top of page
  • Yazarın fotoğrafıSema Özpekmezci

Özgür Ben'le Buluşmalar - Yoga ve Meditasyon dersleri

Güncelleme tarihi: 21 Oca 2022

Mindfulness Temelli Yoga ve Meditasyon takdimimdir. Aylık üyelik şeklinde her hafta, haftanın iki günü beraberiz. Her ay devam edecektir. İlk ayımız Ocak 2022'yi bitiriyoruz. Şubat'ta duracağız ama Mart ayında tekrar devam edeceğiz. Hepimiz çok yorgunuz, çok bitkiniz, hayat zorluyor. Hedefim şu kısacık zamanlarda sinir sistemlerimizi rahatlatmak ve bir olmak.

Yoga: Yoganın özünü, felsefesini anlattığım, sensorimotor sinir sistemini regüle eden, fasya üzerinde çalıştığımız, duyu ve duygularımızla irtibata geçtiğimiz Farkındalık Temeli Yoga ve Meditasyon yapacağız.


Her zaman söylediğim gibi yoga başımızın üzerinde durmak değildir. Herkes bedeni müsade ettiği kadar, nefesi yettiği kadar yapacak derslerimi. Benim yogaya kalbimin akmasını sağlayan bu yoga tarzıdır ve bence öz yoga budur. Akrobatik pozların olmadığı, tamamen içinde beden/nefes farkındalığı bulunan ve akışın bunun üstüne kurgulandığı derstir.


Meditasyon: Bu bölümde de genellikle Mindfulness temelli meditasyonlar yapılacaktır. Yoganın başımızın üstünde durmak olmaması gibi, meditasyon da hiçbir şey düşünmemek olmadığını hep beraber deneyimleyeceğiz. Dolayısı ile herkes yapabilir.

Meditasyon, sinir sistemini dakikalar içerisinde parasempatik yani rahatlama moduna geçirir ve kolektif olarak yapılması, birlik hissini arttığından, çok daha tercih edilen bir yöntemdir.


Ayrıca bu derste her meditasyon öncesi farkındalıkla yaşam üzerine konuşma, okuma, yorumlama yapabileceğiz. Katılımcıların da aktif olduğu paylaşımlar olacaktır.


Buradaki dersler sadece deneyim üzerinedir. Meditasyon ve Nefes Semineri programımda da her ay tüm bunların bilgi aktarımını, altında yatan bilimi ve detaylarını anlatıyorum. Bu program, egzersizleri devam ettirme yeridir. O seminere katılmadan da buna devam edebilirsiniz.


Her ay açılan, haftada bir ders olan Meditasyon ve Nefes Semineri de buradadır.


Kimler Katılabilir?

Her yaş ve bedene uygundur. Nefes alan herkes yoga ve meditasyon yapabilir. Hayatınızda hiç yoga yapmadıysanız da, çok uzun zamandır da yapıyorsanız bu derslere katılabilirsiniz. En rahat kıyafetlerinizi giyin, matınızı serecek kadar kendinize yer ayarlayın ve bu bir saati kendinize ayırın.


Derslerimiz Zoom üzerinden olacaktır ve 1 hafta boyunca erişebileceğiniz kayıtlar alınacaktır. Dünyanın her yerinden katılabilirsiniz. Ders saati size uygun değilse de 1 hafta içinde size uygun zamanda kayıttan izleyebilir ve defalarca uygulayabilirsiniz.


1.Mart'22 başlayacak olan derslerin günleri ve saatleri aşağıdaki gibidir.


Ders Programı ve Ücreti*

  • Her Salı 20:00 - 20:50, Nefes çalışması, Meditasyon ve Sohbet (yoga, meditasyon, farkındalık üzerine okumalar, sohbetler)

  • Her Cumartesi 10:00-10:50 1 m² Özgürlük Yoga (herkese uygun yoga)

Ücret: 1 ayda 8 saat, aylık KDV dahil 500 TL'dir.


Sorularınız için info@semaozpekmezci.com adresine yazabilirsiniz. Ödemelerinizi ve kaydınızı aşağıdaki linkten yapabilirsiniz. EFT yolu ile yapmak isterseniz maille banka bilgilerini alabilirsiniz.

Her ay bir sonraki aya devam edebilir veya bir sonraki ay sıfırdan katılabilirsiniz. Önden bir deneyim gerektirmemektedir.


1m2 Özgürlük, Yoga Eğitici Eğitmenliğini aldığım, çok sevgili dostum Esra Sert’e aittir. Bu ders için daha güzel bir tanım olamazdı. Ders ismini kullanmama izin verdiği için teşekkür ederim 💗


Derslere ilk katılımınız gerçekleştikten sonra o ay için iade veya iptal bulunmamaktadır. Her ay belli sayıda üye almaktayım.


Sevgilerimle,

Sema Özpekmezci


* ‘’Sema Özpekmezci, programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar"


* Yasal uyarı: Bu programın içeriği özel olarak Sema Özpekmezci tarafından oluşturulmuştur ve tescillidir. Program boyunca paylaşılan dökümanların, içeriğin, ses kayıtlarının ve paylaşılan/verilen her türlü bilginin başka bir yerde izinsiz kullanılması, kopyalanması yasaktır. Tespit edildiğinde gerekli makamlara başvurulacaktır.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page