil, bu gerçekten sağlık ve huzur.


Bu programı kimlere önerirsiniz?

Bu program herkes rahatlıkla yapabilir. Ben 4 yaşındaki çocuklarımı bile artık şekersiz, gluteni az, taze sebzesi bol bir diyetle beslemeye başladım.


Eklemek istedikleriniz…

Bu grup çok zor bir zamandan geçti, güzel ülkemiz binlerce insanını kaybetti. Sizin canlı yayınlarınız bana güç, enerji, moral verdi. Beslenmenin dışındaki bu pozitifliğiniz ve gerçekçi samimiyetiniz de bu programı güzel kıldı. Çok teşekkürler.



 

G.A.

Size ne kadar teşekkür etsem az. Yıllardır farklı farklı sözümona "diyet" şekilleri deneyip kelimenin tam anlamıyla vazgeçtiğim bir anda arkadaşımın mesajı ile sizin programınıza dahil oldum.


"Kahve, ekmek ve peynir ile hayatımın sonuna kadar yaşayabilirim, bunlar bana yeter" diyen şeker bağımlısı bir kişi olarak programa başlamaya nasıl karar verdiğimi, nasıl bir anda cesaret edebildiğimi hatırlayamıyorum ama sizin motive edici tutumunuz sayesinde devam edebildiğimin farkındayım. 42 yaşındayım, birkaç ay önce tip II diyabet ve Hashimoto tiroidi tüm sinyallerini vermişti, kolesterol sorunu başlamıştı, çok yüksek kilolardan ve vücut kitle indeksinden bahsetmiyorum bile. Şimdi size yazarken hatırlıyorum; programa başlarken "bu diyeti de bir deneyeyim, bunun da işe yaramayacağını kendime ispat edeyim düşüncesi" aklımdan geçmişti.

Hiç kaçamaksız geçen 4 haftanın sonunda aslında vücudumun doğasını öğrettiğiniz, bu şekilde beslenmeye daha uygun olduğunu ve daha iyi hissettiğimi fark ettim. Beden kitle indeksimde 4 puanlık bir düşüş oldu, kendimi çok daha iyi hissediyorum. Etrafımdakiler sadece bu 4 haftada bile çok daha iyi göründüğümü söylüyor. Bunu hiç beklemiyordum ama cilt görünümüm iyileşti. Henüz tahlil yaptırmadım o nedenle laboratuvar bulguları açısından nasıl bir değişim olduğunu yazamıyorum.

Daha önce sağlıklı beslenme adına denediğim yöntemleri düşününce neden devam edemediğimi böylece fark ettim; sağlıksız gıdaların miktarını kısıtlamak değil yerlerine sağlıklı olanlarını koymak, bunlarla doymak ve her zaman hazırlıklı olmak, planlamak işin püf noktalarıymış. Sağlıklı gıdalarla, sebzelerle doymanın nasıl bir şey olduğunu merak edenlere, yediklerinin tadını almayı isteyenlere, sağlıksız gıda bağımlılığından tatlı tatlı kurtulmak isteyenlere programınızı öneririm. Ben bu 4 haftayı bitirebildiysem herkes yapar diye düşünüyorum. Elbette program bitti fakat ben bu şekilde devam etmeye kararlıyım çünkü kendimi öncesine göre çok daha iyi hissediyorum.

Mesajımı ismimin baş harfleriyle paylaşabilirsiniz umarım birileri okur ve değişme cesareti gösterir.


 

S.S

Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?

Hedefim sağlıklı beslenmenin ayrıntılarını öğrenmek ve bedenimi gerçek besinlerle doldurduğumda zihin ve beden performansımı deneyimlemekti . Yaşım 34 , boyum 1.68, kilom 53 (1 kilo verdim eliminasyon süresince ) ve mesleğimin içinde dans etmek de olduğu için sağlıklı olmak benim için zaten çok zor bir şey değil. Ama bilinçli beslenmek ne kadar ilgim olsa da eğitimini aldığım bir şey değildi. Ayrıca yakında evleniyorum :) ve beslenme biçimimi buna göre inşaa etmek , tarifler ve yöntemler öğrenmek benim için kıymetli. Bütüncül sağlık yaklaşımlarını hep takip ediyordum ama hayatıma hepsini aynı anda entegre etmek mümkün olmamıştı . Zamanı bu zamanmış. :) Teşekkürler kıymetli bilgiler için.

Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Takip süreci, mailler, tarifler ve zoom toplantıları çok faydalı ve yerinde. Hepsinin çok yardımı oldu. İlk başlarda adapte olmak için bir maili ekleriyle birlikte birkaç kez okumam gerekti içselleştirebilmek için. Sonra adım adım olayı kavramak kolaylaştı. Hayatımda ilk kez ekmek yapmak güzeldi. :) Sağlıklı beslenmek hep çok sevdiğim bir yerde, o yüzden çok zorlanmadım ama pis şeyleri de ara ara da olsa yemeyi seviyorum. Bazen arka arkaya çok zor sınavlara girdim hahaha. Baklavalar, börekler, kurabiyeler çok ufak yaramazlıklar yapma hakkı verdim kendime. Ama %99’unda plana sadık kalarak devam ettim. Kendimi, sağlığımı onurlandırıyorum bu sebeple ve şunu fark ettim ki şekerli, hamurlu ne varsa aslında zihnimizdeki yeriyle tattığımızda karşılaştığımız şey aynı değil. Biraz travmatik aşka benziyor. Çekiliyoruz ona ama aslında bizi mutlu eden şey o değil.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?

Zihnimin daha açık, hafif hissettiğim ve yemek sonrası rehavetlerin minimuma düştüğü bir hâle geçti . Enerjim yerindeydi çoğunlukla. Sahnede performans gösterdim, eliminasyonun sanırım üçüncü günüydü. Yer yer enerji patlamaları hissettim. :) Ve gün boyu şişkin olmamak müthiş bir şey . Hep fark ederdim normal kiloda olmama rağmen karnımdaki şişkinliği ama bu deneyim çok öğretici oldu. Ara ara baş ağrılarım oldu eliminasyon boyunca. Sanırım şeker yoksunluğu gibi bir şeydi sebebi.

Ara ara ufak yaramazlıklar yaptım tabii. :) Bir tanesi beni acayip rahatsız etti (annemin yaptığı elmalı kurabiye ) ve kendimi kusturmaya çalıştım mide yanmasından . Kusamadım da. Zor geçti o süre . Ama eliminasyona büyük oranda sadık kaldım ve gerçekten sağlıklı beslenmeyi seven biri olarak kalori hesabı yapmadan neyi ne kadar yiyeceğimi öğrenmek çok güzel oldu. Kiloyla alakalı hayatım boyunca hiçbir sorunum olmadı, ideal kilo aralığımda oldum hep ama beslenmek önemli bir zanaat ve inceliklerini bilmek, bedenimizi , zihnimizi keyifle yaşatmak için önemli bilgilere erişmek benim için güzel bir deneyim oldu.

Elimine ettiğim sadece besinler olmadı. Kullandığım ürünler ve alışveriş yaptığım şeyler değişti. Elbette farkında olduğum şeyler vardı daha evvel ama bazen deneyimlemiş birinin tavsiyesine uymak kolaylaştırıyor süreci. Önerileriniz için teşekkürler :)

Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm.

Kilo, şişkinlik, sağlık problemi olan kim varsa deneyebilir. Ama aslında hiçbirine de gerek yok. Kendine yatırım yapmak isteyen herkes için mükemmel bir yol. Benim hiçbir problemim yoktu ama çok öğreticiydi. Beslenmenin inceliklerini öğrenmek isteyen herkes katılmalı kesinlikle. Bedenine, zihnine, yaşamına kıymet veren kim varsa gelsin. :)

Eklemek istedikleriniz…

“Siyah-beyaz yok ama her zaman eve dönüş var. “

Şu cümleniz çok hoşuma gitti. :) Evimi paklamak için en iyi yolları görmemde rehberlik ettiniz. Sizin de eviniz pür-ü pak olsun.


Sevgiyle …


 

M.T.


Öncelikle sizi uzun zamandır instagramdan takip ediyorum. Çok güzel bir enerjiniz ve kalbiniz var. Sizinle Nisan ayında yapacağınız kampta da tanışma fırsatı bulacağım için ayrıca çok heyecanlıyım. Heyooo... Gelelim sorularınızın cevaplarına:


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


İnsulin direnci, fibromiyalji ve ibs’si olan bir insanım. Öncelikli hedefim karnımı davul gibi şişiren besinlerin ne olduğunu bulmak ve 10 senedir çektiğim sinir ağrılarına çözüm aramak.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Programa katılmak bence kendinize yapacağınız en büyük iyilik. Hedefiniz ne ise sağlıklı yaşamak, kilo vermek, farkındalık yaratmak, kendinizi ve en önemlisi bedeninizi tanımak, mutlu olmak, programlı olabilmek icin size muhteşem bir fırsat tanıyor. Her şeye daha bütüncül bakıyorsunuz.Beslenme ile neleri başarabileceğinizin farkına varıyorsunuz.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?


Aklımda kalan bir reklam sloganı vardı: “Açken sen sen değilsin.” Tam beni anlatan bir cümle. Açken hem sinirli bir insan oluyordum hem de resmen elim ayağım birbirine giriyordu.


İkinci en büyük değişiklik adet olmama yakın her yerim acayip şişer ve belim çok ağrırdı. Şimdi anlamıyorum bile ne ağrı ne şişlik oluyor. 3. ve en büyük değişim ise kedim Mila'nın minik penbik patileriyle yaptığı masaj. Her gece muhakkak iki patisiyle masaj yapar bana. Karnımda her daim gaz olduğu için çok canımı yakardı aslında. Artık bunlar da olmuyor.


Bu programı şöyle problem yaşayanlara öneririm:


Hayatında bir şeyleri değiştirmek isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen herkese...



 

G.A.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Doğru beslenmeyi öğrenmek, doyduğumda yemeyi bırakabilmek, yeme ataklarının sona ermesi, yemek sonrası yaşadığım şişkinlik, gaz, halsizlik durumundan kurtulabilmek ve kilo vermek.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Açıkçası programın bu kadar etkili olacağını ve bu kadar kısa sürede sonuç alacağımı beklemiyordum. Artık kendimi kaybedercesine tatlı yemiyorum. Hatta tatlı ihtiyacımı sadece meyvelerden karşılıyorum. Sebze ağrılıklı besliyorum. Tabakta denge kurabilmeyi öğrendim sayenizde. Sadece sağlıklı beslenerek hem de çok kısa bir sürede, kendi adıma yaşadığım tüm sorunlardan kurtuldum.


Program biterken kendinizde gördüğünüz en büyük fiziksel ve davranışsal değişim nedir?


Sema Hanım, size ne kadar teşekkür etsem az. 4 haftada ancak 6,5 kilo verdim ama 10 kilo vermiş kadar inceldim. Basenli bir vücut yapım olmasına rağmen, hiç egzersiz yapmadan basenim, kalçam, bacaklarım bile eridi. Yemek sonrası gaz, şişkinlik, halsizlik problemlerin sonra erdi. Regl sancılarım sona erdi. Kendimi daha enerjik ve canlık hissediyorum. Kendim fark etmedim ama arkadaşlarım, cildimin parladığını söylüyor.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Sağlıklı beslenmek isteyip, nereden ve nasıl başlayacağını bilemeyenlere, ne kadar çok yese de doymak bilmeyenlere; yemek sonra gaz, şişkinlik, halsizlik problemleri yaşayanlara yürekten tavsiye ediyorum. İnanılma geliyor ama sağlıklı beslenmeyle hepsi mümkün ve gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil.


Eklemek İstedikleriniz:


İyi ki programınıza katılmışım. Ben sizi geri tanıtım yaptığınız hafta programı uygulamaya başladım. Hep katılmak istiyordum ama nasıl yapacağımı bilmediğim için harekete geçemiyordum. Yabancı olduğum bir konu olduğu için başlangıçta gözümde çok büyüttüm. Ancak siz her gün gönderdiğiniz maillerle, canlı yayınlarla öyle güzel yol gösterdiniz ki; programa başladıktan birkaç gün sonra kafamda öğünlerle ilgili plan yapmaya başladım. Geri tanıtım geçen hafta bitti ve şu an 6. haftada yumurta, kahve, keçi peyniri, ve ev yoğurdunu ekleyerek şekersiz ve glutensiz beslenmeye devam ediyorum. Özellikle bu hafta fiziksel ve ruhsal olarak gözle görülür değişimler başladı. Eşim ve arkadaşlarım çok inceldiğimi ve cildimin parladığını söylüyorlar. İçimiz güzelleşince dışa da yansıyormuş, onu anladım. Hepsi sizin sayenizde, iyi ki varsınız. Çok çok teşekkürler.

Sevgiler.



 

M.G.E.


Bu programa başlarken hedefiniz ne idi?


Öncelikli hedefim, tabii ki kilo verip, eski özgüvenli hallerime geri dönebilmekti. Ayrıca geçmek bilmeyen sırt ağrılarım, egzama ve kaşıntı problemlerim, sürekli şiş halde gezmem de hatalı beslenmemden kaynaklı diye düşünüp; sağlıklı beslenmeyi tüm detaylarıyla öğrenmek de beni bu beslenme şekline ikna etti.


Program hedeflerinize ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?


Yukarıda bahsettiğim tüm hedeflere ulaştım diyebilirim. 5 haftada 4.15 kg kaybım oldu ve gözle görünür derecede sıkılaştım, uzun zamandır içine giremediğim kıyafetlerime tekrar. kavuşmak çok mutlu edici. Programı eşimle birlikte hiç kaçamak yapmadan tamamladık. İkimizin de egzama problemi tamamen bitti. Cildimiz daha sağlıklı görünüyor.


Kendimi patlayacak gibi şiş hissetmiyorum artık. Doyduğum an yemek yemeyi bırakıyorum. Alternatif beslenme türünün aslında kafamda büyüttüğüm kadar zor olmadığını, gayet sürdürülebilir bir beslenme olduğunu gördüm.


Program biterken kendinizde gördüğünüz fiziksel ve davranışsal değişimler nedir?


Eliminasyon bitti ama biz artık öğrendiğimiz şekilde beslenmeye devam edeceğiz.

Özellikle gluten bana en çok zarar veren şeymiş. Bu süreçte bedenimde nasıl etkiler

yarattığını çok iyi anladım. Vücudum çok rahat zayıflamanın yanında artık kendimi çok

daha hafif, mutlu ve enerjik hissediyorum.


Bu programı kimlere önerirsiniz?


Benim gibi sürekli kilo verip sonra hızlıca yeniden alan, sağlıklı beslenmeyi tam olarak

anlayamadığı için bunu sürdüremeyen, ödem problemi olan, sürekli eli ayakları şiş gezen

(bu yüzden zaman zaman alyansını bile takamayan  ) , kafasında sağlıklı beslenmeyi

büyüten herkese öneriririm.


Eklemek istedikleriniz…


Her şey için çok teşekkür ederim size Sema Hanım. Hem kendim hem eşim

adına teşekkür ediyorum. Gönderdiğiniz tarifler çok işime yaradı. Artık evimde her gün

filizlendirme yapıyorum, öğünlerim çok dengeli gidiyor ve gerçekten mutlu hissediyorum

kendimi. Özellikle glutenin ne olduğunu ve etkilerini çok iyi bilmiyordum programın

başında. İnanılmaz farkındalığım arttı ve bana asıl zarar verenin gluten olduğunu

anladım. Süt ürünleri konusunda da resmen aydınlanma yaşadım sayenizde. Bakış açım

tümden değişti. Bunun yanında canlı yayınlardaki gülümsemeniz, enerjiniz ve verdiğiniz

motivasyon da çok çok değerliydi. Bir başkasıyla bu programı tamamlayamazdım

sanırım. İyi ki varsınız. Her şey gönlünüzce olsun dilerim.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page